Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Apua kasvismammat!

Vierailija
18.02.2016 |

Kaipaan vaihtelua ruokavaliooni. Ilolla otan vastaan vinkkejä halvoista ja helpoista lakto-ovon ruokavalioon sopivista resepteistä. Vaikka olen lakto-ovo, pyrin välttämään munien ja maitotuotteiden kulutusta. Mutta pieni määrä ruuanlaitossa ei haittaa.

Ps. Inhoan sieniä, kaikki muu käy :)

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
18.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Chocochili-blogia suosittelen, sieltä esimerkiksi härkäpapurouheesta tehty makaronilaatikko on ihana, kun siihen lisää vielä kasviksia. :) Herkkusieni-cashewpasta on hitti! Olen itse vegaani, niin käytän ruoanlaitossa kaurakermaa ja -maitoa. Soijapaloja kun keittää kasvisliemikuutiolla, soijakastikkeella, tomaattipyreellä ja yrteillä maustetussa keitinvedessä +-10min ja sen jälkeen painelee ylimääräisen veden irti ja paistaa pannulla, niin se sopii lisukkeeksi ihan mihin vain. Itse laitan sitä esimerkiksi keittoihin (vastaa kanakeittoa) tai tomaattikastikkeeseen. Tsekkaa vegaani-/vegeblogeja inspiraation lähteeksi :)

Vierailija
2/14 |
18.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alma mummon kasvislaatikko on aivan loistava ja helppo tehdä.

Raaka-aineet:

2 porkkanaa

1 selleri

4 lohkottua perunaa

1 sipuli lohkottuna

paketti kikherneitä

lihaliemikuutio

4 dl vettä

1 kananmuna, voi jättää pois jos haluaa

Ei tarvi kun pilkkoa aineet ja vuoka uuniin 45 minuutiksi. On kuule herkullista :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
18.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Chocochili-blogia suosittelen, sieltä esimerkiksi härkäpapurouheesta tehty makaronilaatikko on ihana, kun siihen lisää vielä kasviksia. :) Herkkusieni-cashewpasta on hitti! Olen itse vegaani, niin käytän ruoanlaitossa kaurakermaa ja -maitoa. Soijapaloja kun keittää kasvisliemikuutiolla, soijakastikkeella, tomaattipyreellä ja yrteillä maustetussa keitinvedessä +-10min ja sen jälkeen painelee ylimääräisen veden irti ja paistaa pannulla, niin se sopii lisukkeeksi ihan mihin vain. Itse laitan sitä esimerkiksi keittoihin (vastaa kanakeittoa) tai tomaattikastikkeeseen. Tsekkaa vegaani-/vegeblogeja inspiraation lähteeksi :)

Sori, meni ekalta lukemalta sieni-inhosi ohi! Pastaan voit laittaa herkkusienien tilalle vaikka munakoisoa tai kesäkurpitsaa tai ihan mitä vain mieli tekee. :)

Vierailija
4/14 |
18.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suosittelen tutkimaan kirjastossa ruokakirjaosastoa, sieltä löytyy vaikka mitä. Valtaosa useimmista kirjoista löytyvistä ohjeista on lihattomia (paitsi jos valkkaa jonkun "Lihaisimmat liharuoat"). Lihan voi myös kokeilla korvata soijarouheella/-suikaleilla, mutta silloin ruoan tarvitsee olla aika mausteista, sillä soija jää helpolla vetiseksi ja mauttomaksi.

Vierailija
5/14 |
18.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Chocochili-blogia suosittelen, sieltä esimerkiksi härkäpapurouheesta tehty makaronilaatikko on ihana, kun siihen lisää vielä kasviksia. :) Herkkusieni-cashewpasta on hitti! Olen itse vegaani, niin käytän ruoanlaitossa kaurakermaa ja -maitoa. Soijapaloja kun keittää kasvisliemikuutiolla, soijakastikkeella, tomaattipyreellä ja yrteillä maustetussa keitinvedessä +-10min ja sen jälkeen painelee ylimääräisen veden irti ja paistaa pannulla, niin se sopii lisukkeeksi ihan mihin vain. Itse laitan sitä esimerkiksi keittoihin (vastaa kanakeittoa) tai tomaattikastikkeeseen. Tsekkaa vegaani-/vegeblogeja inspiraation lähteeksi :)

