Rahka on pahaa
Mitä siis voisin syödä kun rahka aiheuttaa oksennusrefleksin? Mikä olisi vastaava proteiinipitoinen välipala?
Kommentit (13)
Soijarouheessa on paljon proteiinia. Sitten rahkoja voi myös tuunata esim vauvansoseilla, pähkinärouheella ja marjoilla.
Joo rahka on kauheeta! Maistuu mädäntyneeltä lantulta. Syö vaikka muna mielummin.
Osta Arlan uusia mustapurkkisia 20 % puolukkarahkoja. Ne on hyviä.
Laita rahka kuin rahka tehosekoittimeen ja mukaan marjoja, niin että siitä tulee marjamaitoa. Vähän sokeria tai muuta makeuttajaa. Tehosekoitin saa rahkasta kitkeryyden pois kun vaahdottaa sen.
Lidlistä puolet rahkaa ja puolet maustamatonta jogurttia. Sekaan pakastimesta marjoja. Ja hyvää on.
Suomalaiset saa muutenkin liikaa proteiinia joten ei sen välipalan tarvi olla niin proteiinipitoinen, jogurtti on ihan yhtä hyvä kuin rahka. Tai vaikka joku marjasmoothie, hedelmät ja kasvikset. Kasviksia ja marjoja ja hedelmiä kannattais muutenkin suosia, terveellisempää kuin rahka.
Itse teen tällaista rahkaherkkua, minä ja mies tykätään tosi paljon vaikka ei mitään intohimoisia rahkanrakastajia ollakkaan; kupin pohjalle pilkottuna hedelmää esim. kiiviä tai jotain kirpeätä omenaa, päälle ladotaan rahkaa (Valion pehmeä on paras!), ripotellaan pinnalle reippaasti hampunsiemeniä ja lopuksi turautetaan hunajaa päälle. Jostain syystä tää yhdistelmä on vaan ihan toooosi hyvänmakuinen.
Ehrmannin jogurttirahkaa! Ei niin hapan ja väkevä maku kuin maitorahkassa ja mukavampi koostumus. Syön yleensä pakastemarjojen tai purkkiananaksen kanssa, antavat vielä sitä makeutta :)
[quote author="Vierailija" time="16.05.2014 klo 23:12"]
Suomalaiset saa muutenkin liikaa proteiinia joten ei sen välipalan tarvi olla niin proteiinipitoinen, jogurtti on ihan yhtä hyvä kuin rahka. Tai vaikka joku marjasmoothie, hedelmät ja kasvikset. Kasviksia ja marjoja ja hedelmiä kannattais muutenkin suosia, terveellisempää kuin rahka.
[/quote]
Kuka saa mitäkin. Kaikki eivät syö kahta liha-ateriaa päivässä. Kaikki eivät myöskään juo maitoa. Marjoja ja hedelmiä voi nauttia paitsi sellaisenaan myös rahkaan sekoitettuna. Rahka sellaisenaan ei mitään herkkua olekaan.
[quote author="Vierailija" time="17.05.2014 klo 09:53"]
[quote author="Vierailija" time="16.05.2014 klo 23:12"]
Suomalaiset saa muutenkin liikaa proteiinia joten ei sen välipalan tarvi olla niin proteiinipitoinen, jogurtti on ihan yhtä hyvä kuin rahka. Tai vaikka joku marjasmoothie, hedelmät ja kasvikset. Kasviksia ja marjoja ja hedelmiä kannattais muutenkin suosia, terveellisempää kuin rahka.
[/quote]
Kuka saa mitäkin. Kaikki eivät syö kahta liha-ateriaa päivässä. Kaikki eivät myöskään juo maitoa. Marjoja ja hedelmiä voi nauttia paitsi sellaisenaan myös rahkaan sekoitettuna. Rahka sellaisenaan ei mitään herkkua olekaan.
[/quote]
Juurikin näin. Itse en periaatesyistä halua syödä lihaa joka päivä, tiesitkö sinä että suositus on aikuisella ihmisellä alle 400g punaista lihaa VIIKOSSA? Siihen lasketaan kaikki, leikkeleistä lähtien. Isompi määrä kuormittaa suolistoa ja johtaa jatkossa erilaisiin terveydellisiin ongelmiin. Jos syö tuon suosituksen alle + ei juo maitoa, niin proteiinia kyllä tarvitsee esimerkiksi rahkasta tai jogurtista.
Mä olen ihmetelklyt laihdutusaiheisissa ketjuissa sitä, että ihmiset tuntuvat vetävän paljasta rahkaa purkkikaupalla. Ilmankos laihdutus usein epäonnistuu!
Rahka on raaka-aine, jota sekoitetaan muihin aineksiin esim. kun tehdään pashaa pääsiäiseksi.
Ap, kokeile seuraavaa: turkkilaista jugurttia (johon voit toki sekoittaa rahkaa jos haluat), hunajaa, murskattuja pecanpähkinöitä.
Edelleen meijerilinjalla: poista tomaatista siemenet ja ylimääräinen neste (halkaise + purista), silppua kuutioiksi, silppua persiljaa ja/ tai basilikaa. Sekoita raejuustoon. Mausta suolalla, pippurilla, muutamalla tipalla hyvää oliiviöljyä, valkosipulilla, sitruunalla (mehu tai kuoriraaste), mitä nyt mielesi tekee. Syö.
Me emme koskaan osta mitään kaupan rahkoja vaan teemme itse. Oikeaa kermaa ja tomusokeria vaahdotetaan, maustamatonta rahkaa joukkoon, sitten sokeroituja marjoja (mansikkaa ja mustikkaa sekaisin, niitä on juuri tätä varten viime kesänä ostettu pakastin pullolleen) sekaan. Rahka hupenee saman tien, on niin hyvää. Ei tosin mitään laihdutusruokaa, mutta meillä ei laihdutetakaan. Ihminen kun elää vain kerran, joten mitä sitä lyhyttä aikaa itseään piinaamaan jollain laihduttamisella.
Oletko kokeillut montaakin eri firman rahkoja?
Nimittäin valion rahkoja en saa syötyä. Yöks. Sitten taas Pirkan tai Lidlin rahka on namia.
Kreikkalainen jogurtti, turkkilainen jogurtti. Kevyenä ja raskaampana versiona löytyy. Raejuusto.