Voinko leipoa kuivakakut jo nyt yo-juhliin?
Pari kakkua pitäis tehdä, mutta säilyykö ne pakkasessa tuoreen veroisina, jos teen ne nyt jo? Tarttuuko "pakastimen makua" tai tuleeko niistä jotenkin huonolaatuisia? Kun joskus muistan ihan selvästi syöneeni sellaista kuivakakkua, jossa oli vähän jääkaapin makua muistuttava aromi. Olivat pakkasessa säilytettyjä. Eli melkein kolmisen viikkoa pitäisi pitää pakkasessa.
Kommentit (8)
kuka tekee enää mitään kuivakakkuja ?
Eivät todellakaan mene kaupaksi jos on jotain muutakin tarjolla. Viime rippijuhliin anoppi toi väkisin kuivakakun ja sitä ei mennyt palaakaan kaupaksi
Ja vieraita oli kuitenkin 50 kol
Mutta vastaus kyssäriin: kyllä voi pakastaa, minä olen jo tehtyt juusto-rucola piirakkaa pakkaseen ja pasteijoita. Pakko, koska kaikki muut joudun tekemään edellisenä päivänä ja jotain on pakko tehdä etukäteen...
Taidan tehdä sitten pari päivää ennen juhlia. Mun mielestä ne muutama päivä kylmäsäilytystä tekee kuivakakulle hyvää, parempaa kuin ihan tuoreena. Mutta en sitten pakastele.
Hei tuo pienet poropiiraset -resepti mulla onkin ollut jo kauan tulostettuna, voisinkin tehdä niitä suolaiseksi, kiitos kun muistutit!
ap
Pitopalvelu on oikeasti hyvä vaihtoehto. Miksi stressata itseään? Tekee pari jotain herkkua ja loput pitokokilta.
Kuivakakku on nyt kyllä trendi. :) Kelvannee nuoremmille, ainakin, jos on paljon sattumia: pähkinöitä, suklaata... Tai joku erikoinen makuyhdistelmä.
Minäkään en pakastaisi kuivakakkua. Mummo aina teki niitä pakkaseen. Heti sulattuaan ne on sellaista kosteaa mössöä. Ja vähän ajan päästä ne on sitten kuivia kikkareita. Ei enää kahvikakkua vaan todellakin KUIVAA kakkua.
[quote author="Vierailija" time="12.05.2014 klo 15:11"]
Taidan tehdä sitten pari päivää ennen juhlia. Mun mielestä ne muutama päivä kylmäsäilytystä tekee kuivakakulle hyvää, parempaa kuin ihan tuoreena. Mutta en sitten pakastele.
Hei tuo pienet poropiiraset -resepti mulla onkin ollut jo kauan tulostettuna, voisinkin tehdä niitä suolaiseksi, kiitos kun muistutit!
ap
[/quote]
Ne on superhyviä! Tee vaan! Tee isompi satsi, syötte itse niistä kuitenkin heti kättelyssä osan. :)
Voit hyvin pakastaa. Esimerkiksi suklaakakku, jonka taikinassa on kermaviiliä, on ihan täydessä iskussa sulatuksen jälkeen. Ja ko. kakku on muutenkin parempaa, kun se on ehtinyt "oleentua" muutaman päivän.
Ennen maailmassa jopa suositeltiin kuivakakkujen säilytystä ennen tarjoomista?
Kyllä voi leipoa paria päivää ennen ne kakut ja maut tasaantuvat mukavasti. Ja mitä tulee tuohon, että olisivat muka menneen ajan leipomuksia sanon, että kaikki vanha hyvä tulee uudelleen muotiin ja nyt alkaa olla kuivakakkujen vuoro. Esim. kirppiksellä menee nyt kaupaksi kaikenlainen vanha kahvipurkki ja muu sen sellainen...
Et voi. Pakastettu kuivakakku on kamalaa. Leivo edellisenä päivänä tai osta valmiina, jos et ehdi. Tai sitten et tarjoile kuivakakkua ollenkaan.
Voit tehdä pieniä suolaisia piiraita ja pakastaa ne, niiden makuun tai koostumukseen ei pakastus vaikuta (googla Maku-lehden pienet poropiiraset-resepti). Voit tehdä pullia ja pakastaa ne. Samoin karjalanpiirakat. Mutta älä pakasta kuivakakkuja tai kakkupohjia.