Sori, meni ekalta lukemalta sieni-inhosi ohi! Pastaan voit laittaa herkkusienien tilalle vaikka munakoisoa tai kesäkurpitsaa tai ihan mitä vain mieli tekee. :)

Kiitos vinkistä! Käyttäytyykö tuo kauramaito ruuanlaitossa samalla tavalla kuin tavallinen maito? Samalla voisin kysäistä asiasta tietävältä, voiko kananmunaa korvata jotenkin esim. soijapihveissä? :) -AP-

Vierailija
6/14 |
18.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä olen ollut pari vuotta innokas chocochili fani, mutta nykyään se on vaan yhtä Vegekauppaa.. :( Ymmärrettävästi syistä, mutta ärsyttää.

Sen sijaan tutki intialaista, korealaista, japanilaista keittiöitä.. tai yleensäkin aasialaisia. Paljon kasvisruokia ja ilman maitoja ja munia. 

Niitä löytyy suomeksikin ja itse olen ihastunut korealaisen Maangchin juttuihin. Mimmi on ihana ja sen ruuatkin, mutta chiliä käytän murto-osan mitä hän. Hän tekee säästeliäästi ja rakkaudella todella isoja annoksia toisinaan ja pitkiä aikoja vaativia. Joten niissäkin fuskaan, jos innostun. Tekee myös liharuokia, mutta kaikenhan voi korvata tofulla jne. tai jättää vaan pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
18.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Chocochili-blogia suosittelen, sieltä esimerkiksi härkäpapurouheesta tehty makaronilaatikko on ihana, kun siihen lisää vielä kasviksia. :) Herkkusieni-cashewpasta on hitti! Olen itse vegaani, niin käytän ruoanlaitossa kaurakermaa ja -maitoa. Soijapaloja kun keittää kasvisliemikuutiolla, soijakastikkeella, tomaattipyreellä ja yrteillä maustetussa keitinvedessä +-10min ja sen jälkeen painelee ylimääräisen veden irti ja paistaa pannulla, niin se sopii lisukkeeksi ihan mihin vain. Itse laitan sitä esimerkiksi keittoihin (vastaa kanakeittoa) tai tomaattikastikkeeseen. Tsekkaa vegaani-/vegeblogeja inspiraation lähteeksi :)

Sori, meni ekalta lukemalta sieni-inhosi ohi! Pastaan voit laittaa herkkusienien tilalle vaikka munakoisoa tai kesäkurpitsaa tai ihan mitä vain mieli tekee. :)

Kiitos vinkistä! Käyttäytyykö tuo kauramaito ruuanlaitossa samalla tavalla kuin tavallinen maito? Samalla voisin kysäistä asiasta tietävältä, voiko kananmunaa korvata jotenkin esim. soijapihveissä? :) -AP-

Teen aamupuuroni kauramaito-vesiseokseen, käytän kauramaitoa kahvin kanssa (siihen sitä menee kyllä isompi loraus kuin lehmänmaitoa, jotta kahvin voimakas maku taittuisi tarpeeksi) ja makaronilaatikkoon laitan kauramaitoa lehmänmaidon tapaan.

Kananmunan korvikkeita en itse ole kokeillut paljoa tai ainakaan näitä erikoisempia. Jossain kaupoissa myydään No-Egg-nimistä valmistetta, mutta esim makaronilaatikkoon olen lisännyt suurusteeksi kaurakerman joukkoon vehnäjauhoja pari ruokalusikallista, lopputulos on ihan sama kuin munallinen. Banaani ja avokado käyvät myös munan korvikkeiksi. Itse kun teen lettuja, niin en edes käytä munia, kun letut eivät niitä tarvitse eivätkä kärsi millään tapaa ilman niitä. Että keinoja kyllä on, googlaamalla löytyy enemmän. Kannattaa liittyä Vegaanihaaste 2016-ryhmään, siellä saa vapaasti kysellä tällaisiin asioihin vinkkejä kokeneemmilta. :)

Vierailija
8/14 |
18.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Chocochili-blogia suosittelen, sieltä esimerkiksi härkäpapurouheesta tehty makaronilaatikko on ihana, kun siihen lisää vielä kasviksia. :) Herkkusieni-cashewpasta on hitti! Olen itse vegaani, niin käytän ruoanlaitossa kaurakermaa ja -maitoa. Soijapaloja kun keittää kasvisliemikuutiolla, soijakastikkeella, tomaattipyreellä ja yrteillä maustetussa keitinvedessä +-10min ja sen jälkeen painelee ylimääräisen veden irti ja paistaa pannulla, niin se sopii lisukkeeksi ihan mihin vain. Itse laitan sitä esimerkiksi keittoihin (vastaa kanakeittoa) tai tomaattikastikkeeseen. Tsekkaa vegaani-/vegeblogeja inspiraation lähteeksi :)

