Mikä liha sopii sitruunan kanssa?
Kommentit (14)
Sanoisin, että mitä rasvaisempi liha, niin sitä paremmin happo sopii.
Tosi monikin sopii. Kana esimerkiksi on erinomaista jos sille tekee kastikkeen voista, sitruunasta, valkosipulista, persiljasta ja sitruunamehusta. Wienerleikkeen kanssa sopii sitruuna. Samoin kalan. Myös monien vahvan makuisten leikkeleiden kanssa sopii hyvin sitruuna, jos niitä käyttää esim. salaatissa.
Sitruuna mureutuu hyvin, kun puristat lampaasta tai naudanfileeatä nesteet sen päälle ja annat lämmetä pari minuuttia. Suolaa ja pippuria kaveriksi, jos lampaan nestettä puristat, kurkumaakin voi laittaa. Pannu oikein kuumaksi ja pari minuuttia molemmin puolin, niin tulee hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Jauhenliha tottakai sopii
Mutta se pitää muistaa pestä ensin!
Oliiviöljyä, loraus valkoviiniä, creme fraishe, sitruunan mehua, suolaa, pippuria. Loppuhauduta paistetut porsaanleikkeet siinä.
Kala ja kana