Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi pakastekasvikset on nou nou?

Vierailija
27.10.2015 |

Jos esimerkiksi teen wokkia, niin en saa tuoreena niitä kasviksia mistä wokissa tykkään.

Kommentit (35)

Vierailija
1/35 |
27.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maistuvat pahalta, vitamiineja on vähemmän.

Vierailija
2/35 |
27.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

No ei kai ne olekaan nou nou. Parempi on syödä pakastekasviksia jos vaihtoehtona on ettei söisi kasviksia lainkaan.

Tosin onhan niissä pakastamisen myötä vitamiineja huvennut, mutta fakta on vain se ettei Suomessa ympäri vuoden tuoreena saa kaikkia haluamiaan kasviksia. Silloin täytyy turvautua pakasteisiin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/35 |
27.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lähinnä kepun propagandan takia. Pakastekasviksissa ja vihanneksissahan on olemassa niitä kepuvapaita vaihtoehtoja.

 

Todellisuudessa, kun puhutaan vihanneksista jotka ei sillä hetkellä ole kausituotteita, on pakasteissa tutkitusti enemmän vitamiineja. Makua jotkut väittävät huonommaksi, mutta taas väittäisin että todellisuudessa eroa ei ole.

 

Oikeassa maailmassa voit siis käyttää niitä ihan huoletta.

Vierailija
4/35 |
27.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tiedä, mutta on se parempi kuin ei mitään. Ja meillä pakastetaan itse tuoreista, olisihan se sääli nekin kompostiin kesän lopulla heittää.

Vierailija
5/35 |
27.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse asiassa niissä voi olla vitamiineja paremmin kuin Suomeen ulkomailta tuoduissa, raakoina poimituissa vihanneksissa ja usein onkin. Koska ne on voitu poimia kypsinä ja pakastaa heti. Varsinkin kotimaiset. Sanoisin, että talvisaikaan on vähintään yhtä fiksua, jopa fiksumpaa syödä kotimaisia pakastekasviksia kuin ulkomailta tuotuja tuoreita kasviksia. Jossain arjen kasvissosekeitossa tai gratiinissa ero on niin vähäinen, että sitä ei edes huomaa. 

Vierailija
6/35 |
27.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eivät maistu pahalta. Syö ihmiset ravintolassakin ja maksavat ruoasta tyytyväisinä, koska ruoka on hyvää, vaikka pakastekasviksia käytetään kaikissa ravintoloissa. Osa kasviksista vain on sellaisia, että niitä ei saa Suomesta tuoreena ympäri vuoden. Wokkiin voi käyttää sekä tuoreita että pakastettuja kasviksia, silloin on makua, rakennetta ja vitamiineja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/35 |
27.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hei haloo, miksi ihmeessä kaikkia kasviksia pitäisi käyttää ympäri vuoden? Parhaimpia ja halvimpia kun ovat juuri ne kausituotteet.

Vierailija
8/35 |
27.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Hei haloo, miksi ihmeessä kaikkia kasviksia pitäisi käyttää ympäri vuoden? Parhaimpia ja halvimpia kun ovat juuri ne kausituotteet.

Kerropas suomen syksyn ja talven, ja kevään kausivihannekset?

 

Ainiin joo, eihän niitä olekaan. No mutta kukas nyt jotain helvetin kasviksia nyt haluiskaan syödä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/35 |
27.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Hei haloo, miksi ihmeessä kaikkia kasviksia pitäisi käyttää ympäri vuoden? Parhaimpia ja halvimpia kun ovat juuri ne kausituotteet.




Hei haloo, vaikka siksi, että pitää joistain kasviksista enemmän kuin toisista. Tai haluaa tehdä välillä muustakin ruokaa kuin vain sen hetkisen kauden kasviksista.

10/35 |
27.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

en vaan tykkää. Tekstuuri muuttuu. Ja maku. Ihan oikeasti. Mieluummin laitan vaikka keittoon pelkkää perunaa ja porkkanaa kuin pakastevihanneksia. Valmiit wokkivihannekset meiän 1,5 veelle liian kovia, mutta omasta mielestä ok.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/35 |
27.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

 

Vierailija kirjoitti:

 

Hei haloo, miksi ihmeessä kaikkia kasviksia pitäisi käyttää ympäri vuoden? Parhaimpia ja halvimpia kun ovat juuri ne kausituotteet.

 

 

Kerropas suomen syksyn ja talven, ja kevään kausivihannekset?