Sori, meni ekalta lukemalta sieni-inhosi ohi! Pastaan voit laittaa herkkusienien tilalle vaikka munakoisoa tai kesäkurpitsaa tai ihan mitä vain mieli tekee. :)

Kiitos vinkistä! Käyttäytyykö tuo kauramaito ruuanlaitossa samalla tavalla kuin tavallinen maito? Samalla voisin kysäistä asiasta tietävältä, voiko kananmunaa korvata jotenkin esim. soijapihveissä? :) -AP-

Teen aamupuuroni kauramaito-vesiseokseen, käytän kauramaitoa kahvin kanssa (siihen sitä menee kyllä isompi loraus kuin lehmänmaitoa, jotta kahvin voimakas maku taittuisi tarpeeksi) ja makaronilaatikkoon laitan kauramaitoa lehmänmaidon tapaan.

Kananmunan korvikkeita en itse ole kokeillut paljoa tai ainakaan näitä erikoisempia. Jossain kaupoissa myydään No-Egg-nimistä valmistetta, mutta esim makaronilaatikkoon olen lisännyt suurusteeksi kaurakerman joukkoon vehnäjauhoja pari ruokalusikallista, lopputulos on ihan sama kuin munallinen. Banaani ja avokado käyvät myös munan korvikkeiksi. Itse kun teen lettuja, niin en edes käytä munia, kun letut eivät niitä tarvitse eivätkä kärsi millään tapaa ilman niitä. Että keinoja kyllä on, googlaamalla löytyy enemmän. Kannattaa liittyä Vegaanihaaste 2016-ryhmään, siellä saa vapaasti kysellä tällaisiin asioihin vinkkejä kokeneemmilta. :)

On käynyt mielessä tuo vegaanihaaste 2016-ryhmä, mutta en ole uskaltanut liittyä kun en kuitenkaan täysin ajatellut luopua maitotuotteista ja munista vain pitää niiden määrät vähäisinä. Kiitos vastauksesta! :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
18.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi ihmeessä makaronilaatikkoon jotain kikkailuja mukamaidoilla ja vehnäjauhoilla? Eihän siihen ole koskaan munia ja maitoa tarvittu. Minä laitan vain kasvislientä (ent. elämässä  lihalientä).

Vierailija
10/14 |
18.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hesarin Kiusauksessa-blogissa on ollut hyviä kasvisreseptejä. Omiin lemppareihin kuuluu ainakin vietnamilaiset kesärullat. Avokadopasta on myös hyvä ja helppo kasvisruoka, tosin siihen tulee juustoa. Linssipihvit ja kasvissosekeitto ovat toimivia arkiruokia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
18.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miksi ihmeessä makaronilaatikkoon jotain kikkailuja mukamaidoilla ja vehnäjauhoilla? Eihän siihen ole koskaan munia ja maitoa tarvittu. Minä laitan vain kasvislientä (ent. elämässä  lihalientä).

Minä pidän tuon "mukamaidon" mausta ja käytän sitä sen takia. Äitini teki makaronilaatikon aina munamaitoon, joten sieltä on tottumukseni kotoisin. Kasvisliemi toimii varmasti myös hyvin.

Vierailija
12/14 |
18.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Chocochili-blogia suosittelen, sieltä esimerkiksi härkäpapurouheesta tehty makaronilaatikko on ihana, kun siihen lisää vielä kasviksia. :) Herkkusieni-cashewpasta on hitti! Olen itse vegaani, niin käytän ruoanlaitossa kaurakermaa ja -maitoa. Soijapaloja kun keittää kasvisliemikuutiolla, soijakastikkeella, tomaattipyreellä ja yrteillä maustetussa keitinvedessä +-10min ja sen jälkeen painelee ylimääräisen veden irti ja paistaa pannulla, niin se sopii lisukkeeksi ihan mihin vain. Itse laitan sitä esimerkiksi keittoihin (vastaa kanakeittoa) tai tomaattikastikkeeseen. Tsekkaa vegaani-/vegeblogeja inspiraation lähteeksi :)

