Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten linssejä käytetään? Jos vaikka keittoon laitan riisin tilalle

Vierailija
24.06.2012 |

Löysin kaapista tuollaisia oransseja linssejä enkä viitsisi roskiinkaan heittää

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
24.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitä (pari desiä) linssejä kunnes kypsiä mutta kiinteitä, ei mössöisiä.

Silppua puolikas sipuli ja pari valkosipulinkynttä hyvin pieneksi. Lisää kylmät, huuhdellut linssit, loraus (1 rkl) omenaviinietikkaa tai balsamicoa ja oliiviöljyä sekä suolaa ja pippuria myllystä. Halutessasi voi silputa sekaan myös oliiveja tai jotain vihanneksia. Jätä jääkaappiin suljettuun astiaan marinoitumaan. Tosi herkkua vaikka vihersalaatin päällä tai iltapalalla.

Vierailija
2/4 |
24.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Katso netistä linssikeitto-ohje. Perusperiaate on, että vain huuhtelet linssit lävikössä ja keität ne noin 15-20 minuuttia, jolloin ne on kypsät. Tavalliseen linssikeittoon tulee yleensä sipulia ja tomaattimurskaa. Kuullota sipulit, lisää tomaattimurska ja vettä sekä linssit. Mausta esim. suolalla, chilillä ja mustapippurilla. Linsseistä voi tehdä myös kasvispihvejä, ks. niihinkin ohje netistä, tai käyttää muhennoksiin. Linssit sopivat niin kasvisten kuin lihan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
24.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Linssit eivät varsinaisesti ole riisin kaltainen elintarvike.



Linssit huuhdotaan kylmällä vedellä ennen ruokaan lisäämistä. Linssit on tärkeä keittää kypsäksi, mikäli paketissa ei ole keittoaikaa, googleta. Muistaakseni se on punaisilla linsseillä 15-20 min.

Vierailija
4/4 |
24.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli ei välttämättä mikään riisin korvike, usein niitä sen sijaan syödään riisin kanssa. Keittoihinkin käyvät tosiaan hyvin.



Tässä yksi maukas linssikeitto-ohje



1 (puna)sipuli

1 porkkana

3 vartta varsiselleriä

Pala purjoa

2 tomaattia

2 valkosipulinkynttä

200 g linssejä

1 l kasvislientä (tai vettä ja 2 liemikuutioita)

(lehti)persiljaa

Oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria



Huuhdo linssit hyvin, pilko kasvikset. Kuumenna kattilassa öljyä, freesattu siinä sipuli, lisää parin minuutin päästä porkkana, selleri ja purjo. Sekoittele muutama minuutti, lisää sitten pilkotut tomaatit, valkosipuli ja linssit sekä kasvisliemi. Keitä puolisen tuntia. Lisää lopuksi hienonnettua persiljaa.





Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan yksi neljä