Voiko veetabixejä käyttää ruoanvalmistuksessa tms. anna vinkkisi?
Kommentit (2)
Juustokakku
kuva: Painonvartijat
12 annosta
Pohja:
10 digestive light tai ruis keksiä (rasvaa max 16 %)
10 mariekeksiä (rasvaa n. 10 %) tai 5 weetabix-muroketta
4 rkl (60 g) kevytmargariinia (rasvaa max 40 %)
1 pieni prk ananasmurskaa
Täyte:
3 rkl ohrakasjauhoa
1 kananmuna
4 dl rasvatonta maitoa
4-5 liivatelehteä
150 g maustamatonta kevytsulatejuustoa tai kevyttuorejuustoa (rasvaa max 10 %)
250 g maitorahkaa
3 rkl sitruunanmehua + 1 tl raastettua sitruunankuorta
4 tl vaniljasokeria
1,5 dl tai maun mukaan makeutusjauhetta(esim. Canderel tai Hermesetas)
1 1/4 dl kylmää rasvatonta maitoa
Koristeeksi:
Pääsiäisenä esim. 4 kpl tuoremehuun säilötyn persikan- tai
aprikoosinpuolikkaita ja vihreitä yrttejä, kesällä mansikoita.
Jouluna koristeeksi puolukoita ja pohjakekseiksi 16 joulupiparkakkua (tai 8 piparia, 8 weetabixia ja hiukan piparkakkumaustetta).
Ohje:
1. Jauha keksit muruiksi joko monitoimikoneessa tai muovipussissa
sosenuijan tai kaulimen avulla. Kaada murut astiaan ja
nypi joukkoon rasva.
2. Painele keksimuru-rasvaseos irtopohjaiseen kakkuvuokaan tiiviiksi
pohjaksi (pohjaa hieman suurempi voipaperin tai talouskelmun pala auttaa myöhemmin kakun irrottamisessa vuoasta) ja lusikoi päälle ananasmurska. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
3. Täyte: laita liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen.
4. Valmista täytettä varten maitokiisseli: vatkaa ohrakas ja kananmuna maidon joukkoon. Kuumenna seos kiehuvaksi mikrossa tai kattilassa liedellä vatkaten ettei seos paakkuunnu. Anna kiehua 2 minuuttia (= ohrakkaan kypsymisaika) ja sekoita välillä.
5. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita liivatteet yksitellen
suoraan kuumaan maitokiisseliin. Anna jäähtyä sekoittaen usein
jäähtymisen aikana.
6. Sekoita keskenään sulate/tuorejuusto sekä rahka kiiltäväksi seokseksi. Lisää seos maitokiisselin joukkoon kiisselin
jäähdyttyä.
7. Vatkaa lopuksi kylmä, rasvaton maito vaahdoksi, sekoita nopeasti
täytteen joukkoon ja mausta täyte herkulliseksi vaniljasokerilla, sitruunanmehulla ja -kuorella sekä makusi mukaan makeutus- jauheella. Huom! seos saa olla täyteläisen makea!
8. Kaada seos välittömästi kakkuvuokaan pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään useaksi tunniksi tai yön/päivän yli.
9. Irrota kakku varovasti irtopohjavuoasta, aseta tarjoiluastiaan,
poista pohjakelmu ja koristele.
Ei vaan, ihan perinteisellä menetelmällä niitä vedetään. Ehkä jollain resepisaitilla on weetabix-tiramisunkin ohje?