Onko kinuskikakku helppo tehdä?
En ole koskaan aiemmin tehnyt ja nyt haluaisin kokeilla tehdä äitienpäiväksi.
Kommentit (12)
Olisko jotain kotikokkia tai leipuri-kondiittoria paikalla? :)
Kannattaako käyttää sitä valmis kermavaahtoa vai itse vatkattua?
[quote author="Vierailija" time="08.05.2014 klo 20:18"]
Kannattaako käyttää sitä valmis kermavaahtoa vai itse vatkattua?
[/quote]Itse vatkattua.
Kinuskin kanssa ei tule ongelmaa, jos sekoitat koko ajan. Hämmennä niin kauan että kinuski on paksua. Voit tehdä vesilasitestinkin jos olet epävarma. Tipauta lusikan kärjellä pieni palanen kinuskia vesilasiin. Jos kinuski leviää ympäriinsä, ei ole vielä valmista.
Totuus on se, että kinuskin veivaaminen vie aikaa enemmän kun etukäteen uskoisi. Joku 15minuuttia helposti menee. Jos käytät kinuskin päällä mansikoita (en itse laittaisi) niin ei sitten missään nimessä pakastemansikoita, sillä ne imeytyy sulaessaan kinuskiin ja veltto lössö päällinen on valmis.
Kakun voit kostuttaa ihan vaikka maidolla tai punaisella mehulla. Kermavaahdon saat reunoille nätisti pursottimella.
Jos aiemmin kakku on imaissut kuorrutteen itseensä, ei kinuskisi ole ollut tarpeeksi paksua. Itse laitan myös aina kakun päälle - sen kinuskin alle pienen sipauksen kermavaahtoa.
Tässä nyt jotain ohjeita kakkoselle ja aapeelle. Eikä tietenkään mitään valmiita kermavaahtoja.
Kinuskia ei saa kuitenkaan hei liian kauaa keittää. Itse otan liedeltä pois kun on saennut. Ei siitä niinkään paksua saa trhdä, silloin kinuski kovettuu kakun päälle niin että hankala leikata. Kinuski kuitenkin sakenee vielä jäähtyessään. Eikä kuumana kakun päälle :)
Hyvä, paksupohjainen kattila kinuskille. Oikeaa kuohukermaa ja voita, helpompi valmistaa ja parempaa! Kinuskikakku meillä lemppari täytskäri. Kokeile, onnistut kyllä.
En myöskään laittaisi mansikoita kinuskikuorrutteen päälle.Oma suosikkini kakkutäytteenä kinuskikakussa ovat lakat ja mokkakreemi, mutta makuasioita kaikki. . Ihanaa kakkua olet suunnittelemassa!
Olen sipaissut ohuen kerroksen marmeladia kakun pinnalle ennen kinuskin laittamista, ei imeydy niin helposti kakkupohjaan.
Kinuskikissan ohjeella olen onnistunut. Siellä hyvät ohjeet kinuskin kanssa sähläämiseen.
Mä taisin tehdä valmiiseen pohjaan. Ei ole kyllä yhtä hyvää kuin itse tehty, mutta ihanan helppo ja tasainen pinta.
Kinuskin valmiutta voi kokeilla laittamalla pisara kakun päälle, ku pisara ei imeydy kakkuun, on kinuski valmista. Ja oon siis tehny erinäisiä kinuskikakkuja, ku sattuu olee miehen lemppari. En kyllä enää laittais mitään marjoja siihen päälle, ku kinuskikakku on juhlava ihan kermapursotuksin koristeltuna. Mansikkaa tai omenaa väliin, ja ketmavaahto- turkkil.jogurtti seos
12 vielä:
mun mielestä kinuski on yks helpommista vaihtoehdoista kakun päälle: 1dl kermaa, 1dl fariinisokeria, 1rkl voita ja sit ihan ripaus suolaa.. Ehkä vähän vaniljasokeria valmiiseen kinuskiin. En ikinä kellota keittämistä, mutta jos liian kauan keittää, muuttuu kinuski rakeiseks. Marmeladia en laittais kinuskin alle, mun mielestä maistuu pahalle..
Mä olisin tekemässä miehen 25-v. synttäreille viikon päästä... En ole varmaan vuosiin tehnyt kakkua mutta muussa ruuanlaitossa ja leipomisessa mulla on kyllä varmat otteet. Oisko jotain käytännön vinkkejä täytekakun tai kinuskikuorrutuksen tekoon? Täytteeksi ajattelin laittaa banaania ja valkosuklaakreemiä ja kinuskin päälle mansikoita. Millä kostutan? Miten saan kermavaahdon asettumaan kauniisti kakun reunoille? Ja miten saan kinuskin pysymään kakun pinnalla kun aikaisemmin kakku on imaissut kuorrutteen sisäänsä? Onkohan kinuski ollut silloin liian löysää?
En siis ajatellut varastaa ap:n ketjua vaan ajattelin kysyä ihan yleisiä vinkkejä, joista voisi olla muillekin hyötyä. Ollaan kuitenkin ap:n kanssa ajatelleet leipoa saman kakun... :)