Mitä laittaisin kaalikeittoon?
Olen kasvissyöjä enkä ole vuosiin tehnyt kaaliruokia. Kaalilaatikkoa kyllä kauan sitten kun vielä söin jauhelihaa. Toimisko soijarouhe, mitä mausteita? Tämän ei siis tarvitse olla mikään laihduttajan keitto vaan hyvää. :) Laitoin äsken kaalin kiehumaan ja 2 kasvisliemikuutiota mukaan, mutta aion keitellä tuota pitkään pienellä lämmöllä, joten lähikaupasta voisi hakea muita tarvikkeita. (On ihan vieressä kauppa)
Kommentit (14)
[quote author="Vierailija" time="12.03.2014 klo 12:21"]Olen kasvissyöjä enkä ole vuosiin tehnyt kaaliruokia. Kaalilaatikkoa kyllä kauan sitten kun vielä söin jauhelihaa. Toimisko soijarouhe, mitä mausteita? Tämän ei siis tarvitse olla mikään laihduttajan keitto vaan hyvää. :) Laitoin äsken kaalin kiehumaan ja 2 kasvisliemikuutiota mukaan, mutta aion keitellä tuota pitkään pienellä lämmöllä, joten lähikaupasta voisi hakea muita tarvikkeita. (On ihan vieressä kauppa)
[/quote]tummalla soijarouheella voi matkia jauhelihaa ja keittoon proteinia.
[quote author="Vierailija" time="12.03.2014 klo 12:24"]
Riisiä
[/quote]
Mieluummin ohraa jos jotain viljaa on keittoon pakko laittaa. Vilja kuuluu mielestäni enemmän kaalipataan nestettä sitomaan.
Itse laitan usein perunaa, kuulostaa ehkä oudolta, mutta minusta sopii hyvin ja on täyttävämpää. Joskus on pastaakin tullut laitettua :D
Sipulia, fenkolia, varsiselleriä, palsternakkaa, porkkanaa...mausteeksi esim. laakerinlehtiä, maustepippuria ja meiramia.
Sitten vähän aiheen vierestä, mutta tosi hyvää on punakaalikeitto, jossa punakaalia, punasipulia, juuriselleriä ja palsternakkaa, ehkä punajuurtakin, kasvislientä, punaviiniä, hunajaa, laakerinlehtiä, maustepippuria ja neilikkaa. Tähän käy proteiinilisäksi hyvin kidneypavut, tai keitetyt mustat linssit.
Molemmat on varmaan hyviä smetanan kanssa, mut myös raejuusto sopii noiden kaveriks.
Mietin oisko joku kerma hyvää, mutta tuo koskenlaskijakin kuulostaa mielenkiintoiselta. Onko muilla kokemusta? Niin siis maitotuotteet käy. Ap
[quote author="Vierailija" time="12.03.2014 klo 12:31"]
[quote author="Vierailija" time="12.03.2014 klo 12:24"]
Riisiä
[/quote]
Mieluummin ohraa jos jotain viljaa on keittoon pakko laittaa. Vilja kuuluu mielestäni enemmän kaalipataan nestettä sitomaan.
[/quote]
Kaalipata ja puolukkasurvos on jumalainen kombo!
Vihanneshyllystä keittojuurekset (valmiiksi pilkottu tuorevihannespakkaus), jossa on porkkanaa, palsternakkaa, selleriä, naurista ja purjoa. Mausta yrteillä.
Soijarouhe maistuu minusta oudolta kaalikeitossa. Sen sijaan kaalilaatikossa se on ok, kun siihen tulee riisiä.
Myös minestronekeitto on hyvää: lisää hiukan makaronia, papuja (ruskeita tai kidneypapuja), paprikaa, sipulia ja porkkanaa. Tähän voi periaatteessa laitttaa mitä vain.
Mun mielestä maitotuotteet ei sovi sinne keiton sekaan kovin hyvin, vaan sitten lautasella kaalikeiton päälle smetanaa, ranskankermaa tai raejuustoa.
Kannattaa muuten kuullottaa niitä vihanneksia öljyssä kattilan pohjalla suolaripauksen kanssa ennenkuin lisää nestettä, tulee parempi maku kuin jos vaan keittää kaikki.
Porkkanaa, selleriä, timjamia, rakuunaa, meiramia ja persiljaa.