Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Tekeekö joku ruuan alusta asti itse?

Vierailija
31.10.2015 |

Siis ilman, että käyttää lainkaan puolivalmisteita? Ja jos teette, niin mitä syötte? Meillä käytetään aika paljon puolivalmisteita, kuten tomaattimurskaa, papuja, tofua, liemikuutioita yms. Varsinaisia valmisruokia kuitenkin tosi harvoin. 

Kommentit (43)

Vierailija
1/43 |
31.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jotkut ruuat tietenkin, mutta kyllä mä käytän tomaattimurskaa ja muuta. Ja eineksiäkin.

Vierailija
2/43 |
31.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

En laske esim. Papuja, kikherneitä tms säilykkeitä puolivalmisteiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/43 |
31.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

En viljele viljaa, en kasvata perunoita, mutta muuten kyllä alusta asti itse. 

Vierailija
4/43 |
31.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En viljele viljaa, en kasvata perunoita, mutta muuten kyllä alusta asti itse. 

Millaista ruokaa syötte? Itse haluaisin tehdä kaiken itse, mutta ei veikkonen mikä homma tofunkin tekemisessä olisi (olemme kasvissyöjiä).

Vierailija
5/43 |
31.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kammo kaikkia säilykkeitä kohtaan on mielestäni usein ylimitoitettua. Esimerkiksi Italiassa purkitettu tomaattimurska on taatusti laadukkaampaa, ravintoarvoltaan parempaa ja puhtaampaa kuin kotona tuonti- tai kotimaisista kasvihuonetomaateista valmistettu murska. Siinä vaiheessa, kun tomaatit Suomessa ovat kaupan hyllyllä, ovat ne kulkeneet monien käsien ja käsittelyiden kautta.

Vierailija
6/43 |
31.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Papuja, tomaattimrskaa ja fondeja käytän valmiina ostettuina. Ei viljellä ja kasvateta mitään.

Ainekset kaupasta ja niistä se ruoka valmistetaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/43 |
31.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen ns. alusta asti eli lihaliemen teen itse, en käytä liemikuutioita. Kaikki tinatölkkiin pakattu on mielestäni säilykettä, niitä pyrin välttämään. Minusta on naurettavaa kertoa panostavansa lähiruokaan, jos se tarkoittaa marketin säilykehyllyä.

Vierailija
8/43 |
31.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Teen ns. alusta asti eli lihaliemen teen itse, en käytä liemikuutioita. Kaikki tinatölkkiin pakattu on mielestäni säilykettä, niitä pyrin välttämään. Minusta on naurettavaa kertoa panostavansa lähiruokaan, jos se tarkoittaa marketin säilykehyllyä.

Kuka mieltää marketin säilykehyllyn lähiruuaksi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/43 |
31.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä en ole ikinä laskenut tomaattimurskaa puolivalmisteeksi. Tai vaikka pastaa. Kyllä koen tekeväni ruoan alusta lähtien itse, jos käytän lasagneen valmiita lasagnelevyjä, tomaattimurskaa, juustoa, vehnäjauhoja, valmiiksi jauhettua jauhelihaa...

Jos mulla olis joku Knorrin lasagnepakkaus, niin kokisin että fuskaan (mutta niitä en käytä ikinä).

Vierailija
10/43 |
31.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perunoita en kasvata itse, mutta kyllä teen kaiken itse. No ok jos leivon niin käytän kaupan jauhoja... AP:llä on aika tiukat kriteerit jopa itselleni, vaikka vihaan kaikkia eineksiä yli kaiken.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/43 |
31.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eineksiä en käytä ollenkaan mutta meilläkin noita tomaattisoosseja kaupasta. Punaista lihaa ei syödä mutta broileria tulee ostettua kaupasta kun ei olla kanalan pitäjiä. Muuten syödään kyllä itse verkoilla pyydettyä kalaa ja itse metsästettyä riistaa eli näiltä osin tehdään ruoka alusta asti itse. Leipää tulee välillä kanssa leivottua mutta ei kauhean säännöllisesti kuitenkaan. Kiusaukset teen mielummin pilkkomalla perunat itse kuin kaupan pakasteperunasuikaleista.

Eli osa ruuista tehdään kokonaan itse (poislukien viljely tai syötävän elukan kasvatus) .

Vierailija
12/43 |
31.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

 

Vierailija kirjoitti:

En laske esim. Papuja, kikherneitä tms säilykkeitä puolivalmisteiksi.

Samaa mieltä. Enkä tomaattimurskaa.

