Lue keskustelun säännöt.
Voiko leipäkoneella tehdä leipää kaurasta, ei vehnää tai muita kotimaisia viljoja (allergia)?
13.11.2010 |
Lapselleni ei käy kotimaisista viljoista kuin kaura. Kaupoissa kyllä myydään 100% kauraleipää, mutta kun vaihtoehtoja ei juurikaan ole niin ajattelin hankkia leipäkoneen jos itse onnistuisin tekemään sillä leipää. Maissijauho ei myöskään käy mutta ehkä riisijauho ja onko niitä jotain muita joista tulisi hyvää leipää?
Kaikki vinkit myös leipäkoneen hankintaan otetaan vastaan.
Kommentit (2)
käykö gluteenittomat tai luontaisesti gluteenittomat jauhoseokset? Pusseissa on gluteenittomien leipien ohjeita.
Joitakin leipäkoneita oikein mainostetaan niin, että sopivat gluteenittomaan leivontaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ajalta jolloin kaupassa ei myyty puhdasta kauraleipää:
Leipäkoneleivät
1prk maissisosetta (bona)
3dl vettä
1tl suolaa
2rkl sokeria
2rkl öljyä
1,5dl tapiokatärkkelystä tai maizenaa
1,5dl maissi- tai riisijauhoja
n. 3dl kaurajauhoja (ja/tai tattarijauhoja)
2tl kuivahiivaa
(1tl ksantaania)
Sekoita kuivat aineet, laita muut koneeseen ja kuivat aineet päälle, käynnistä pikaohjelma
2. versio:
3dl kaurajauhoa
½dl riisijauhoa
½dl maissijauhoa
1dl maizenaa
1,5dl tapiokatärkkelystä
1tl suolaa
1tl ksantaania
1,5tl kuivahiivaa
3dl vettä
2rkl öljyä
Olen käyttänyt sekä farinan kaurajauhoa että kaurahiutaleista sauvasekoittimella hienonnettua. Molemmat toimii.
rieskat
1dl maissisosetta (tai pakasteperunasosetta)
1rkl öljyä
1dl vettä
1,5dl riisijauhoja, kaurajauhoja (tai 2dl tattarijauhoja)
suolaa
Sekoita ainekset. Nostele pellille 3rkl taikinaa ja tasoita lusikalla. Paista 250 asteessa n. 15 min.