Kun matkustatte ulkomaille niin
Vaikka rantaloma.
Mikäli teillä on aamiainen niin mitä odotatte sen olevan?
Mitä haluatte, että aamupalalla on tarjolla?
Kerron hieman myöehmmin miksi tätä kysyn.
Ja kerron vähän muutakin.
Kommentit (13)
Ja sori nyt nuo kirjoitusvirhe. AP
Samassakin hotellissa voi vaihdella vaikkapa sesongin mukaan paljon. Sesonkiaikaan voi olla asiakkaita enemmän kuin keittiö ehtii hoitaa, tai toisinpäin sesongin ulkopuolella niin hiljaista ettei viitsitä laittaa esille mitään kunnollista. Vaikka sinä ap olit saanut hyvän aamiaisen niin toiseen aikaan samassa paikassa on voinut olla vaan tyhjäksi kaavittuja vuokia, kylmää kahvia ja nahistuneita hedelmiä.
Suomessa on kyllä keskimäärin hyvät aamiaiset. Ehkä paras oli Naantalin kylpylässä, jossa mm. omasta leipomosta minikokoisia vastapaistettuja croissantteja, pullia, viinereitä ja leivoksia... nam. Nihkein taas oli Pariisissa, jossa sai croissantin ja kupin kahvia, ja kun meinasin ottaa toisen croissantin sain vihaista huutoa.
Kohde on Kreikka. Ja olen ollut samaisessa hotellissa useamman kerran. Sesongin eri aikoina.
Milloin on hotelli ollut täysi ja milloin vain ihan kourallinen porukkaa.
Laatu ja tarjonta on joka kerran ollut yhtä hyvää.
Hyvät ja tuoreet ainekset. Esillepano loistava.
Keittiöväki työskenteli niin, että kaikkea oli tarjolla koko ajan.
EI moitteen sijaa.
Asiaan vaikuttaa seuraavat asiat:
1. missä maassa ollaan, eri maissa on erilaiset aamiaiset, toki yhteneväisyyksiä on on, mutta se missä jossakin on "runsas" on toisaalla "niukka".
2. millainen hotelli on, jos on 1* niin ei voi vaatia samaa tasoa mitä 5* hotellilta. Toki joskus voi vaatimaton hotelli yllättää ja tarjota odotuksia paremman aamiaisen.
3. joskus hiljaiseen aikaan aamiainen voi olla vaatimattomampi mitä sesonkiaikaan, ihan siitä syystä että ei ole järkeä laittaa notkuvia pöytiä esille jos muutama hassu asiakas hotellissa.
Lisäksi etsin tietoa etukäteen hotellista, niin tiedän mitä on odotettavissa. Mitä syrjemmässä hotelli on, sitä isompi merkitys ruuan laadulla, koska lähettyvillä ei ole kahviloita/ravintoloita (vert. kaupunkilomaan), itse suosin syrjemmässä olevia hotelleja (rantalomilla, en tietenkään kaupunkilomilla) koska en kaipaa vilskettä ympärille vaan aurinkolomat ovat rentoutumista, lähinnä vain auringossa makaamista.
Jos haluaa todella hyvän aamiasen, niin niitäkin on tarjolla, ns. brunssityyliset aamiaiset (hyvissä) hotelleissa. Ja toisaalta monissa rantakohteissa menee niin, että esim. aamulla ennen klo 9.00 on runsaampi aamupala, ja jos menee vasta yhdeksän jälkeen niin vähemmän tarjolla, esim. karsittu lämpimiä jo pois jne.
vastasikin jo tyhjentävästi, mitäs tuohon lisäämään.
vaihtelee hurjasti maasta ja tähti-määrästä riippuen.
Croissant / sämpylä ja kahvi on ollut perusjuttuna esim. Italiassa (Milano, Rooman 4-tähden hotellissa), halpishotellissa San Francissossa, Espanjassa (Barcelona, Madrid) jne.
Ja viime matkoilla esim Turkissa tai Meksikossa tai Sveitsissä 4- ja 5-tähden hotelleissa on ollut ihan heaven - hedelmiä, lämpimiä' ja kylmiä ruokia, skumppaa, leivoksia, sulaa suklaata...
Kannattaa katsoa vaikka Trip Advisorista mitä toiset sanoo. Ja jos aamiaista ei tekstissä kehuta, odota croissantia ja kahvia ja mikä tahansa siihen päälle on plussaa. Hedelmistä ja vihanneksista ei kannata haaveilla.
Ai niiin, Suomessa ollaan totuttu parempaan.
itse toivon että on hedelmiä, tuorepuristettuja mehuja, paikallisia erikoisuuksia, tuoretta leipää/croissanteja, lämmintä aamupalaa (kuten munakokkelia ja pekonia). Luksusta on jos hintaan kuuluu aamiaismenusta tai tiskiltä saa tilattua munakasta, lettuja tms omien toiveiden mukaisesti.