Ainiin joo, eihän niitä olekaan. No mutta kukas nyt jotain helvetin kasviksia nyt haluiskaan syödä!

Kysytkö tosissasi? Syksyhän on kaalien ja juuresten aikaa. Talvi on ihanaa sitrussesonkia. Juu eivät kasva Suomessa, mutta minä en olekaan väittänyt että kotimaisuus olisi jokin erityinen arvo. Sivistä itseäsi, ennen kuin tulet laukomaan keskustelupalstalle, jooko?

Vierailija
12/35 |
27.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keittoon pilkon aina itse porkkanat, lantut ja perunat yms. Mutta jos haluan jotain wokkia ja siksi vähän jotain erilaisempaa sekoitusta, niin ostan huoletta pakastepussin. Eli ihan käytöstä riippuen, mulle pakastepussit ei ole sinällään nou nou mutta jos tuorettakin on ja sopivat käyttötarkoitukseen niin ostan tuoretta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/35 |
27.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

 

Vierailija kirjoitti:

 

Hei haloo, miksi ihmeessä kaikkia kasviksia pitäisi käyttää ympäri vuoden? Parhaimpia ja halvimpia kun ovat juuri ne kausituotteet.

 

 

Hei haloo, vaikka siksi, että pitää joistain kasviksista enemmän kuin toisista. Tai haluaa tehdä välillä muustakin ruokaa kuin vain sen hetkisen kauden kasviksista.

No, jos mieluummin syö kallista ja huonoa kuin elää luonnollisessa rytmissä, niin se on toki oma valinta.

Vierailija
14/35 |
27.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jotkut idiootit haluavat maksaavihanneksista enemmän. Tuoreita vihanneksia saa samaan hintaan moninkertaisesti. Lisäksi ulkomaalaisissa vihanneksissa saattaa olla vaikka mitä tauteja ja sperman roiskeita joukossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/35 |
27.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Hei haloo, miksi ihmeessä kaikkia kasviksia pitäisi käyttää ympäri vuoden? Parhaimpia ja halvimpia kun ovat juuri ne kausituotteet.

Kerropas suomen syksyn ja talven, ja kevään kausivihannekset?

Ainiin joo, eihän niitä olekaan. No mutta kukas nyt jotain helvetin kasviksia nyt haluiskaan syödä!

 

Kysytkö tosissasi? Syksyhän on kaalien ja juuresten aikaa. Talvi on ihanaa sitrussesonkia. Juu eivät kasva Suomessa, mutta minä en olekaan väittänyt että kotimaisuus olisi jokin erityinen arvo. Sivistä itseäsi, ennen kuin tulet laukomaan keskustelupalstalle, jooko?

Mitä ne sitrukset tässä auttaa?

Vierailija
16/35 |
27.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

 

Vierailija kirjoitti:

 

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Hei haloo, miksi ihmeessä kaikkia kasviksia pitäisi käyttää ympäri vuoden? Parhaimpia ja halvimpia kun ovat juuri ne kausituotteet.

Kerropas suomen syksyn ja talven, ja kevään kausivihannekset?

Ainiin joo, eihän niitä olekaan. No mutta kukas nyt jotain helvetin kasviksia nyt haluiskaan syödä!

Kysytkö tosissasi? Syksyhän on kaalien ja juuresten aikaa. Talvi on ihanaa sitrussesonkia. Juu eivät kasva Suomessa, mutta minä en olekaan väittänyt että kotimaisuus olisi jokin erityinen arvo. Sivistä itseäsi, ennen kuin tulet laukomaan keskustelupalstalle, jooko?

 

 

Mitä ne sitrukset tässä auttaa?

Saa paljon vitamiineja kun auringonvalo on vähäistä, pässi.

Vierailija
17/35 |
27.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä en syö niitä kuin hätätapauksessa, koska minusta ovat pahoja maultaan ja koostumukseltaan. Ei kai niissä muuta vikaa ole.

Vierailija
18/35 |
27.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei todellakaan ole nouto meillä. Pavut, herneet, maissi, pinaatti aina pakkasessa. Nyt kyllä suosin näitä meidän omia ihan parhaita juureksia. Punajuuri, lanttu, nauris, nami.  

Vierailija
19/35 |
27.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis nounou...

Vierailija
20/35 |
27.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nyt on lantun, punajuuren, porkkanan aika. Pakastan niitä omaan pakastimeen. Onko ne muka huonoja pakastekasviksia?