Lapsesi lempikasvikset/vihannekset?
Olen aina yrittänyt lapsille toteuttaa ruokaympyränmukaisia lämpimiä aterioita, että puolet lautasellisesta olisi vihanneksia/kasviksia.
Se onnistunutkin oikein hyvin. Lapset on kaikkiruokaisia eivätkä nokkaansa nyrpistele millekään, ei edes uusille mauille.
4v. lapsen lemppari on parsakaali.
1,6v. lapsen vihreät pavut.
Välillä mietityttää sekin, että koska käytän aika paljon pakastetuotteita noiden rehujen osalta, niin onkohan niissä enää mitään vitamiineja ja muita tärkeitä aineita jäljellä?
Kommentit (11)
Pakastevihannekset ovat tuoreiden veroisia. Meillä ongelma on se, että poika söisi pelkkää kasvisruokaa. Tarhassa ei mene muu, kuin salaatit ja kasvissosekeitot ym. Onneksi juo sentän maitoa.. Perheemme syö kasvispainotteisesti, vaikka olemmekin sekasyöjiä.
2,5 v, vaihtelevat kaudet. Viime kuun lempivihannes voi nyt olla no-no, mutta aina jotain menee. Tomaatit ovat out, keltainen ja oranssi paprika erityisen in. Ruokaa jäähdytellessä pureskellaan porkkanatikkuja.
3,5 v tyttö, herkkuja keitetty parsakaali, maissi kaikissa muodoissaan, tuoreena kurkkupalat ja porkkanaraaste
Meillä tykätään valkokaalista, porkkanoista, kurkusta, vesi-ja hunajamelonista. Vielä kesällä kelpasi paprika, mutta nyt ei sitten millään. Herneet maistuvat kesällä tosi hyvin. Tyttä 4,5 vuotta.
Voi ei! Näitä luettuani tajusin, etten ole kaalia edes tarjonnut lapsille ainakaan vuoteen :O Hahaa, pitääpäs tehdä joku kaalilaatikko tai -keitto tässä :)
Ihanasti teilläkin tykätään näistä terveellisistä vaihtoehdoista.
Oli hyvä kuulla, että pakastekasvikset/-vihannekset olisi samanarvoisia kuin tuoreetkin! Kiitos tiedosta.
Ap
Kukkakaali, parsakaali, maissi, paprika, minitomaatit. Vaihtelee aika paljon.
Meillä tykätään erityisesti munakoisosta, paprikasta, kapriksista (poika napsii niitä välillä suoraan purkista), oliiveista ja parsakaalista kunhan se on paistettu chili-valkosipuliöljyssä eikä vain keitetty. Ai niin ja chilistä, sitä lapset haluaa joka ruokaan, mikä ei minua haittaa koska tykkään itsekin tulisesta.
Nelivuotias tykkää kovasti maissinjyvistä ja kypsistä porkkanoista. Jälkimmäisissä saa mielellään olla hiukan sitruunaa ja hunajaa mausteena. Varsinainen ihme on, että sama ipana söisi oliiveja paljon enemmän kuin uskallan suolan takia antaa. Olin aina luullut, että oliivi vaatii aikuisen maun.
Parsaa syödään keväällä kilotolkulla, muita lapsen (ja muiden) herkkuja ovat miniluumutomaatit, oranssi paprika ja kurkku isoina paloina. Nuoret porkkanat, maissi, mangetout- herneet, salaatinlehdet erityisesti sormin syötynä, plus kaikki itsekasvatettu.
Nyt meillä kasvaa keittiön ikkunalla lehtimangoldia, miniluumutomaatista otetut siemenet ovat myös itäneet jo :)
Lanttu ja nauris eivät maistu, kaali vain kypsänä. Isot talvenkalpeat tomaatitkin menevät vain vähän laitettuina, niissä ei oikein ole makua.
Yllättävin "uusi" löytö on ruusukaali. Ostin kilon pussin pakastettuja, nyt niitä pitää olla vähän kaiken kanssa.
Pavuista borlotti, pitkä vihreä papu, jättiläispavut (ne valkoiset) ja linssit.
Meidän yksivuotias rakastaa herneitä, innoissaan napsii niitä pöydältä/lautaselta, ja oikein hykertelee tyytyväisyydestä samalla :)