Mitä teillä on aina kotona (ruokaa siis)?
jotenkin tuntuu, että ikinä ei ole mitään vaan joka päivä saa juosta kaupassa. Meillä on riisiä, pastaa, linssejä jne. mutta eipä niitä yksistään oikeen viitsi syödä. Lihat jne menee äkkiä huonoksi. Mitä kannattaa ostaa, että saa tehtyä aina jonkun ruuan hyvin säilyvästä ruuasta.
Kommentit (18)
Ruoanlaitto helppoa kun pakastaa vaikka sieniä sopivan kokoisiin rasioihin. Jotain säilykkeitä, sipulia, pastaa ym. Marjoista voi tehdä kiisselin jälkiruoaksi. Vehnäjauhot, maissijauhot, riisi, kaurahiutaleet siinä näitä. Yksi ainoa päivä kk keskittyen ruokaan, pakastimesta paljon hyötyä.
Eräs perheenäiti jonka kaikki lapset olivat muuttaneet pois kotoa sanoi helpottuneensa kun ei joka päivä tartte tehdä ruokaa, itselleen vain pika-pikaa.
Mulla ei oo kotona koskaan ruokaa. Ei, kun on mulla jääkaapissa yksi kiivi, varmaan homeessa. Käyn aina ulkona syömässä.
No jos haluaa tuoretta ja hyvää, niin kyllä siellä kaupassa silloin joutuu pari kertaa viikossa käymään.
Meillä ostetaan yleensä esimerkiksi kanan rintafileitä, porsaan ulkofile ja jauheliha. Näistä saa ruuan kolmelle päivälle. Kalaa ostetaan jos sitä on tarjouksessa. Jos jostain on hyvä tarjous niin ostetaan enemmänkin ja pakastetaan.
Pyritään siihen että kotona on aina pastaa, riisiä, nuudeleita ja perunoita yms. lisuketta.
Kaapissa on aina myös jonkin verran säilykkeitä, kuten purkkinautaa, tonnikala, lihapullia yms. joista voi taikoa ruuan kun ei ole jostain syystä tullut käytyä kaupassa.
Lasten omatoimista ruuan valmistusta varten on pakasteessa eineksiä kuten: ranskanperunoita, kalapuikkoja, lihapullia jne.
Reissumiestä on myös pakkasessa, niin ei tarvi leivänkään takia rampata jatkuvasti kaupassa.
Mulla on aina kotona vain kahvia. Mieluiten pika, se on nopeeta ja hyvää. Jääkaapissa mulla ei ole ikinä mitään. Oikeesti.
Pakkasessa paljon kaikenlaista; lihaa, kalaa, kanaa. Sekä valmiina ruokana (teemme isoja satseja) sekä raakana. Helppo sulattaa mikron sulatusohjelmalla. Käymme kaupassa kerran viikossa. Maitoa ja tuorevihanneksia ostetaan lähikaupasta ja torilta (duunipaikan vieressä, ruokatunnilla ehtii).
Ei meillä ole aina mitään mistä ihan ruoat saisi. Toki öljyä, suolaa, sokeria, mausteita jne. Mutta minä suunnittelen aina sunnuntaina viikjon ruoat ja teen ostoslistat sen mukaan, eli ei tarvitse ikinä olla niin että tosta vaan tarttisi ruoka kaapista löytyvästä keksiä.
Meillä on kotona pakastin. Kuivakaapeissa on siis tuota, mitä sinäkin luettelit, mutta sen lisäksi on säilykkeitä, tomaattimurskaa, mausteita ja jääkaapista löytyy pestoa ja ruokakermaa. Riittää aika pitkälle.
Pakkasessa mulla on aina jäätelöä. Jääkaappi täyttyy appelsiinimehuista, jääteestä ja hedelmistä. Yleensä mulla on kans ainakin yksi pakastepizza migreenipäivän varalle.
Joo kannattaa tosiaan satsata siihen kunnolliseen pakastimeen. Meillä on aina leipää, kanaa, kalaa, lihaa ja pakastekasviksia. Joskus tehdään useampi lasagne ja raakapakastetaan ne.
Miten käytännössä tuo lasagnen raakapakastus menee?
Kasaatko vuokaan ja heität pakkaseen vaan??
Kaikki aineet valmiiksi vuokaan, kääritään paksusti folioon ja pakastimeen. T.8
[quote author="Vierailija" time="05.08.2015 klo 15:07"]
Miten käytännössä tuo lasagnen raakapakastus menee? Kasaatko vuokaan ja heität pakkaseen vaan??
[/quote]
Keitän erilaisia papuja ja pakastan. Myös kasvispyöryköitä ja -pihvejä teen aina niin paljon kerralla, että riittää pakkaseenkin.
Sipuli ja tomaattimurska säilyy pitkään, joten niistä saa aina hätä-varapastakastikkeen
Mä vihaan ruuanlaittoa ja syömistä, Jos ei olis perhettä en koskaan tekisi mitään. Nyt on pakko, mutta en osaa suunnitella kun yhden ruuan kerralla ja siellä kaupassa saa sit juosta jatkuvasti. Ketuttaa!
Makaronia, tonnikalaa, ananaspurkkeja ja puurohiutaleita kuivakaapissa. Pakasteessa marjoja, keittojuureksia, joku mikroruoka, leipää ja jäätelöä. Jääkaapissa on mehua ja hilloa aina.
Minäkin oon huono keksimään ruokia, mutta esim.
tonnikalapasta ei paljon suunnittelua vaadi...siihen voi pitää ainakin ainekset helposti kaapissa :D
Itselläni aina vähintään nämä:
- ihan huoneenlämmössä: Kananmunat => omeletti
Välipalaksi tai jopa pääruuaksi
- Pakastimessa yleensä
jäätelöä :), leipää ( halvalla hamstraan leipomosta)
marjat ja kuusenkerkkää
- kuivakaapissa pastaa/makaronia, linssejä, tomaattisäilykeprk, tonnikalaprk...+ tietty perusöljyt & jauhot, kaurahiutaleet...
- jääkaapissa aina ravintolafileet ISO anjovislasiprk (s-kaupasta)
Kaurahiutaleet ja kananmunat on se salainen aseeni kuitenkin, edes niitä ON oltava. ( fyys. työssä)
Kivoja vinkkejä ketjusta sain:
Lasagnejuttu ja papuja/linssejä pakastimeen keitettynä, kiitos teille♡♡
[quote author="Vierailija" time="05.08.2015 klo 14:53"]
Joo kannattaa tosiaan satsata siihen kunnolliseen pakastimeen.
[/quote]
Olen teoriassa samaa mieltä, mutta moni pienessä asunnossa asuva joutuu elämään jääkaapin pakastelokeron varassa, ellei sitten halua pitää pakastinta esim. olohuoneessa.
vielä up