Onko täällä kasvissyöjiä, jotka syövät enimmäkseen vegaanisti, välillä maitotuotteita tms.?
En tykkää luokitteluista, mutta kun tietystikään mikään ei ole niin yksinkertaista. Olen pohtinut siirtyväni enemmän ja enemmän vegaaniruokaan - nytkin meillä syödään kasvisruokaa paljon enkä syö punaista lihaa ollenkaan. En haluaisi käyttää niin paljon maitotuotteita tai kananmunaa, pikkuhiljaa siirryn varmaan vegaanisuuntaan, mutta kahvimaidosta en osaa luopua - ja juusto! Juustolle ei ole kyllä oikeaa korviketta :D Kiinnostaisi tietää, miten muut semikasvissyöjät syövät ja koetteko tarpeelliseksi selittää/kategorioida itseänne?
Kommentit (4)
En ole vegaani ja kulmakiveni on nimenomaan juustot, joista en kertakaikkiaan pysty luopumaan. En käytä leivän päällä, vaan joskus ruoanlaitossa ja ennen kaikkea herkutteluun. Kotona käytän aina soijamaitoa kahvissa, mutta mikäli juon aamukahvini jossain muualla kuin kotona ja missä kasvimaitoa ei ole saatavilla niin käytän kyllä tavallista maitoa. Rahkasta, raejuustosta ja ruokakermasta olen luopunut. Joskus todella harvoin syön turkkilaista jogurttia ja muutaman kerran vuodessa leipoessa käytän yleensä maitotuotteita.
Mielestäni kasvisyönnin ja etenkin vegaaniuden yksi ongelma on ehdottomuus. Ehkä useammat olisivat valmiita muuttamaan ruokavaliotaan (mikä olisi muun muassa ympäristön ja lihateollisuuden kannalta järkevää), mikäli ruokavaliossaan ei tarvitsisi olla niin jyrkkä. Eli joko olet sekasyöjä tai vegaani. Jos vaikka 50% ihmisistä puolittaisi maitotuotteiden käytön ja söisi lihaa kolmesti viikossa, silläkin olisi iso vaikutus eikä tarvitsisi täysin luopua mistään.
Syön pääosin vegaanisesti mutta ulkona syödessä ja kylässä syön muutakin jos ei ole vegaanista tarjolla.
Mä oon ns. kotivegaani. Koton syön vegaanisti, mutta kyläillessä ja ravintoloissa (no joo, riippuu vähän) jne en yleensä tee numeroa siitä, etten syö myöskään maitotuotteita, vaan ilmoitan olevani vaan kasvissyöjä. Kun siitäkin tuntuu tässä maassa olevan kovasti ihmisille päänvaivaa. Varmaan pitäis, että asenteet muuttuisivat ja lisää valinnanvaraa tulis menyihin, mut en vaan kehtaa. Suomessa kehtaisin, kun siellä on niin yleistä vegaanius. Mies ja lapset on lakto-ovovegetaristeja ja syövät sen mukaisesti kotona ja töissä/tarhassa/koulussa.
Mä korvaan juuston erilaisilla levitteillä, esimerkiksi nyt söin iltapalaksi näkkärin päällä eilisen linssipadan jämät - punaisia linssejä, kaurakermaa, paljon mausteita. Hummus, pesto, baked almond feta...
Kahviin laitan jotain kasvimaitoa, kovin usein en kyllä kahvia juo. :) Kysyttäessä kerron olevani kasvissyöjä, välillä syön kananmunia ja maitotuotteitakin, pois ruokavaliosta on ainoastaan liha ja merenelävät.