Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Hääruoka itse tehden,kokemuksia

Vierailija
20.11.2015 |

Häät suunnitteilla.Löytyykö teiltä hyviä ideoita tai omaa kokemusta hääruoan valmistamisesta itse.Mitä teitte ja paljonko ruoat maksoivat (monelleko)?Meille tulossa n.50-65 vierasta,on sekasyöjää,kasvissyöjää ja vegaania.

Kommentit (78)

Vierailija
1/78 |
20.11.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja saa ehdotella simppeliä ja hyvää menuakin 😊

Vierailija
2/78 |
20.11.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Makaronilaatikkoa alennusjauhelihalla ;-)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/78 |
20.11.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

No juu,meinasin kirjoittaa,että ps.ei olla makaronilaatikkolinjalla... 😊 Ap.

Vierailija
4/78 |
20.11.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pyttipannu

Vierailija
5/78 |
20.11.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kerran (?) ne häät vain vietetään. Pitopalvelu tekemään ruoat.

Vierailija
6/78 |
20.11.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joku simppeli menu josta selvitään ilman hajoamista,mutta tietenkin maukas ruoka joka sopii juhlaan.Voi olla kuitenkin rentokin.Ap.

Ps.ne hinnat kiinnostaa myös.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/78 |
20.11.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hernekeitto ja pannaria

Vierailija
8/78 |
20.11.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onnistuu hienosti, jos lihat ja kalat ja mahdolliset kasvisterriinit tarjotaan kylminä ja niiden kanssa on esim esilaisia salaatteja lisukkeina. peruna- ja pastasalaattiin öljykastike ja papuja tai linssejä sekaan, niin kelpaavat vegaaneillekin.

Tarjoiluun on noin monelle hengelle kyllä parasta palkata joku, vaikka olisi ihan noutopöytäsysteemi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/78 |
20.11.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lohikeitto, hyvät leivät, levitteet yms.

Vierailija
10/78 |
20.11.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sanon vain itsestäänselviä asioita:

 

- Kunnon hääruokien nysväämiseen menee aikaa. Ei sen toki välttämättä tarvitse olla "kunnollista", as in monipuoliset, näyttävät alkupalat, hyvät kasvis- ja lihapääruoka erikseen, jne, mutta se riippuu teistä. Jos ette ole (vähintään melkein) ammattilaisia, niin ruoka tulee hyvin helposti näyttämään kotikutoiselta (toki ei sekään välttämättä paha asia, riippuu teistä).

 

- Käytännössä, jos ette missään tapauksessa halua epäonnistua, joudutte harjoittelemaan "suurkeittiötoimintaa" etukäteen tai sitten teillä tulee olla valmiiksi jonkinlaista kokemusta samansuuruisen väen juhlaruokitsemisesta.

 

- Miettikää tarkkaan, missä vaiheessa tekisitte ruoat.

 

- Muistakaa hygienia: mm. säilyttäkää ruokanne oikein valmistuksen aikana ja ennen tarjoilua

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/78 |
20.11.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kanakiusaus

Vierailija
12/78 |
20.11.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvä vegaanikeitto, kalaa, juustoja ja muuta lisuketta viereen vaikka sillä ajatuksella että keiton voi itse pimpata.

 

Jos et osaa leipoa hyvää leipää, sijoita leipään. Jos osaat leipoa, leivo hyvää leipää. leivän kanssa kaikkea mahdollista päällistä hummuksesta munavoihin.

 

Yksinkertainen freesi salaatti, hyvät kastikkeet.

 

Näissä häissä olisin iloinen syöjä.

 

Kakku ja muuta makeata tietty kahvin kanssa, oman vaivannäön vuoksi vegaaniversioina. En ottaisi ensimmäistä reseptiä kokeilematta tosin: vegaanikakut ovat tyypillisesti likilaskuisia jos vaivaa tämän välttämiseksi ei ole nähty.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/78 |
20.11.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Hyvä vegaanikeitto, kalaa, juustoja ja muuta lisuketta viereen vaikka sillä ajatuksella että keiton voi itse pimpata.

 

Jos et osaa leipoa hyvää leipää, sijoita leipään. Jos osaat leipoa, leivo hyvää leipää. leivän kanssa kaikkea mahdollista päällistä hummuksesta munavoihin.

 

Yksinkertainen freesi salaatti, hyvät kastikkeet.

 

Näissä häissä olisin iloinen syöjä.

 

Kakku ja muuta makeata tietty kahvin kanssa, oman vaivannäön vuoksi vegaaniversioina. En ottaisi ensimmäistä reseptiä kokeilematta tosin: vegaanikakut ovat tyypillisesti likilaskuisia jos vaivaa tämän välttämiseksi ei ole nähty.

