Lupasin leipoa kakun kaverille, järkyttävä määrä suklaata ja voita =D
Ohje sanoo 10 viipaletta.
Per viipale tulee siis 34g voita, 35g taloussuklaata ja 25g valkosuklaata, kermaa 0,35dl.
Lisäksi tietty jauhot, sokeri, kaakao ja munat.
En ole mikään terveysintoilija tai sokerinatsi, päinvastoin nautin leivonnaisista ja leivonkin usein, mutta tuntuu jotenkin ihan törkeän yliampuvalta tämä kakku =D
Kommentit (6)
Reseptejä kannattaa vertailla. Esim mokkapaloja leipoessa olen huomannut, että joissakin resepteissä saattaa olla ihan uskomaton määrä sokeria (siis melkein 10dl, pohja+kuorrute) ja toisissa taas maltillisempi määrä ja ihan hyvää on tullut niillä "kevyemmilläkin". Sama pätee pohjaan käytetyn rasvan määrään.
Vierailija kirjoitti:
Kuulostaa hyvältä. Resepti?
En löytäny googlella tätä, enkä jaksa kännykällä kirjoittaa.
Otin kuvan ja piti laittaa aijaa.comiin mutt siitä ei tullu hyvää.
Kuhaa muusin kanssa ja kinuskikakku jälkkäriks on mun 35v synttärilistalla. Kotiväelle siis ja Tallinnassa käyntoi sitä ennen ja kesällä pääsee Pärnuun ja siel kaikkee mukavaa :)!, että Norjaa ei ole suunnitelmissa vähään aikaan!
Vierailija kirjoitti:
Reseptejä kannattaa vertailla. Esim mokkapaloja leipoessa olen huomannut, että joissakin resepteissä saattaa olla ihan uskomaton määrä sokeria (siis melkein 10dl, pohja+kuorrute) ja toisissa taas maltillisempi määrä ja ihan hyvää on tullut niillä "kevyemmilläkin". Sama pätee pohjaan käytetyn rasvan määrään.
Joo, on minulla vaikka mitä ideoita miten tätä vois keventää mutku kaveri pyysi nimenomaan tätä, eihän se ole sama kakku enää jos vähentää kaikkea ja muutenkin soveltaa niten sattuu.
Vierailija kirjoitti:
Reseptejä kannattaa vertailla. Esim mokkapaloja leipoessa olen huomannut, että joissakin resepteissä saattaa olla ihan uskomaton määrä sokeria (siis melkein 10dl, pohja+kuorrute) ja toisissa taas maltillisempi määrä ja ihan hyvää on tullut niillä "kevyemmilläkin". Sama pätee pohjaan käytetyn rasvan määrään.
Leivoin juuri mokkaruutuja, ja järkytyin siitä sokerin määrästä eri resepteissä! Laitoin pellilliseen taikinaa 1,5 dl sokeria ja se riitti aivan mainiosti, kuorrutukseen tulee joka tapauksessa niin paljon sokeria ettei pohjaan juuri tarvitse. Mietin että pitäisi kehitellä jokin tuorejuustopohjainen kuorrutus kun tuo tomusokeripohjainen on niin äkkimakeaa ettei sitä voi syödä ilman huonoa oloa.
Kuulostaa hyvältä. Resepti?