Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Minkä alkuruoan teen valkoviinistä ja päivää etukäteen?

Vierailija
15.10.2015 |

Meille tulee lauantaina vieraita ja tulen itse vasta puolta tuntia ennen vieraita kotiin. Ruoka ja jälkiruoka valmistuu perjantaina, pieni viimeistely (ruoka uuniin puoleksi tunniksi) hoituu lauantaina. 

Tarvitsisin jonkun alkuruoan, jonka voi tehdä jo perjantaina. Meillä olisi pari desiä, ehkä vähän enemmänkin valkoviiniä. Se taitaa olla jo väljähtynyttä, joten mielellään käyttäisin sen ruoanlaittoon. Ruoan kanssa on muutenkin uudet viinit.

Eli ideoita: joku alkuruoka, johon voin tunkea sen pari desiä viiniä?

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
15.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitto? Vaikka joku vihannessosekeitto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
15.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu mitä sulla on pää- ja jälkiruokana. Pitää sopia niihin.

Vierailija
4/8 |
15.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämän tyylinen sipulikeitto toimii:

http://www.novelle.fi/makuelamyksia/sipulikeitto-taytelaista-talven-loh…

https://viinilehti.fi/ruoka/reseptit/kuorrutettu-sipulikeitto/

Teet perjantaina valmiiksi, nakkaat juustolla kuorrutetun leipäpalan päälle lauantaina ja lykkäät noin 10 minuutiksi uuniin. Keitto lämpenee ja juusto sulaa samalla. Nautitte keitosta sen aikana kun pääruoka valmistuu uunissa.

 

Sipulikeitto muutenkin ns. paranee vanhetessaan eli jos sen tekee edellisenä päivänä, niin se on entistä täyteläisempää.

Vierailija
5/8 |
15.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viini on paskaa, se ei sovi ruokaan eikä juotavaksi. Kaada se ja muut viinit viemäriin, siellä ne pääsevät oikeuksiinsa.

Vierailija
6/8 |
15.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Viini on paskaa, se ei sovi ruokaan eikä juotavaksi. Kaada se ja muut viinit viemäriin, siellä ne pääsevät oikeuksiinsa.

Ou jea, ai kam vrom Vinlant ant ai trink maito.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
15.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

http://www.maku.fi/reseptit/samettinen-bataattikeitto

Kiitos! Tämä meni jatkoon. Meiltä löytyikin jo valmiiksi kaikki muut ainekset paitsi bataatti.

Pääruoka ja jälkiruoka ovat syksyisiä, ainesosina sientä ja kurpitsaa, joten bataatti menee mun mielestä oikein hienosti tähän menuun.

ap

Vierailija
8/8 |
15.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tämän tyylinen sipulikeitto toimii:

http://www.novelle.fi/makuelamyksia/sipulikeitto-taytelaista-talven-loht...

https://viinilehti.fi/ruoka/reseptit/kuorrutettu-sipulikeitto/

Teet perjantaina valmiiksi, nakkaat juustolla kuorrutetun leipäpalan päälle lauantaina ja lykkäät noin 10 minuutiksi uuniin. Keitto lämpenee ja juusto sulaa samalla. Nautitte keitosta sen aikana kun pääruoka valmistuu uunissa.

Sipulikeitto muutenkin ns. paranee vanhetessaan eli jos sen tekee edellisenä päivänä, niin se on entistä täyteläisempää.

Kiitos näistä. Tuota Viinilehden kuorrutettua sipulikeittoa on pakko kokeilla joku kerta, gruyere-juusto on muutenkin yksi mun lempijuustoistani.

ap

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi yhdeksän seitsemän