Sori, meni ekalta lukemalta sieni-inhosi ohi! Pastaan voit laittaa herkkusienien tilalle vaikka munakoisoa tai kesäkurpitsaa tai ihan mitä vain mieli tekee. :)

Kiitos vinkistä! Käyttäytyykö tuo kauramaito ruuanlaitossa samalla tavalla kuin tavallinen maito? Samalla voisin kysäistä asiasta tietävältä, voiko kananmunaa korvata jotenkin esim. soijapihveissä? :) -AP-

Teen aamupuuroni kauramaito-vesiseokseen, käytän kauramaitoa kahvin kanssa (siihen sitä menee kyllä isompi loraus kuin lehmänmaitoa, jotta kahvin voimakas maku taittuisi tarpeeksi) ja makaronilaatikkoon laitan kauramaitoa lehmänmaidon tapaan.

Kananmunan korvikkeita en itse ole kokeillut paljoa tai ainakaan näitä erikoisempia. Jossain kaupoissa myydään No-Egg-nimistä valmistetta, mutta esim makaronilaatikkoon olen lisännyt suurusteeksi kaurakerman joukkoon vehnäjauhoja pari ruokalusikallista, lopputulos on ihan sama kuin munallinen. Banaani ja avokado käyvät myös munan korvikkeiksi. Itse kun teen lettuja, niin en edes käytä munia, kun letut eivät niitä tarvitse eivätkä kärsi millään tapaa ilman niitä. Että keinoja kyllä on, googlaamalla löytyy enemmän. Kannattaa liittyä Vegaanihaaste 2016-ryhmään, siellä saa vapaasti kysellä tällaisiin asioihin vinkkejä kokeneemmilta. :)

On käynyt mielessä tuo vegaanihaaste 2016-ryhmä, mutta en ole uskaltanut liittyä kun en kuitenkaan täysin ajatellut luopua maitotuotteista ja munista vain pitää niiden määrät vähäisinä. Kiitos vastauksesta! :)

Ei siellä ketään naulita vegaaniristillä, älä siis huoli. Moni haasteeseen osallistunut on jatkanut elämää kasvispainotteisesti, eikä 100% vegaanina. Itsekin syön kerran, max kaksi kertaa kuukaudessa lihaa ja maitotuotteita vanhempieni luona käydessä, kun en kehtaa kieltäytyäkään. Toivottavasti neuvoistani oli apua!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
18.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

No yks omia talviruokiani on paksu nuudelikeitto. Teen sen usein katkaravuilla, mutta niiden sijaan teen joskus tofukuutioilla. Siihen tulee sekavihanneksia (yleensä Aurinkokasvikset), Mama riisinuudeleita (niitä leveitä, saa mm. Alepasta) ja currylla maustettu kookosmaito nesteeksi, lisäksi voi lisätä sitruunapippuria, kuivattua ruohosipulia. Valmiin annoksen päälle ripotellaan tuoretta korianteria, puristetaan jokunen tippa limeä ja jos haluaa niin lisätään vielä pähkinärouhetta ja/tai kuivattua sipulia.

Saa olla paksua. Lämmittää kylmällä ja täyttää hyvin.

Vierailija
14/14 |
19.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo, suosittelen myös ottamaan osaa vegaanihaasteeseen! Ei tosiaan tarvitse edes haasteen ajaksi luopua maidosta ja munista, jos tuntuu vaikealta - saat silti loistavia reseptejä maukkaista kasvisruoista (ja opit vinkkejä miten välttää niitä muna- ja maitotuotteita), kauppalistat resepteihin, tuutorin tueksesi, mahtavat infokirjeet päivittäin, joissa paljon tietoa ja linkkejä. 

Kukaan ei kyttää ja kysele, että oletko nyt kuukauden jaan varmasti 100 % vegaani, vaikka vegaanihaasteessa oletkin. Saa soveltaa ja sämplätä, tavoitteena on joka tapauksessa kasvisruokavaliotietoisuuden edistäminen.

Itse asiassa otin itsekin haasteen vastaan ovo-laktona, tammikuun ajattelin olla kokonaan vegaanina, no tässä sattui pari tietoista lipsahdusta, mutta noin muuten se jäi sitten "vahingossa" päälle. =) (Sinulla ei tarvitse jäädä, mutta vinkkejähän kaipasit, no sieltä saat!)

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme yksi yksi