Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Keraaminen liesi vs valurautaliesi

21.08.2007 |

Hei! Lieden vaihto on edessä ja pohdiskelen perinteisen sekä keraamisen lieden välillä. Keraaminen liesi olisi kauniimman näköinen, mutta kuinka vaikea se on pitää siistin näköisenä? Naarmuuntuuko pinta helposti ja käykö siihen tavalliset vanhat paistinpannut sekä teräskattilat?

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
21.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Helppo pyyhkäist puhtaaksi käytön jälkeen ja siihenhän käy kaikenlaiset kattilat ja paistinpannut. Nyt rakennamme uutta ja meille tulee ehdottomasti induktioliesi lähinnä sen nopeuden ja turvallisuuden takia. Kattilat ja pannut tosin menevät suurilta osin vaihtoon...

Vierailija
2/13 |
22.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

... valurautaisesta keraamiseen upotettuun tasoon ja se on tooosi ihana. Tasainen, eikä ole niitä levyjen " korotuksia" mihin kertyy kaikenlaista likaa. Meille hankittiin sellainen taso, jossa on kaksi keraamista keittoaluetta ja kaksi induktio aluetta (lue levyä). Hyvä näin, niin ei tarvitse heti uusia koko kattila/pannuvalikoimaa :) Induktiotasolle kun ei käy kaikki kattilat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
22.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä ollut omassa asunnossa keraaminen liesi ja nyt kun asutaan väliaikaisesti vuokrakämpässä, siellä on tavallinen liesi.



Vertailua...



Tavallinen levy kestää NIIN kauan lämmetä ja sit se on heti TOSI kuuma, että puuro palaa pohjaan. Keraamisessa liedessä kun sammutat lieden, ei ole kovin pitkään kuuma. En mistään hinnasta ota meidän tulevaan taloon tavallista liestä. Keraaminen ehdottomasti. Helppo pitää puhtaana (PALJON HELPOMPI KUIN TAVALLINEN) Ja juuri tuo siisti ulkonäkö. Tavallisessa liedessä levyt muuttuvat ikävän näköiseksi ja ympäristö (lue valk. osa) ei oo mun mielestä niin helppo saada puhtaaksi.



Suosittelen keraamisen lieden valintaa!

Vierailija
4/13 |
22.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mutta pidemmän päälle varmasti pysyy siistimpänä kuin perinteinen, ainakin jos jaksaa monta kertaa päivässä pyyhkiä puhtaaksi (ja kuivata perään esim. mikrokuituliinalla). Joka päivä ei viitsi lotrata keraamisen lieden puhdistusaineellakaan, vaikka ainakin Mr Muscle on todella tehokasta, suosittelen! Yksi naarmu on reilussa puolessa vuodessa tullut, mies oli silloin kokkaamassa ;o) Kattilanpohjassa oli jokin murunen, joka naarmun teki. Paisto- ja keittoastioiden pohjat kannattaakin pyyhkäistä aina ennen kuin laittaa ne liedelle.



Meidän keittotasomme on kehyksellinen malli, mutta suosittelen esimerkiksi fasettihiottua, ainakin jos on kivitasot. Ilman kehyksia liedeltä saattaa valua esim. ylikiehunut vesi keittiötasolle, joten puu voi kyllä mennä huonoksi. Tuntuu että sinne kehyksen reunaan jää aina jotain likaa ja joudunkin putsailemaan reunoja todella tarkkaan, siksi en suosittele kehyksiä. Huulletusta ei ole kokemusta, sekin saattaisi olla kätevä.

Vierailija
5/13 |
23.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

induktiolieden ottamista:)

Meillä oli vanhassa keittiössä tavallinen valurautaliesi ja tähän uuteen

otettiin ONNEKSI induktiotaso, mietittiin aluksi tavallista keraamista tasoa.

Nyt en enää pois vaihtaisi induktiotasoa. On tehokas+nopea, helppo pitää puhtaana ja turvallinen. Eipä tartte enää miettiä jäikö levy päälle kun kotoa poistuu.

Lähes kaikki pannut+kattilat meni uusiksi, mutta ei haittaa. Se on kuitenkin suht pieni menoerä ja kertaluontoinen sellainen.



tikru





Vierailija
6/13 |
24.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tässä järjestyksessä kun olen ominaisuuksia ja tuota puhtaanapysymistä miettinyt. Ollaan aika huolettomia ja sottaisia. Ja nimenomaan reunoilla varustettu... mutta riippuu tietysti käyttötottumuksista.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
20.09.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

meillä nyt sellainen ja en ikinä enää huoli valurautaliettä.

ihan tavallisella keittiön sieniliinalla pyyhkäisen käytön jälkeen, pysyy siistinä ja naarmuja ei ole.

Vierailija
8/13 |
21.09.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja kahdella tavallisella. Jos nyt saisin valita niin ottaisin kaikki tasot induktiona. Fakta on että sen jälkeen kun on induktion nopeuteen ja kätevyyteen tottunut, ei tavallisia enää halua käyttää. Meillä oli sitäpaitsi lähes kaikki vanhatkin pannut ja kattilat magneettisia joten sopivat induktiolle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
25.09.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja OTA INDUKTIO! Siinä on kaikkien mahdollisten liesien kaikki hyvät puolet ja huonoja en ole 5 vuoden käytöllä keksinyt yhtäkään.



Käy katsomassa kodinkoneliikkeessä ja kysele tarkemmin!

Vierailija
10/13 |
25.09.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos kaikille vastauksistanne. Kodinkoneliikkeitä on kyllä kierrelty, mutta aina se on mukavampi kuulla kommentteja suoraan käyttäjiltä, myyjien puolueettomuuteen kun en aina oikein usko ;o) ts. kalliimpaa tuotetta kehutaan tottakai enemmän kuin halvempaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
27.09.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen hankkimassa uutta liettä ja nyt harkinnassa induktioliesi.Minkälaiset kattilat sopivat induktioliedelle? Mulla on tavallisia teräskattiloita.Passaako ne ? Minkälaiset mahd.ei passaa? Mitä etuja induktioliedellä on verrattun keraamiseen ?

Vierailija
12/13 |
27.09.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ota esim. jääkaappimagneetti ja kokeile kattilan pohjaa. Jos magneetti ottaa kiinni, kattila toimii induktioliedellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
28.09.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jotta pinta näyttää kauniilta ja kiiltävältä, se pitää kiillottaa (hangata kuivaksi pyyhkeellä) pyyhkimisen jälkeen. Muuten siinä näkyy rätin vesirannut.



Dr. Weckmann tai Beckmann kumpi se nyt onkaan, siinä sarjassa on keraamisen lieden erikoispesuaine.



Eihän se tavallinen hellakaan kovin nättinä pysy, jos ei sitä puhtaana pidä. Keraamista nyt vaan ei hangata karhunkielellä...

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän seitsemän kahdeksan