 

Ai koko menu vegaanin ehdoilla? Enpä taida taas vegaanituttujani kutsuakaan seuraaviin uudenvuodenbileisiini.

Vierailija
14/78 |
20.11.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyviä vinkkejä!Kylmä noutopöytä ollut mielessä itselläkin.Häät on saaristossa joten simppeli menu sopii mielestäni ihan hyvin.Ei mitään kiusauksia,mutta erilaisia salaatteja,uusia perunoita,patonkeja,juustoja,savulohta....esim.tällaisia ja tietty vielä kasvisruokaakin.En ole mikään kermakakkutyyppi ja kakku muutenkin vielä harkinnassa.Ap.

Ps.lisää vaan ehdotuksia ja hintoja,kiitti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/78 |
20.11.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen ollut häissä joissa on ollut itsetehty ruoka esim. pippuripossua, eikä kyllä yhtään pitopalvelua huonompia ollut tarjoilut. Ideoita ei itsellä ole tarjota, mutta ruoka voi olla hyvin onnistunutta myös itse tehden, jos osaa..

Vierailija
16/78 |
20.11.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ps.ymmärrän vegaanikannan,sama ruoka sopii muillekin kasvissyöjille ja maistunee muutenkin.Huomion kuitenkin ruoassa sekasyöjätkin jotenkin.Ap.

Vierailija
17/78 |
20.11.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

50-60 vieraan ruuat on vielä helppo tehdä itse. Tein valmistujaisiini, jotka olivat tilavassa kodissani.

- itse tehty leipä (pakastettu tuoreena, sulamaan juhlapäivän aamuna)

- salaatti 1 vihreä (kun tarvikkeet valmiina ja pestynä, niin nopeasti pilkkoo juhla-aamuna)

- salaatti 2 majoneesipohjainen/kermaviili

- salaatti 3

- kylmä savukala jääkaapista

- perunat pestynä ja kuorittuna edellisenä päivänä. Tuttava huolehti keittämisen ja tarjollepanon

- kuuma kastike tehty edellispäivänä, jäähdytetty nopeasti ja tuttava lämmitti ja laittoi tarjolle.

 

salaatit tein niihin suurtalouskeittiön mustiin korkeisiin lootiin, niistä helppo lisätä kauniiseen lasiastiaan tarjoilupöytään (tuttava lisäsi)

Tiskit voi kerätä saaviin ja pestä seuraavana päivänä itse,

 

Vierailija
18/78 |
20.11.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä,uskon että oikeat ruoat valitsemalla tarjoilut onnistuu itsekin tehden.Saareen ei varmaan edes saisi pitopalvelua.

Vierailija
19/78 |
20.11.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos ei tarvitse olla kovin fiiniä, niin kylmä noutopöytä kuullostaa hyvältä.

Esimerkiksi:

-lämminsavukalaa

-graavikalaa

-paahtopaistia ohueksi siivutettuna ja parmankinkkua yms.

-uusia pottuja (jos häät kerran kesällä) ja tillivoita

-marinoituja herkkusieniä/sienisalaatti

-oliiveja

-paholaisen munia

-fetaa/mozzarellaa

-vihreäsalaatti (sekoitus eri salaatteja ja rucolaa)

-tomaatti-sipulisalaatti

-pastasalaatti (esim. pastaa, suolakurkkua, omenaa, he-ma-paa maustettuun kermaviiliin sekoitettuna)

-oliiviöjy ja pippurimylly (korvaavat salaatinkastikkeet)

- tuoretta vaaleaa leipää (patonkia, maalaisleipää, chiapattaa saa hyviä leipomoista), pikkusämpylöitä kannattaa tehdä itse, jos on aikaa/mahdollisuus

- itse tehty valkosipuli tai chili-levite (helppo ja nopea) ja voita

Noista saa jo koottua mukavasti itselleen sopivan annoksen. Löytyy myös kasvissyöjille sopivia juttuja, vegaaneille voisi kehitellä jotain noiden kalojen, juustojen ja munien tilalle...

 

 

 

Vierailija
20/78 |
21.11.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lisään vielä, että suurin osa noista listaamistani ruuista valmistuu hyvin jo edellisenä päivänä (paahtopaistit, levitteet, munien keitto, herkkusienien marinointi, pastasalaatin teko). Itse ostaisin kalat valmiina.

Ja monet saa ihan suoraan paketista tai purkista.

Hääpäivänä vain perunoiden keitto, vihreän salaatin sekoitus, tomaatti-sipulisalaatin teko sekä sämpylöiden leivonta ja munien täyttö yms.