Paras brekkari on ollut Varsovan Grand hotellissa, 4:ssä päivässä ei päästy edes buffetin puoliväliin:) Huonoin Firenzessä Pittin palatsia vastapäätä: kahvia automaatista ja niitä muoviin pakattuja kuivapaahtoleipiä marmeladin kanssa - ei muuta!
Mulle tärkeintä on hyvä kahvi. Ei väliä, vaikka ei olisi mitään muuta, kunhan saa kahvia ja paljon. Syötävistä tuore leipä ja juusto, mieluiten joku paikallinen, maukas juusto, tomaatti ja kurkku, ne riittäis mulle. Tuoreet hedelmät ovat ihan luksusta. Maustamatonta jugurttia söisin myös.
Lämmintä aamiaista tai lihoja ja makkaroita en syö koskaan, joten niitä en tarvitse.
Kysyin tätä siksi, että tötmäsin nettisaitilla erään suosikki hotellimme arvosteluihin.
Aamiainen oli kovasti puheenaiheena siellä.
Negatiivisesti. Itse olen ollut siihen vallan tyytyväinen. Tarjolla siellä on ollut:
Kahvia, teetä montaa laatua, expressoa, vettä, kuuma kaakao, mehuja montaa sorttia.
Hedelmiä 3-4 erilaista, muroja 3-4 erilaista, joinakin aamuina oli myös jotain puuroa.
Kurkkua, tomaattia, paprikaa, rahkaa, salaattia, paria eri juustoa, leikkeleitä.
Paistettuja munia, 3 minsan ja 7 minsan keitettyjä munia, papuja, paistettua pekonia ja makkaraa, croisantteja, vaniljaisia leivoksia, patonkia ja muuta leipää 2-3 sorttia, munakokkelia, pullaa, suklakakua tai muu kakku, keksejä.
Lisäksi oli hunajaa, suklaalevitettä, maapähkinä levitettä.
Nuo nyt ainakin muistan.
Omasta mielestäni valinnanvaraa oli rutkasti 3*** hotelliin.
Joitain pieniä vaihteluita siellä oli aamuisin aamupalan suhteen.
Itse pidin tuota todellakin kattavana ja kaiken lisäksi se oli oikein maukasta.
Kysyin tätä siksi, että mitä ihmiset odottaa jos tuo ei "maistu".
Kiitos kommenteistanne.
ratkaise, kuinka montaa erilaista härpäkettä on tarjolla, vaan enemmänkin niiden laatu, tuoreus, esillepano, palvelu jne.
siksi varaankin aina 4:n tai 5:n tähden hotellin.
Erilaiset kahvit, teet, vastapuristetut mehut (laaja valikoima), hedelmät, leikkeleet, juustot, marmeladit, leivät, leivonnaiset, kananmunat, munakkaat (mielellään sellainen, missä kokki paistaa toivein mukaan), myslit, murot, jugurtit jne.
Kaikista pitää olla siis laaja valikoima ja laadukasta.
En todellakaan syö tuota kaikkea aamulla, yhtenä aamuna saatan tyytyä erikoiskahviin, croissantiin, marmeladiin ja hedelmiin, toisena aamuna haluan haudutettua teetä, sämpyjää ja leikkeleitä.
En kestäisi jotain simppeliä aamupalaa, lomalla kuuluu olla luksusta.
Kysyin tätä siksi, että tötmäsin nettisaitilla erään suosikki hotellimme arvosteluihin. Aamiainen oli kovasti puheenaiheena siellä. Negatiivisesti. Itse olen ollut siihen vallan tyytyväinen. Tarjolla siellä on ollut: Kahvia, teetä montaa laatua, expressoa, vettä, kuuma kaakao, mehuja montaa sorttia. Hedelmiä 3-4 erilaista, muroja 3-4 erilaista, joinakin aamuina oli myös jotain puuroa. Kurkkua, tomaattia, paprikaa, rahkaa, salaattia, paria eri juustoa, leikkeleitä. Paistettuja munia, 3 minsan ja 7 minsan keitettyjä munia, papuja, paistettua pekonia ja makkaraa, croisantteja, vaniljaisia leivoksia, patonkia ja muuta leipää 2-3 sorttia, munakokkelia, pullaa, suklakakua tai muu kakku, keksejä. Lisäksi oli hunajaa, suklaalevitettä, maapähkinä levitettä. Nuo nyt ainakin muistan. Omasta mielestäni valinnanvaraa oli rutkasti 3*** hotelliin. Joitain pieniä vaihteluita siellä oli aamuisin aamupalan suhteen. Itse pidin tuota todellakin kattavana ja kaiken lisäksi se oli oikein maukasta. Kysyin tätä siksi, että mitä ihmiset odottaa jos tuo ei "maistu". Kiitos kommenteistanne.
salaattia aamiaisella? Minusta myos kurkku ja tomaatti ovat suomalaisia erikoisuuksia.
Ja sori nyt nuo kirjoitusvirhe.
AP