Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä syötävää kihtiä sairastavalle?

Vierailija
15.05.2014 |

Meille on tulossa vieraita, joista yhdellä on kihti. Sopiiko kala (ja onko eroa vaalealihainen/lohi?) ja juustot kihtiä sairastavalle? Entä suklaa (suklaajuustokakku)?

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 |
15.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

"

Kihtipotilaan ruokavalio

Kihtiin sairastuneen on syytä hankkia perusteellinen luettelo eri ruoka-aineiden puriinipitoisuuksista. Luetteloa saa apteekeista ja internetistä. Oheisena on tiivistelmä huomioon otettavista ruoka-aineista. Maidon ja runsaan C-vitamiiniannoksen nauttiminen näyttävät vähentävän kihdin riskiä.

Hyvin runsaasti puriineja sisältäviä ja kokonaan vältettäviä ruoka-aineita

 Pienet kalat (kalan nahka) ja simpukat
 Sisäelimet (maksa, munuainen)
 Hiiva

Runsaasti puriineja sisältäviä ja vain vähän kerrallaan syötäviä ruoka-aineita

Kala
Liha
Pavut, herneet, soija, parsa, sienet

Muut haitalliset aineet

Kaikki alkoholijuomat (estävät virtsahapon eritystä), erityisesti olut
Asetyylisalisyylihappoa sisältävät kuume- ym. lääkkeet

Vähän puriineja sisältäviä ja vapaasti syötäviä ruoka-aineita

Viljatuotteet
Maitotuotteet
Munat, rasvat, sokeri
Hedelmät, useimmat kasvikset, peruna
Kahvi, tee, kaakao, mausteet
Kalan mäti (kaviaari)."

http://www.reumaliitto.fi/reuma-aapinen/reumataudit/kihti/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi yhdeksän kaksi