Neuvokaa munkinpaistamisessa tyhmää
siihen asti menee ok kun teen pullataikinan, sellaisen löysähkön. Mutta joka kerta kun paistan, munkit ovat pilalla. Liian kovia ja rasvaisia. Kuinka kauan niitä täytyy paistaa kuumassa rasvassa. Jäi kiinnostamaan myös tuo rypsiöljy. Olen aina paistanut sillä kaupan munkkirasvalla. Neuvokaa, please! Jospa kerrankin meikäläiselläkin onnistuisi!
Kommentit (3)
jolloin munkit imevät rasvaa itseensä enemmän. Paistolämpötila on muistaakseni 180 astetta. Itselläni ei ole sellaista mittaria millä mitata, mutta kun laittaa palan taikinaa ja se ruskistuu nätisti minuutissa, lämpötila on ok. Samoin kun munkin heittää rasvaan niin ensin se tietty menee pohjaan mutta nousee saman tien pintaan paistumaan.
Rypsiöljyllä onnistuu ihan samoin kuin munkkirasvallakin. Niin ja muista vähentää sokerin ja rasvan määrää pullataikinasta!
Onnea paistotouhuihin!
Tää on hyvä palsta kun täältä jos jostain saa näit järkeviäkin vinkkejä.
Taidat pitää niitä siellä liian kauan jos ovat rasvaisia ja kovia. Silloinhan sitä rasvaa ehtii imeytyä.