Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Ajattelin tehdä ensimmäistä kertaa elämässäni jauhemaksapihvejä.

Vierailija
14.02.2016 |

Mitä mieltä olette? Vinkkejä? Näin lehdessä ohjeen ja innostuin, en ole muistaakseni syönyt kouluajan (taivas miten kauan siitä on) jälkeen.
Maksaa jauhettuna jo ostin ja tänään tein reilun annoksen perunamuusia possun ulkofileiden kanssa ruuaksi. Ohjeessa oli nimittäin myös perunasosetta, muita aineksia löytyikin kaapista.
Odotan innolla mitä tuleman pitää. Maksalaatikosta en ole ikinä tykännyt, mutta muut maksaruuat on ollut ihan ok. Jostain syystä niitä ei vaan nykyään tule eteen, eikä itse tehtyä.

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
14.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

EIIIII mitään perunasosetta jauhemaksapihveihin! Ainoastaan lisukkeeksi niitä. Parhaisiin jauhemaksapihveihin laitetaan raastettua perunaa. Siis ihan raakana, ei keitettynä tuo peruna.

Vierailija
2/14 |
14.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

raastettua perunaa ja sipulia ja kananmunaa ja mausteita niin tulee hyvää :)!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
14.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuten eka vastaaja jo sanoikin, raastettua raakaa perunaa ja saman verran kuin on maksaa.

Vierailija
4/14 |
14.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maksasta ei pidä tehdä mitään, maksaanhan kertyy kaikki kuona-aineet. Paitsi että maksaruuat ovat pahanmakuisia, myös haju on luotaantyöntävä. Ainoa "hyväksyttävä" on maksalaatikko - kunhan siinä ei maistu maksa. Tee mieluummin jauhelihapihvejä :)

Vierailija
5/14 |
14.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhemaksapihvit ovat  tosi helppoja  ja nopeita tehdä, ja  hyviä!  Tekisin useamminkin, mutta kun ei maksaa suositella kovin usein syötäväksi. Raakaa perunaa minäkin yleensä lisään raastettuna, tai sitten vain  vähän suolaa ja pippuria, muuta ei välttämättä tervitse. Mutta sopii se muusikin varmaan.  Älä vain paista liian kauan, että jäävät meheviksi eivätkä kuivu.

Vierailija
6/14 |
14.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin ja paistettua ja vähän haudutettua sipulia  päälle!  Oioi,  pitää huomenna hakea  jauhemaksaa kaupasta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
14.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Me tehtiin just viime viikolla, ei olla tehty vuosiin sitä ennen.

MInä laitoin raakaa perunaa raastettuna, sipulia silputtuna ja kuullotettuna ja lisäksi mausteita. kananmuna voisi olla hyvä lisä pitämään pihvit koossa, itse paistoin lettupannulla .

Säästä se perunamuusi lisukkeeksi. ja sit puolukoita/puolukkahilloa.

Oli todella hyvää!

Vierailija
8/14 |
14.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin ja tosiaan vielä tuota haudutettua sipulia vielä siihen lisukkeeksi!

T:7

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
14.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos kommenteista. Pitäsköhän kokeilla kuitenkin molemmilla perunoilla, epäilevä ts. kokeilunhaluinen kun olen. Sipulia ei ollut ohjeessa ja kyllähän hyvä ruoka sipulia huutaa. Kananmunaa oli ja ripaus vehnäjauhoja ja siirappia. Tietysti mausteita joita sovellan oman makuni, saatavuuden ja ruokailijoiden mukaan.

Vierailija
10/14 |
14.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Helppo tapa myös sekoittaa puolet maksaa ja puolet tavallista jauhelihaa.

Nam, nyt tuli kauhea maksapihvihimo!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
14.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kiitos kommenteista. Pitäsköhän kokeilla kuitenkin molemmilla perunoilla, epäilevä ts. kokeilunhaluinen kun olen. Sipulia ei ollut ohjeessa ja kyllähän hyvä ruoka sipulia huutaa. Kananmunaa oli ja ripaus vehnäjauhoja ja siirappia. Tietysti mausteita joita sovellan oman makuni, saatavuuden ja ruokailijoiden mukaan.

Nyt on kyllä jo pakko sanoa, että vaihda ohjetta! Vehnäjauhoja ja siirappia?? Eiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.

Tässä yksi hyvä perusohje pihveille: http://www.k-ruoka.fi/reseptit/jauhemaksapihvit/

Vierailija
12/14 |
14.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oot kyllä oudon ohjeen löytänyt. Raastettua perunaa, maksaa, sipuli, kananmuna ja mausteet. Noilla raaka-aineilla tulee parhaat pihvit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
14.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis yksi ruokalusikallinen kumpaakin, siirappia ja vehnäjauhoja. Nämä on ihan normaaleja aineita mun  ruokaohjeissa, ei tosin kovin monissa siirappia mutta ainakin nyt kaalilaatikossa jossa olen kokeillut hyvinkin erilaisia siirappimääriä tai ilman.

Vierailija
14/14 |
14.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Siis yksi ruokalusikallinen kumpaakin, siirappia ja vehnäjauhoja. Nämä on ihan normaaleja aineita mun  ruokaohjeissa, ei tosin kovin monissa siirappia mutta ainakin nyt kaalilaatikossa jossa olen kokeillut hyvinkin erilaisia siirappimääriä tai ilman.

Siirappi kuuluu maksalaatikkoon, ei mihinkään jauhemaksapihveihin. Vehnäjauhokaan ei kyllä anna pihveille mitään, päinvastoin voi kyllä haitata kun muuttaa rakennetta ja lieventää makua. Mutta itse toki saat tehdä sellaiset pihvit kuin haluat :)