Siis miksei makkaraa voi pakastaa??
Niin. Toi Jyrki Sukula hokee tossa Kuppilat kuntoon-ohjelmassa koko ajan ettei makkaraa tai nakkeja saa pakastaa. Niin MIKSEI MUKA?? Mikä riski siinä on?? Sukula sanoo, että makkarasta pitää valmistaa jotain ruokaa ja sen voi sit pakastaa.
KERTOKAAA
Kommentit (24)
Grillimakkaraa ainakin olen pakastanut kun on ostettu, eikä olekaan tullut grillattua. Ei se miksikään mene.
Liittyiskö tuo nyt johonkin ravintoloiden yms. hygieniaan ja muuhun? Vai missä yhteydessä tuo tuli ilmi tuossa ohjelmassa?
Kyllä ne makkarat voi pakastaa. Sukula on Kim Jong Il.
No niinhän mäkin pakastan, mutta miksi toi Sukula väittää ettei saisi? Häiritsee! En löydä googlestakaan mitään syytä näin äkkiseltään. Joku ravintola-alan ihminen nyt tähän!
Minäkin haluaisin tietää. Teetetään omista elukoista purkkilihaa, makkaraa jne. ja todellakin on aina pakastettu niistä osa, eihän kukaan saa syötyä 100 pakettia makkaraa kerralla.
No se tonkii noita pakasteita, ja kyselee tuoreesta lihasta että miksei tässä ole päivämäärää jne jne, ja sitten kun se näkee makkara- tai nakkipaketin ni alkaa hirvee huuto. TIESITTEKÖ ETTÄ NÄITÄ EI SAA PAKASTAA! jne. On useammassa osassa käynyt tää sama. Ja joo varmasti on ammattikeittiöjuttu ja kotitalouksia ei varmastikaan oo kielletty, mutta kiinnostaa syy...
Kunhan tärkeilee. Elossa täälläkin vielä, ja aina olen pakastanut.
Mitähän Sukulan omasta pakastimesta löytyy? Ihan varmasti makkaraa:)
Voisiko liittyä teollisuusmakkaroiden raaka-aineisiin, rasvaisuuteen jne? En oikeasti tiedä. Seisakahan tietää tasan tarkkaan mitä hänen purkkilihoissaan ja makkaroissaan on, mutta kaupan makkaroissa voi olla ihan mitä vaan. Koostumus voi joissakin muuttua, tai maku kärsiä? Joku makkaroita sellaisenaan pakastava voisi kertoa kokemuksia.
Erilaisia makkararuokia olen minäkin pakastanut, mutta makkaroiden pakastamiseen ei ole ollut tarvetta. Kyseessä ei siis meillä ole mikään ideologia. Mutta pakasteet päivätään aina, ja tietyt aikarajat on takaraivossa. Mitä rasvaisempi ruoka tai raaka-aine, sitä nopeampaan se on syötävä.
On paljon ruokia ja raaka-aineita, joista sanotaan, ettei pitäisi pakastaa, mutta ennen kuin tottelee muita ja kaiken maailman suosituksia, kannattaa kuunnella omaa järkeään.
http://www.wursti.fi/tuotteet.html?id=5/54
Muuttaa ainakin siskonmakkaran koostumusta linkin mukaan. Useilla sivuilla myös maininta, että makkara säilyy pakasteena yhden kuukauden vain.
[quote author="Vierailija" time="05.10.2015 klo 20:11"]http://www.wursti.fi/tuotteet.html?id=5/54
Muuttaa ainakin siskonmakkaran koostumusta linkin mukaan. Useilla sivuilla myös maininta, että makkara säilyy pakasteena yhden kuukauden vain.
[/quote]
Monessa muussakin yhteydessä erityisesti raakamakkarat (itsetehdyt) suositellaan keittämään ennen pakastamista.
Syökööt kuka mittee tahtoo! Olokoot sitten pakastettuva makkaroo vaik! Sukula pakasteloo ite makkarasa.
Makkarassa on jo säilönta aineita joita ei niin kun pakasteta, se aine reagoi jotenkin kun tulee pakkas asteita, olen kuullut, sitten en ole ottanut selvää siitä miten se reagoi
Voi pakastaa. Meillä oli koko kesän ylimääräisiä grillimakkarapakkauksia mökin pakastimessa, vähän niin kuin varoiksi, ettei vaan lopu kesken.
Mun äiti pakastaa HK:n blöötä, joka tavallaan onkin vihannes (äiti vai HK:n blöö?).
Mitä ruoka-aineita ei saa pakastaa? Kertokaa tyhmälle. Joskus joku mainitsi ettei pizzeriapizzan loppuja voi pakastaa rasvaisuuden takia? Eli meneekö eikö se rasva pakastu ja härskiintyy, vai mikä siinä on?
http://www.hookoo.fi/lihakoulu/lihakoulun-blogi/lihatuotteiden-sailytta…
ravintolapakastaminen taitaa olla eri asia kuin kotipakastaminen tai ainakin siinä on eri määräykset vaikka se onkin periaatteessa sama asia eli ruoka-aineen säilytystä kylmässä :D
Elossa ollaan ja makkaraa on pakasteltu iät ja ajat. Siskonmakkarasoppaakin tein toissapäivänä Raakana pakastetusta siskiksestä ja hyvää oli. Kunhan muistaa ottaa hygienia-asiat huomioon ruokaa laittaessa.
Minä olen pakastanut iät ja ajat.