Ruoanlaittotaitoiset??? Kananpojan sisäfilettä, millainen kastike tuolle?
Curry? Ja miten teen maukkaan curry kastikkeen? Kermaa löytyy.
Muistissa kouluajoilta se ihana currykastike, mutta kotona en ole onnistunut tekemään mitään samanlaista, curry ei ikinä maistu niin pehmeältä ja kastikkeesta ei tule niin keltainen. Mitähän teen väärin?
Kommentit (4)
No noista mausteista ei löyty kuin korianteria :D Sipuliakin löytyy.
Joskus koitin kookosmaitoon tehdä mutta ei sillä niin hirveästi ollut vaikutusta.
ja curryni on ihan maustepussissa tuolla nimellä
luulen, että kouluruokaversio oli aika lähellä tätä: http://suolaajahunajaa.com/2012/01/31/ehtaa-kasaria/
Paitsi että tuossa ohjeessa curry lisätään viimeiseksi, mutta sillä tavalla se ei toimi, oikeasti se täytyy kuullottaa voissa ensimmäiseksi, ennen jauhojen tai muiden ainesten lisäämistä. Ja haudutusaikaa kannattaa pidentää.
Jos keltaista haluat, osta kurkumaa. Sitä saa ihan perusmarketistakin. Mutta ole sen kanssa varovainen, sillä väri on todella vahva ja tahraa voimakkaasti jos joutuu väärään paikkaan.
Unohda currypulveri. Tai ainakin osta todella tasokasta. Curry pastella pääset paljon parempaan tulokseen. Kaikkein parasta on tietenkin käyttää aitoja intialaisia mausteita: kuminaa, kurkumaa, korianteria, sarviapilaa jne. Eikä intialaisessa curryssa ole koskaan jauhoja. Sakeus tulee hienoksi jauhetusta sipulista.
Taitaa kyllä olla niin, että näillä ohjeilla ei ihan lähelle suomalaista kouluruokaa pääse...