Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Voiko veetabixejä käyttää ruoanvalmistuksessa tms. anna vinkkisi?

Vierailija
05.02.2007 |

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
05.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei vaan, ihan perinteisellä menetelmällä niitä vedetään. Ehkä jollain resepisaitilla on weetabix-tiramisunkin ohje?

Vierailija
2/2 |
05.02.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juustokakku







kuva: Painonvartijat

12 annosta



Pohja:

10 digestive light tai ruis keksiä (rasvaa max 16 %)

10 mariekeksiä (rasvaa n. 10 %) tai 5 weetabix-muroketta

4 rkl (60 g) kevytmargariinia (rasvaa max 40 %)

1 pieni prk ananasmurskaa



Täyte:

3 rkl ohrakasjauhoa

1 kananmuna

4 dl rasvatonta maitoa

4-5 liivatelehteä

150 g maustamatonta kevytsulatejuustoa tai kevyttuorejuustoa (rasvaa max 10 %)

250 g maitorahkaa

3 rkl sitruunanmehua + 1 tl raastettua sitruunankuorta

4 tl vaniljasokeria

1,5 dl tai maun mukaan makeutusjauhetta(esim. Canderel tai Hermesetas)

1 1/4 dl kylmää rasvatonta maitoa



Koristeeksi:



Pääsiäisenä esim. 4 kpl tuoremehuun säilötyn persikan- tai

aprikoosinpuolikkaita ja vihreitä yrttejä, kesällä mansikoita.



Jouluna koristeeksi puolukoita ja pohjakekseiksi 16 joulupiparkakkua (tai 8 piparia, 8 weetabixia ja hiukan piparkakkumaustetta).



Ohje:



1. Jauha keksit muruiksi joko monitoimikoneessa tai muovipussissa

sosenuijan tai kaulimen avulla. Kaada murut astiaan ja

nypi joukkoon rasva.

2. Painele keksimuru-rasvaseos irtopohjaiseen kakkuvuokaan tiiviiksi

pohjaksi (pohjaa hieman suurempi voipaperin tai talouskelmun pala auttaa myöhemmin kakun irrottamisessa vuoasta) ja lusikoi päälle ananasmurska. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

3. Täyte: laita liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen.

4. Valmista täytettä varten maitokiisseli: vatkaa ohrakas ja kananmuna maidon joukkoon. Kuumenna seos kiehuvaksi mikrossa tai kattilassa liedellä vatkaten ettei seos paakkuunnu. Anna kiehua 2 minuuttia (= ohrakkaan kypsymisaika) ja sekoita välillä.

5. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita liivatteet yksitellen

suoraan kuumaan maitokiisseliin. Anna jäähtyä sekoittaen usein

jäähtymisen aikana.

6. Sekoita keskenään sulate/tuorejuusto sekä rahka kiiltäväksi seokseksi. Lisää seos maitokiisselin joukkoon kiisselin

jäähdyttyä.

7. Vatkaa lopuksi kylmä, rasvaton maito vaahdoksi, sekoita nopeasti

täytteen joukkoon ja mausta täyte herkulliseksi vaniljasokerilla, sitruunanmehulla ja -kuorella sekä makusi mukaan makeutus- jauheella. Huom! seos saa olla täyteläisen makea!

8. Kaada seos välittömästi kakkuvuokaan pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään useaksi tunniksi tai yön/päivän yli.

9. Irrota kakku varovasti irtopohjavuoasta, aseta tarjoiluastiaan,

poista pohjakelmu ja koristele.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme yksi yksi