Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Hillon ja soseen ero?

Vierailija
24.09.2015 |

Mikä näiden ratkaiseva ero on? Joissain sose ohjeissa näköjään käsketään laittamaan sokeria ja joissain ei. Olen itse aina mieltänyt soseen sokerittomaksi ja hillon sokerilliseksi. Siksi ihmettelinkin miksi soseohjeessa oli mukana sokeri. Eikös se silloin ole hillo-ohje? Mitä mieltä olette te arvoisat mammat?

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
24.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kai niillä ratkaisevaa eroa ole. Kaikki soseet eivät toki ole hilloja kuten ei hillokaan ole välttämättä soseesta tehty. Itse ajattelisin kyllä, että sokerin kanssa keitetty sose on hilloa, jos sokeria on niin paljon, että säilyy ilman pakastamista. Eli sokerin määrä vaikuttaa ja se, keitetäänkö sokerin kanssa vai lisätäänkö sokeri keittämättä.

Vierailija
2/12 |
24.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hillo keitetään, sose vain soseutetaan kylmänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
24.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hillossa marjat pyritään pitämään kokonaisina.
Sose soseutetaan, molempiin tulee sokeria.
Molemmat siis keitetään.

Vierailija
4/12 |
24.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="24.09.2015 klo 15:15"]Hillo keitetään, sose vain soseutetaan kylmänä.
[/quote]
Empä edes osannu ajatella asiaa tästä näkökulmasta. Itse olen kyllä keittänyt kaikki soseeni. Tosin se johtuu allergiasyistä, raaka omena ei sovi minulle.
Ap

Vierailija
5/12 |
24.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sose on soseutettua mitä vaan (voi olla sokeritonta,, sokeroitua, hedelmää, marjaa jne). Hillossa yleensä on marjat kokonaisina ja hillossa on sokeria

Vierailija
6/12 |
24.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="24.09.2015 klo 15:18"]Hillossa marjat pyritään pitämään kokonaisina.
Sose soseutetaan, molempiin tulee sokeria.
Molemmat siis keitetään.
[/quote]
Tälle linjalle itsekin lähtisin, eli hillossa sattumia, kun taas sose tasaisen samettista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
24.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sose on ehdottomasti tasaista ilman yllätyksiä. 

Sose voi olla keitetty tai keittämätön.

Hillo on aina keitetty sokerin kanssa ja säilyy ilman pakastusta.

 

Dejavuu...mä oon vastannut tähän ennenkin.

Vierailija
8/12 |
24.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Soseet on takana, hillot edessä. Nyrkkisääntö tämä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
24.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole kyllä koskaan tehnyt omenasosetta raaoista omenista.

Vierailija
10/12 |
24.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="24.09.2015 klo 15:48"]

En ole kyllä koskaan tehnyt omenasosetta raaoista omenista.

[/quote]

Enkä kypsistäkään ilman keittämistä siis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
24.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hillot nuollaan ja soseet roiskitaan naamalle.
Case closed.

Vierailija
12/12 |
24.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="24.09.2015 klo 15:02"]

Mikä näiden ratkaiseva ero on? Joissain sose ohjeissa näköjään käsketään laittamaan sokeria ja joissain ei. Olen itse aina mieltänyt soseen sokerittomaksi ja hillon sokerilliseksi. Siksi ihmettelinkin miksi soseohjeessa oli mukana sokeri. Eikös se silloin ole hillo-ohje? Mitä mieltä olette te arvoisat mammat?

[/quote]

Ei niissä mitään tieteellistä selvää eroa ole. Jos reseptin tekijä kirjoittaa että omppuhillon resepti niin siten on sitä ja päinvastoin.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä yhdeksän yhdeksän