Hääruoka itse tehden,kokemuksia
Häät suunnitteilla.Löytyykö teiltä hyviä ideoita tai omaa kokemusta hääruoan valmistamisesta itse.Mitä teitte ja paljonko ruoat maksoivat (monelleko)?Meille tulossa n.50-65 vierasta,on sekasyöjää,kasvissyöjää ja vegaania.
Kommentit (78)
Makaronilaatikkoa alennusjauhelihalla ;-)
No juu,meinasin kirjoittaa,että ps.ei olla makaronilaatikkolinjalla... 😊 Ap.
Kerran (?) ne häät vain vietetään. Pitopalvelu tekemään ruoat.
Joku simppeli menu josta selvitään ilman hajoamista,mutta tietenkin maukas ruoka joka sopii juhlaan.Voi olla kuitenkin rentokin.Ap.
Ps.ne hinnat kiinnostaa myös.
Onnistuu hienosti, jos lihat ja kalat ja mahdolliset kasvisterriinit tarjotaan kylminä ja niiden kanssa on esim esilaisia salaatteja lisukkeina. peruna- ja pastasalaattiin öljykastike ja papuja tai linssejä sekaan, niin kelpaavat vegaaneillekin.
Tarjoiluun on noin monelle hengelle kyllä parasta palkata joku, vaikka olisi ihan noutopöytäsysteemi.
Lohikeitto, hyvät leivät, levitteet yms.
Sanon vain itsestäänselviä asioita:
- Kunnon hääruokien nysväämiseen menee aikaa. Ei sen toki välttämättä tarvitse olla "kunnollista", as in monipuoliset, näyttävät alkupalat, hyvät kasvis- ja lihapääruoka erikseen, jne, mutta se riippuu teistä. Jos ette ole (vähintään melkein) ammattilaisia, niin ruoka tulee hyvin helposti näyttämään kotikutoiselta (toki ei sekään välttämättä paha asia, riippuu teistä).
- Käytännössä, jos ette missään tapauksessa halua epäonnistua, joudutte harjoittelemaan "suurkeittiötoimintaa" etukäteen tai sitten teillä tulee olla valmiiksi jonkinlaista kokemusta samansuuruisen väen juhlaruokitsemisesta.
- Miettikää tarkkaan, missä vaiheessa tekisitte ruoat.
- Muistakaa hygienia: mm. säilyttäkää ruokanne oikein valmistuksen aikana ja ennen tarjoilua
Hyvä vegaanikeitto, kalaa, juustoja ja muuta lisuketta viereen vaikka sillä ajatuksella että keiton voi itse pimpata.
Jos et osaa leipoa hyvää leipää, sijoita leipään. Jos osaat leipoa, leivo hyvää leipää. leivän kanssa kaikkea mahdollista päällistä hummuksesta munavoihin.
Yksinkertainen freesi salaatti, hyvät kastikkeet.
Näissä häissä olisin iloinen syöjä.
Kakku ja muuta makeata tietty kahvin kanssa, oman vaivannäön vuoksi vegaaniversioina. En ottaisi ensimmäistä reseptiä kokeilematta tosin: vegaanikakut ovat tyypillisesti likilaskuisia jos vaivaa tämän välttämiseksi ei ole nähty.
Vierailija kirjoitti:
Hyvä vegaanikeitto, kalaa, juustoja ja muuta lisuketta viereen vaikka sillä ajatuksella että keiton voi itse pimpata.
Jos et osaa leipoa hyvää leipää, sijoita leipään. Jos osaat leipoa, leivo hyvää leipää. leivän kanssa kaikkea mahdollista päällistä hummuksesta munavoihin.
Yksinkertainen freesi salaatti, hyvät kastikkeet.
Näissä häissä olisin iloinen syöjä.
Kakku ja muuta makeata tietty kahvin kanssa, oman vaivannäön vuoksi vegaaniversioina. En ottaisi ensimmäistä reseptiä kokeilematta tosin: vegaanikakut ovat tyypillisesti likilaskuisia jos vaivaa tämän välttämiseksi ei ole nähty.
Ai koko menu vegaanin ehdoilla? Enpä taida taas vegaanituttujani kutsuakaan seuraaviin uudenvuodenbileisiini.
