Miten saisin ruoasta hyvänmakuista?
Tuntuu, että osaan käyttää vaan valmiskastikkeita yms. Olen yrittänyt maustaa itse, mutta ei niistä tule hyviä. Joko mausteita on liian vähän tai liikaa. Ohjeen mukaan jos tekee, on usein liian vähän. Tai sitten niissä hyvännakuisissa ruoissa on vaan juustoa ja kermaa.
Antakaa jotain hyviä takuuvarmoja reseptejä, joissa mausteetkin tarkalleen. Ja joiden maku ei perustuisi kermaan.
Kommentit (32)
Linssikeitto: vihreitä linssejä ja kasvisliemikuutio kiehuvassa vedessä 20min.
Älä laita aromivahventeita sisältäviä mausteita tai liemivalmisteita ja maista kun maustat.
Kun teen kanakastiketta, käytän siinä ruokakermaa ja maustamatonta kanaa.
Paista kana, mausta kurkumalla, currylla, paprikajauheella, soijakastikkeella (esim kikkoman) ja pippurisekoitteella (pippurimyllystä). Laitan kaikkia mausteita siten, että sirottelen kevyesti pannun mittaisesti. Pippuria noin kolme myllyn kääntöä. Kun kana on paistettu, kaada maustamaton ruokakerma. Itse käytän kevyt ja paksu nimistä kermaa, olisko valion. Sitten sekoitellaan, kerma saa mausteista väriä. Maista kastiketta, maistuuko hyvälle. Jos tuntuu vaativan ytyä, laita vielä pikku loraus soijakastiketta. Sitten porisuta pikku hetki alhaisella lämmöllä, kastike on valmis. Lisukkeeksi passaa makaronista pastasta lähtien riisi. Noiden keitinveteen sitten ripsus suolaa. Lopuksi syö ja nauti, nopea ja helppo ruoka :)
Olen karsinut maustekaapista kaikki mausteet, joissa ollut arominvahventeita. Ruoka ei maistu enää senkään vertaa.
Olen tuota kokeilutaktiikkaa maustamisessa harjoittanut yli 10 vuotta. Ei toimi.
Ap
Suolaa on oltava riittävästi, miuten ei maistu miltään. Ruususuolan ei pitäisi olla sillälailla epäterveellistä kuin muut suolat, joten sitä voi mielestäni käyttää suht huoletta.
Vierailija kirjoitti:
Kun teen kanakastiketta, käytän siinä ruokakermaa ja maustamatonta kanaa.
Paista kana, mausta kurkumalla, currylla, paprikajauheella, soijakastikkeella (esim kikkoman) ja pippurisekoitteella (pippurimyllystä). Laitan kaikkia mausteita siten, että sirottelen kevyesti pannun mittaisesti. Pippuria noin kolme myllyn kääntöä. Kun kana on paistettu, kaada maustamaton ruokakerma. Itse käytän kevyt ja paksu nimistä kermaa, olisko valion. Sitten sekoitellaan, kerma saa mausteista väriä. Maista kastiketta, maistuuko hyvälle. Jos tuntuu vaativan ytyä, laita vielä pikku loraus soijakastiketta. Sitten porisuta pikku hetki alhaisella lämmöllä, kastike on valmis. Lisukkeeksi passaa makaronista pastasta lähtien riisi. Noiden keitinveteen sitten ripsus suolaa. Lopuksi syö ja nauti, nopea ja helppo ruoka :)
Muuten hyvä, kiitos. Mutta eikö ruokakerma ole vaan vedellä jatkettua kermaa?
Olen ihan surkea kokki, mutta kun aloin katsoa Masterchef Australiaa, tajusin miten kastike tehdään :D Tänään tein possun sisäfileen kanssa eritttäin hyvää pippurikastiketta, ihan puhtaasti muistelin miten siinä ohjelmassa aina soosit tehdään.
En enää ikinä luota suomalaisiin ruokaresepteihin. Kerran tein lasagnen kauhean mautonta tuli! Siitä viisastuneena tein seuraavalla kerralla aidolla italialaisella reseptillä. Kastike hautui 2 tuntia, mutta oli vaivan arvoista. Googleta englanniksi eri ruokien ohjeita löydät parempia!
Vierailija kirjoitti:
Suolaa on oltava riittävästi, miuten ei maistu miltään. Ruususuolan ei pitäisi olla sillälailla epäterveellistä kuin muut suolat, joten sitä voi mielestäni käyttää suht huoletta.
