Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten saada murea karjalanpaisti?

Vierailija
11.07.2015 |

Neuvoja? Lihapalat ovat aika isoja, puolen nyrkin kokoisia, pitäisikö pienentää?

Kommentit (22)

Vierailija
1/22 |
11.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hauduta tarpeeksi kauan. Itse pidän uunissa 3 tuntia.

Vierailija
2/22 |
11.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

^monessako asteessa? Koko ajan samassa lämpötilassa vai aluksi suuremmalla. Paistatko pannulla ensiksi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/22 |
11.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi niitä pienentää. Ja mureus tulee sillä, että lihakuppi on uunissa vähintään 3,5 tuntia. Voi aloittaa reilulla lämmöllä ja sitten pienentää vähä vähältä paiston kuluessa. Ja tietysti pitää huolehtia, että vettä on kupissa koko ajan riittävästi.

Vierailija
4/22 |
11.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nauratti tuo "lihakuppi". Ekaa kertaa kuulin.

Vierailija
5/22 |
11.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä pienennä. Nopea käyttö kuumalla pannulla ja pataan. Pari pippurii, suolaa, sipulii ja porkkanaa. Uuni 150 astetta n. 4 tuntia

Vierailija
6/22 |
11.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ennen uunin laittamista kannattaa paistaa lihasta pinnat kiinni, tulee mureampaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/22 |
11.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ensin puoli tuntia kuumassa uunissa ja sitten puoli päivää 100 asteessa.

Vierailija
8/22 |
11.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kauan alhaisessa lämmössä. Sen mureampaa, mitä kauemmin. Vrt. nyhtöpossu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/22 |
11.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuo pannulla paistaminen ei kuulu oikeaan karjalanpaistin tekoon. Lihat pottiin ja kylmää vettä niin että just ja just peittyy. 200 astetta aluksi, vaahdon kuorinta. Sitten pippurit ja sipulit joukkoon ja vesimäärän tarkistus. Lämpötila alemmas, 150 astetta tai voi olla vähemmänkin ja pitkä haudutus. Tuo 3 tuntia on ihan minimi, mieluummin 4-5 tuntia, mutta silloin lämpötila voi olla alhaisempi kuin 150 astetta.

Vierailija
10/22 |
11.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perinteisesti potti uuniin ( siellä lihat, suolaa, vettä ja pippureita) muiden mahdollisten paistamisten jälkeen tai ei lämmitetä uunis niin valtavan kuumaksi. Annetaan olla monta tuntia. Lämpö laskee uunissa ihan itsekseen hiukan ajan kuluessa. Hauduttaminen, se on vain hyväksi. Tämä on kovin helppo ruoka, kun kypsyy ollessaan, voi itse mennä vaikka ulos. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/22 |
11.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja kansi päällä koko ajan? Lihat meni uuniin 200 asteeseen. Kiehuva vesi vaan päälle (toisesta ketjusta), ei esipaistoja.

ap

Vierailija
12/22 |
11.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="11.07.2015 klo 09:55"]Tuo pannulla paistaminen ei kuulu oikeaan karjalanpaistin tekoon. Lihat pottiin ja kylmää vettä niin että just ja just peittyy. 200 astetta aluksi, vaahdon kuorinta. Sitten pippurit ja sipulit joukkoon ja vesimäärän tarkistus. Lämpötila alemmas, 150 astetta tai voi olla vähemmänkin ja pitkä haudutus. Tuo 3 tuntia on ihan minimi, mieluummin 4-5 tuntia, mutta silloin lämpötila voi olla alhaisempi kuin 150 astetta.
[/quote]Menee liian vaikeeks

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/22 |
11.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä pidenpään, sen pidenpään... eiQ parenpaa.

Vierailija
14/22 |
11.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="11.07.2015 klo 09:56"]Ja kansi päällä koko ajan? Lihat meni uuniin 200 asteeseen. Kiehuva vesi vaan päälle (toisesta ketjusta), ei esipaistoja.

ap
[/quote]Laita se uuni pienemmäĺle. 200 on liikaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/22 |
11.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="11.07.2015 klo 10:04"]

[quote author="Vierailija" time="11.07.2015 klo 09:56"]Ja kansi päällä koko ajan? Lihat meni uuniin 200 asteeseen. Kiehuva vesi vaan päälle (toisesta ketjusta), ei esipaistoja. ap [/quote]Laita se uuni pienemmäĺle. 200 on liikaa

[/quote] eka 30 min?

Vierailija
16/22 |
11.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ok. 30 min.ja sitten pienemmälle

Vierailija
17/22 |
11.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kunnon uuni, niin paisti kypsyy.

Vierailija
18/22 |
11.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uunissa vaan pitkään. Paistelen ekan puoli tuntia tai vähän yli 200 asteessa, sitten lasken lämpöä jonnekin 175 ja saapi kypsyä vielä ainakin 2-3h.

Vierailija
19/22 |
11.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="11.07.2015 klo 10:00"]

[quote author="Vierailija" time="11.07.2015 klo 09:55"]Tuo pannulla paistaminen ei kuulu oikeaan karjalanpaistin tekoon. Lihat pottiin ja kylmää vettä niin että just ja just peittyy. 200 astetta aluksi, vaahdon kuorinta. Sitten pippurit ja sipulit joukkoon ja vesimäärän tarkistus. Lämpötila alemmas, 150 astetta tai voi olla vähemmänkin ja pitkä haudutus. Tuo 3 tuntia on ihan minimi, mieluummin 4-5 tuntia, mutta silloin lämpötila voi olla alhaisempi kuin 150 astetta. [/quote]Menee liian vaikeeks

[/quote] niin toi kuoriminen on suht turha vaihe

Vierailija
20/22 |
11.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

10 on aika oikein. MUTTA. Ei mitään vaahdon kuorintaa. Tuntien kuluessa vaahto tasaantuu itsestään.

 

Pippurit on maustepippureita (noin 10 kappaletta). Ei mustapippuria. Ei laakerinlehteä. Mutta suolaa.

 

Ainoa vihannes on sipuli. Karjalanpaisti ei ole lohkoa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kaksi kuusi