 

Pakasteperunoita ym en käytä. Koska ne maistuu pahalta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/43 |
31.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytän toki säilykkeitä kuten tomaattimurskaa ja papuja mutta pyrin tekemään mahdollisimman paljon itse. Tänäänkin meillä on ruoaksi keitettyjä perunoita, vihreitä papuja ja kalkkunakastiketta johon tuleva liha on peräisin vanhemmiltani joilla oli kesällä kalkkunoita jotta saisi syksyllä pakkaseen lihaa. Perunat, vihreät pavut ja sipulitkin tulevat vanhempieni pellosta. Olen myös itse käynyt vanhempiani auttamassa kesäisin joten tiedän myös että kalkkunoita on kohdeltu hyvin ja ovat saaneet elää hyvän elämän ja teurastuskin on hoidettu mahdollisimman armeliaasti(olin itse paikalla).

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä ettenkö ikinä ostaisi puolivalmisteita tai jopa valmisruokaa ja kuten sanottu niin säilykkeitäkin käytän  aina kun tarvitsee. 

Vierailija
14/43 |
31.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen alusta asti. Teen ihan normaaleja ruokia, mutta lähinnä kausiruokaa ihan kustannusten takia. Keväällä ruokalistalla on aika tolkuttoman paljon kaaliyllätystä. Siinä on kaalia ja millon mitäkin, ei tulisi mieleenikään ostaa jotain varhaiskaaleja kun niiden tullessa lopultakin kaalin lisäksi on muutakin halpaa kaupassa :D Tähän aikaan punajuuret, porkkanat ja lantut on halpoja niin niistä pääasiassa. Vasta loppui kesäkurpitsakausi ja en kyllä tosiaankaan kaipaa kesäkurpitsaa ennen ensi kesää. Sieniä on kuivattuna nyt pariksi vuodeksi kun lapsi innostui sienestämään mun kanssa :D. Marjat jäi metsään tänä vuonna hillaa lukuunottamatta, viime vuoden saalis tulee loppumaan kesken tässä lähiaikoina, mutta maistuvatpa sitten ensi syksynä paremmalta. Lisukkeena siis meillä yleensä on ollut puolukkaa eikä ketsuppia, mutta en tiedä nyt sitten pitääkö siirtyä ketsuppiin kun puolukkaa ei ole.

 

Kasvisten lisäksi ruoassa on usein linssejä tai mungpapuja kun ne on niin nopea keittää ja niitä voi ostaa säkillisen kerrallaan ja ne säilyy. Idätän niitä myös. Munia saadaan sopivasti omista elukoista, välillä joutuu pari päivää odottamaan jos niiden varaan jotain pitää laskea. :D Kalaa ostan jos on joku supertarjous lohesta kuten välillä on. Saahan näistä jo ihan tolkuttoman monta perusruokaa. Makaronia tms ei oikein syödä vaan se on korvattu kasviksilla yleensä. Kasvisliemiä tai lihaliemiä tai muita valmiskuutioita en käytä kun mulla on pakkasessa omia jotka on tullu jonkun ruoanteon yhteydessä.

 

Leipäjuuri mulla on jatkuvasti pöydällä, joka toinen päivä heitän siihen lisää vettä ja jauhoja ja siemeniä jos on ja kaadan pellille. en ole vuosikausiin viitsinyt varsinaisesti leipoa leipää vaan jätän taikinan löysäksi ja valan sen levyksi. Sitten samaan kulhoon uutta vettä ja vähän jauhoja ja taas saa pari päivää hiiva lisääntyä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/43 |
31.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Puolivalmisteista (en tosin laske näitä niihin itse) käytän tomaattimurskaa, pakastevihanneksia (harvoin), lihafondia, papu tms säilykkeitä (harvoin), tuorepastaa. Toki esim tomaattikastikkeita, liha- ja kalalientä tulee itsekin tehtyä mutta vie paljon tilaa pakkasessa joten harvemmin.

Ruuat pyrin aina tekemään itse mahdollisimman tuoreista aineksista. Meillä myös leivotaan kaikki muu leipä paitsi ruisleipä itse. Pullat, pikkuleivät ja kakut samoin jos on tarvetta.  

Vierailija
16/43 |
31.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytän tomaattimurskaa, mutta joskus tomaatteja.

Liemikuutioita myöskin, mutta välillä keitän kanan luista liemen, sekä käytän kirveliä, salviaa ja lipstikkaa. Maustepippuria currylehtiä, sekä laakerin lehtiä, että maustepippuria, sekä valkosipulia. Muita pippureita sitten maun mukaan.

