Miten höyrytät kasvikset? Onko joku erillnen kattila sitä varten?
Kommentit (6)
Höyrytän sillä samalla kattilalla, jossa keitän perunatkin eli Hackmanin kerroskattilalla. Meillä on sekä 3 että 5 litran kattilat. En keitä koskaan perunoitakaan vedessä, vaan höyrytän tuossa kerroskattilassa.
Siinä kypsyvät kasviksetkin.
Laitan vettä kattilan pohjalle sen verran ettei se kerkiä kokonaan haihtumaan kiehuessaan. Tietysti veteen koskevat kasvinosat tulevat keitetyityksi mutta ei se mitään haittaa. Keitinvesikin kannattaa juoda koska siihen liukenee vitamiineja.
Käytän kattilan pohjalla sellaista irtoritilää ja hyvin toimii. Maksaa pari euroa.
Aivan sama ostaa kerralla kattila, jossa on sekä ritiläosa että haudutusosa mukana, ei maksa paljon enempää kuin pelkkä kattila. Meillä myös perunat tehdään höyrytysritilässä, ei keitetä vedessä.
Mulla on tällainen pieniä määriä varten. Isommat höyrytän kerroskattilan ritiläosalla.
käytän höyrytysritilää