Lue keskustelun säännöt.
Mitä syötävää kihtiä sairastavalle?
15.05.2014 |
Meille on tulossa vieraita, joista yhdellä on kihti. Sopiiko kala (ja onko eroa vaalealihainen/lohi?) ja juustot kihtiä sairastavalle? Entä suklaa (suklaajuustokakku)?
Kommentit (1)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
"
Kihtipotilaan ruokavalio
Kihtiin sairastuneen on syytä hankkia perusteellinen luettelo eri ruoka-aineiden puriinipitoisuuksista. Luetteloa saa apteekeista ja internetistä. Oheisena on tiivistelmä huomioon otettavista ruoka-aineista. Maidon ja runsaan C-vitamiiniannoksen nauttiminen näyttävät vähentävän kihdin riskiä.
Hyvin runsaasti puriineja sisältäviä ja kokonaan vältettäviä ruoka-aineita
Pienet kalat (kalan nahka) ja simpukat
Sisäelimet (maksa, munuainen)
Hiiva
Runsaasti puriineja sisältäviä ja vain vähän kerrallaan syötäviä ruoka-aineita
Kala
Liha
Pavut, herneet, soija, parsa, sienet
Muut haitalliset aineet
Kaikki alkoholijuomat (estävät virtsahapon eritystä), erityisesti olut
Asetyylisalisyylihappoa sisältävät kuume- ym. lääkkeet
Vähän puriineja sisältäviä ja vapaasti syötäviä ruoka-aineita
Viljatuotteet
Maitotuotteet
Munat, rasvat, sokeri
Hedelmät, useimmat kasvikset, peruna
Kahvi, tee, kaakao, mausteet
Kalan mäti (kaviaari)."
http://www.reumaliitto.fi/reuma-aapinen/reumataudit/kihti/