Hyviä vinkkejä!Kylmä noutopöytä ollut mielessä itselläkin.Häät on saaristossa joten simppeli menu sopii mielestäni ihan hyvin.Ei mitään kiusauksia,mutta erilaisia salaatteja,uusia perunoita,patonkeja,juustoja,savulohta....esim.tällaisia ja tietty vielä kasvisruokaakin.En ole mikään kermakakkutyyppi ja kakku muutenkin vielä harkinnassa.Ap.
Ps.lisää vaan ehdotuksia ja hintoja,kiitti!
Olen ollut häissä joissa on ollut itsetehty ruoka esim. pippuripossua, eikä kyllä yhtään pitopalvelua huonompia ollut tarjoilut. Ideoita ei itsellä ole tarjota, mutta ruoka voi olla hyvin onnistunutta myös itse tehden, jos osaa..
Ps.ymmärrän vegaanikannan,sama ruoka sopii muillekin kasvissyöjille ja maistunee muutenkin.Huomion kuitenkin ruoassa sekasyöjätkin jotenkin.Ap.
50-60 vieraan ruuat on vielä helppo tehdä itse. Tein valmistujaisiini, jotka olivat tilavassa kodissani.
- itse tehty leipä (pakastettu tuoreena, sulamaan juhlapäivän aamuna)
- salaatti 1 vihreä (kun tarvikkeet valmiina ja pestynä, niin nopeasti pilkkoo juhla-aamuna)
- salaatti 2 majoneesipohjainen/kermaviili
- salaatti 3
- kylmä savukala jääkaapista
- perunat pestynä ja kuorittuna edellisenä päivänä. Tuttava huolehti keittämisen ja tarjollepanon
- kuuma kastike tehty edellispäivänä, jäähdytetty nopeasti ja tuttava lämmitti ja laittoi tarjolle.
salaatit tein niihin suurtalouskeittiön mustiin korkeisiin lootiin, niistä helppo lisätä kauniiseen lasiastiaan tarjoilupöytään (tuttava lisäsi)
Tiskit voi kerätä saaviin ja pestä seuraavana päivänä itse,
Kyllä,uskon että oikeat ruoat valitsemalla tarjoilut onnistuu itsekin tehden.Saareen ei varmaan edes saisi pitopalvelua.
Jos ei tarvitse olla kovin fiiniä, niin kylmä noutopöytä kuullostaa hyvältä.
Esimerkiksi:
-lämminsavukalaa
-graavikalaa
-paahtopaistia ohueksi siivutettuna ja parmankinkkua yms.
-uusia pottuja (jos häät kerran kesällä) ja tillivoita
-marinoituja herkkusieniä/sienisalaatti
-oliiveja
-paholaisen munia
-fetaa/mozzarellaa
-vihreäsalaatti (sekoitus eri salaatteja ja rucolaa)
-tomaatti-sipulisalaatti
-pastasalaatti (esim. pastaa, suolakurkkua, omenaa, he-ma-paa maustettuun kermaviiliin sekoitettuna)
-oliiviöjy ja pippurimylly (korvaavat salaatinkastikkeet)
- tuoretta vaaleaa leipää (patonkia, maalaisleipää, chiapattaa saa hyviä leipomoista), pikkusämpylöitä kannattaa tehdä itse, jos on aikaa/mahdollisuus
- itse tehty valkosipuli tai chili-levite (helppo ja nopea) ja voita
Noista saa jo koottua mukavasti itselleen sopivan annoksen. Löytyy myös kasvissyöjille sopivia juttuja, vegaaneille voisi kehitellä jotain noiden kalojen, juustojen ja munien tilalle...
Lisään vielä, että suurin osa noista listaamistani ruuista valmistuu hyvin jo edellisenä päivänä (paahtopaistit, levitteet, munien keitto, herkkusienien marinointi, pastasalaatin teko). Itse ostaisin kalat valmiina.
Ja monet saa ihan suoraan paketista tai purkista.
Hääpäivänä vain perunoiden keitto, vihreän salaatin sekoitus, tomaatti-sipulisalaatin teko sekä sämpylöiden leivonta ja munien täyttö yms.
Ja saa ehdotella simppeliä ja hyvää menuakin 😊