Mies

 

Vierailija
17/43 |
31.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Te jotka käytätte tomaattimurskaa, oletteko koskaan käyttäneet säilöttyjä kokonaisia tomaatteja. Ne kokonaisena säilötyt ovat huomattavasti parempia kuin se murska, joka tehdään jostain tomaattien jämistä. Onhan se tosin hieman kallimpaa, mutta  K-menuu sarjaan on tullut edullisia kokonaisina säilöttyjä, Italiassa valmistettua ja on yhtä hyvää kuin  kalliimpi Mutti.  

Vierailija
18/43 |
31.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Teen alusta asti. Teen ihan normaaleja ruokia, mutta lähinnä kausiruokaa ihan kustannusten takia. Keväällä ruokalistalla on aika tolkuttoman paljon kaaliyllätystä. Siinä on kaalia ja millon mitäkin, ei tulisi mieleenikään ostaa jotain varhaiskaaleja kun niiden tullessa lopultakin kaalin lisäksi on muutakin halpaa kaupassa :D Tähän aikaan punajuuret, porkkanat ja lantut on halpoja niin niistä pääasiassa. Vasta loppui kesäkurpitsakausi ja en kyllä tosiaankaan kaipaa kesäkurpitsaa ennen ensi kesää. Sieniä on kuivattuna nyt pariksi vuodeksi kun lapsi innostui sienestämään mun kanssa :D. Marjat jäi metsään tänä vuonna hillaa lukuunottamatta, viime vuoden saalis tulee loppumaan kesken tässä lähiaikoina, mutta maistuvatpa sitten ensi syksynä paremmalta. Lisukkeena siis meillä yleensä on ollut puolukkaa eikä ketsuppia, mutta en tiedä nyt sitten pitääkö siirtyä ketsuppiin kun puolukkaa ei ole.

Kasvisten lisäksi ruoassa on usein linssejä tai mungpapuja kun ne on niin nopea keittää ja niitä voi ostaa säkillisen kerrallaan ja ne säilyy. Idätän niitä myös. Munia saadaan sopivasti omista elukoista, välillä joutuu pari päivää odottamaan jos niiden varaan jotain pitää laskea. :D Kalaa ostan jos on joku supertarjous lohesta kuten välillä on. Saahan näistä jo ihan tolkuttoman monta perusruokaa. Makaronia tms ei oikein syödä vaan se on korvattu kasviksilla yleensä. Kasvisliemiä tai lihaliemiä tai muita valmiskuutioita en käytä kun mulla on pakkasessa omia jotka on tullu jonkun ruoanteon yhteydessä.

Leipäjuuri mulla on jatkuvasti pöydällä, joka toinen päivä heitän siihen lisää vettä ja jauhoja ja siemeniä jos on ja kaadan pellille. en ole vuosikausiin viitsinyt varsinaisesti leipoa leipää vaan jätän taikinan löysäksi ja valan sen levyksi. Sitten samaan kulhoon uutta vettä ja vähän jauhoja ja taas saa pari päivää hiiva lisääntyä. 

hyvä idea tuo leipäjuuri :)! t. ap

Vierailija
19/43 |
31.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Perunoita en kasvata itse, mutta kyllä teen kaiken itse. No ok jos leivon niin käytän kaupan jauhoja... AP:llä on aika tiukat kriteerit jopa itselleni, vaikka vihaan kaikkia eineksiä yli kaiken.




Eli kasvatat kaikki muut vihannekset ja juurekset? Teet itse viilin, jugurtin ja juustot? Kuorit kermat lypsämäsi maidon päältä ja kirnuat osan voiksi ;)

Vierailija
20/43 |
31.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

 

Vierailija kirjoitti:

 

Teen ns. alusta asti eli lihaliemen teen itse, en käytä liemikuutioita. Kaikki tinatölkkiin pakattu on mielestäni säilykettä, niitä pyrin välttämään. Minusta on naurettavaa kertoa panostavansa lähiruokaan, jos se tarkoittaa marketin säilykehyllyä.

 

 

Kuka mieltää marketin säilykehyllyn lähiruuaksi?

Todella moni kaupunkilainen. Ollaan mukana ruokapiirissä ja pauhataan lähiruuasta ja sitten kun katsoo tarjottavia, niin lähiruokaa niistä ovat sienet ja porkkana, kaikki muu on säilykkeistä tai puolivalmisteista.