Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onko kinuskikakku helppo tehdä?

Vierailija
08.05.2014 |

En ole koskaan aiemmin tehnyt ja nyt haluaisin kokeilla tehdä äitienpäiväksi.

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
08.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä olisin tekemässä miehen 25-v. synttäreille viikon päästä... En ole varmaan vuosiin tehnyt kakkua mutta muussa ruuanlaitossa ja leipomisessa mulla on kyllä varmat otteet. Oisko jotain käytännön vinkkejä täytekakun tai kinuskikuorrutuksen tekoon? Täytteeksi ajattelin laittaa banaania ja valkosuklaakreemiä ja kinuskin päälle mansikoita. Millä kostutan? Miten saan kermavaahdon asettumaan kauniisti kakun reunoille? Ja miten saan kinuskin pysymään kakun pinnalla kun aikaisemmin kakku on imaissut kuorrutteen sisäänsä? Onkohan kinuski ollut silloin liian löysää?

En siis ajatellut varastaa ap:n ketjua vaan ajattelin kysyä ihan yleisiä vinkkejä, joista voisi olla muillekin hyötyä. Ollaan kuitenkin ap:n kanssa ajatelleet leipoa saman kakun... :)

Vierailija
2/12 |
08.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olisko jotain kotikokkia tai leipuri-kondiittoria paikalla? :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
08.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaako käyttää sitä valmis kermavaahtoa vai itse vatkattua?

 

Vierailija
4/12 |
08.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="08.05.2014 klo 20:18"]

Kannattaako käyttää sitä valmis kermavaahtoa vai itse vatkattua?

 

[/quote]Itse vatkattua.

Vierailija
5/12 |
08.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kinuskin kanssa ei tule ongelmaa, jos sekoitat koko ajan. Hämmennä niin kauan että kinuski on paksua. Voit tehdä vesilasitestinkin jos olet epävarma. Tipauta lusikan kärjellä pieni palanen kinuskia vesilasiin. Jos kinuski leviää ympäriinsä, ei ole vielä valmista.

 

Totuus on se, että kinuskin veivaaminen vie aikaa enemmän kun etukäteen uskoisi. Joku 15minuuttia helposti menee.  Jos käytät kinuskin päällä mansikoita (en itse laittaisi) niin ei sitten missään nimessä pakastemansikoita, sillä ne imeytyy sulaessaan kinuskiin ja veltto lössö päällinen on valmis.

 

Kakun voit kostuttaa ihan vaikka maidolla tai punaisella mehulla. Kermavaahdon saat reunoille nätisti pursottimella.

 

Jos aiemmin kakku on imaissut kuorrutteen itseensä, ei kinuskisi ole ollut tarpeeksi paksua. Itse laitan myös aina kakun päälle - sen kinuskin alle pienen sipauksen kermavaahtoa.

 

 

Tässä nyt jotain ohjeita kakkoselle ja aapeelle. Eikä tietenkään mitään valmiita kermavaahtoja.

Vierailija
6/12 |
08.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kinuskia ei saa kuitenkaan hei liian kauaa keittää. Itse otan liedeltä pois kun on saennut. Ei siitä niinkään paksua saa trhdä, silloin kinuski kovettuu kakun päälle niin että hankala leikata. Kinuski kuitenkin sakenee vielä jäähtyessään. Eikä kuumana kakun päälle :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
08.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvä, paksupohjainen kattila kinuskille. Oikeaa kuohukermaa ja voita, helpompi valmistaa ja parempaa! Kinuskikakku meillä lemppari täytskäri. Kokeile, onnistut kyllä.

Vierailija
8/12 |
08.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

En myöskään laittaisi mansikoita kinuskikuorrutteen päälle.Oma suosikkini kakkutäytteenä kinuskikakussa ovat lakat ja mokkakreemi, mutta makuasioita kaikki. . Ihanaa kakkua olet suunnittelemassa! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
08.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen sipaissut ohuen kerroksen marmeladia kakun pinnalle ennen kinuskin laittamista, ei imeydy niin helposti kakkupohjaan.

Vierailija
10/12 |
08.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kinuskikissan ohjeella olen onnistunut. Siellä hyvät ohjeet kinuskin kanssa sähläämiseen. 

Mä taisin tehdä valmiiseen pohjaan. Ei ole kyllä yhtä hyvää kuin itse tehty, mutta ihanan helppo ja tasainen pinta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
08.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kinuskin valmiutta voi kokeilla laittamalla pisara kakun päälle, ku pisara ei imeydy kakkuun, on kinuski valmista. Ja oon siis tehny erinäisiä kinuskikakkuja, ku sattuu olee miehen lemppari. En kyllä enää laittais mitään marjoja siihen päälle, ku kinuskikakku on juhlava ihan kermapursotuksin koristeltuna. Mansikkaa tai omenaa väliin, ja ketmavaahto- turkkil.jogurtti seos

Vierailija
12/12 |
08.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

12 vielä:

mun mielestä kinuski on yks helpommista vaihtoehdoista kakun päälle: 1dl kermaa, 1dl fariinisokeria, 1rkl voita ja sit ihan ripaus suolaa.. Ehkä vähän vaniljasokeria valmiiseen kinuskiin. En ikinä kellota keittämistä, mutta jos liian kauan keittää, muuttuu kinuski rakeiseks. Marmeladia en laittais kinuskin alle, mun mielestä maistuu pahalle..

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kuusi seitsemän