Olen lukenut, että kaikki suola on pahasta, jos on paljon . Mulla on ruususuolaa ja ties mitä erikoista mustaa suolaa. En tosin käytä suolaa kuin ihan pikkuisen. Siinäkö vika? Ap
Vierailija kirjoitti:
Suolaa on oltava riittävästi, miuten ei maistu miltään. Ruususuolan ei pitäisi olla sillälailla epäterveellistä kuin muut suolat, joten sitä voi mielestäni käyttää suht huoletta.
Ruususuolassa ei taida olla jodia, niin sen saanti pitää varmistaa muuta kautta.
Mun vinkki on, et maistelet ruokaa samalla kun maustat sitä. Makua ruokaan saa myös hyvillä raaka-aineilla esim. tuoreet yrtit, tomaatit, porkkana, lanttu, sipulit ym. Niiden seuraksi ei tarvitse kummosia viritelmiä, ku vaan pippuria ja suolaa oikeissa mittasuhteissa.
Mausteissa on todella paljon eroja. Curryna myydään aika kamalankin makyisia pöperöitä. Ja yrttimausteista en käytä kuivattuna kuin rosmariinia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suolaa on oltava riittävästi, miuten ei maistu miltään. Ruususuolan ei pitäisi olla sillälailla epäterveellistä kuin muut suolat, joten sitä voi mielestäni käyttää suht huoletta.
Olen lukenut, että kaikki suola on pahasta, jos on paljon . Mulla on ruususuolaa ja ties mitä erikoista mustaa suolaa. En tosin käytä suolaa kuin ihan pikkuisen. Siinäkö vika? Ap
Suolaa pitää olla AINA. Kysy vaikka ammatikseen kokkaavilta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suolaa on oltava riittävästi, miuten ei maistu miltään. Ruususuolan ei pitäisi olla sillälailla epäterveellistä kuin muut suolat, joten sitä voi mielestäni käyttää suht huoletta.
Olen lukenut, että kaikki suola on pahasta, jos on paljon . Mulla on ruususuolaa ja ties mitä erikoista mustaa suolaa. En tosin käytä suolaa kuin ihan pikkuisen. Siinäkö vika? Ap
Se voi olla se. Kaikki maistuu hiukan ikävälle jos ei ole suolaa tarpeeksi. ;D Ja jos olet luopunut niistä aromeista lähiaikoina niin voi olla myös vieroitusta. :)
Vierailija kirjoitti:
Linssikeitto: vihreitä linssejä ja kasvisliemikuutio kiehuvassa vedessä 20min.
Ei tuo ole mitään keittoa vaan keitettyjä linssejä. Keittoon vaaditaan muutakin kuin pääruoka-aine, vesi ja kasvisliemikuutio.
Millaista makua etsit? Usein hauduttaminen antaa enemmän makua. Ja kasviksia kannattaa käyttää monipuolisesti.
Tää on helppo ja tosi hyvää.
Herrojen herkku ( väh. 4:lle )
Aika: 45 min.
n. 1 kg porsaan maustamatonta ulkofilettä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 prk säilykepäärynöitä (n. 400 g)
1 prk valkosipulituorejuustoa (170 g)
1 pkt pippurijuustoa (esim. Musta Pekkaa, 100 g)
2 dl kermaa
paistamiseen voita, margariinia tai öljyä
Leikkaa liha viipaleiksi tai suupalan kokoisiksi paloiksi.
Ruskista lihaviipaleet tai -palat pannussa öljyssä.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Lado voideltuun uunivuokaan lihakerros, väliin päärynäviipaleet ja viimeiseksi taas lihakerros.
Lisää pataan juustot ja kaada kerma päälle.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia kunnes liha on kypsää.
Kana ei ainakaan maistu millekään ilman riitävää määrää suolaa
Varaa riittävästi aikaa, jotta ruoka voi hautua kypsäksi eikä maut "pala" pois pikakypsennyksessä.
Suolana toimii merisuola, jossa on myös jodia. Voit kerman sijasta käyttää tavallisista kaupoista löytyviä aineksi: tomaattisosetta, soijakastiketta ...
Mikä on se maku, jota sinä tavoittelet? Missä sinä olet sellaista maistellut? Sen kun tietäisi, voisi paremmin päätellä, mitä puuttuu.
Sun täytyy vain kokeilla. Laitat vähän sitä ja vähän jotain muuta ja lisäät kolmatta ja.käytä vaikka jotain Srirachaa muutama tippa tai osterikastiketta tai muuta.