Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Voiko olla allerginen vain jollekin pähkinöistä, mut ei kaikille?

Vierailija
23.04.2012 |

Eli, voin syödä kookosta, maapähkinöitä, cashewpähkinöitä ja pistaaseja, macadamia-, saksanpähkinöitä ja pekanpähkinöitä ilman oireita, mutta etenkin hasselpähkinät ja mantelit aiheuttavat vähän oudon olon.





Sellaisen että ylävatsaa turvottaa ikävästi, kurkkua ja suuta kutittaa hieman, ei paljoa, mutta kuitenkin ja tulee vaan epämääräisen huono olo.



Onko tälläinen pähkinäallergia mahdollinen, ja onko se vaarallinen? Pitäisikö mun välttää kaikkia pähkinöitä kokonaan? :(

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
23.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

valikoidustikin allerginen. Syöt niitä mistä ei tule oireita.



Ei ole vaarallista, jos et saa hengitysoireita, sellaisen reaktionhan voi pähkinöistä saada.

Vierailija
2/11 |
23.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Varsinkin kun esim. kookos ei ole pähkinä ollenkaan. Ja maapähkinä on oikeasti papu, ei pähkinä nimestään huolimatta.



Täällä lisätietoa:



http://www.allergia.fi/allergia-ja-astma/ristiallergiat/pahkinat/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
23.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

itse olen allerginen kaikille pähkinöille, joillekin enemmän ja joillekin vähemmän. suositan silti varovaisuutta kaikkien pähkinöiden kanssa, koska tilanne saattaa muuttua, jos allergioihin on taipumusta.

Vierailija
4/11 |
23.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta toiset aiheuttaa ihan kamalan kutinan kurkkuun ja korviin.

Varsinaista pähkinäallergiaa ei kuitenkaan ole vaan kyse on kai ristireaktiosta sillä olen siitepölylle allerginen(koivu,leppä,heinät).

Joskus saan myös oireita omenasta ja porkkanasta.

Vierailija
5/11 |
23.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

että on allerginen vain joillekin pähkinöille. Miehellä on juuri samanlainen allergia kuin sulla, hasselpähkinät ja manteli ei käy, muita voi syödä. Kannattaa niitä allergisoivia välttää ehdottomasti, ikinä ei tiedä, millä kertaa ne aiheuttavat pahan reaktion.

Vierailija
6/11 |
23.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

ensinäkään maapähkinä ei varsinaisesti ole edes pähkinä, kookoskaan ei ole ihan pähkinöiden sukua.



Pähkinöistä voi reagoida ns. ristiin eli olet yhdelle pähkinälle allerginen ja saat toisestakin oireita.



Meillä pähkinäallergikko ei pysty syömään mantelia, hasselia eikä cashewpähkinöitä, mutta kookos, pistaasit ja maapähkinät eivät aiheuta oireita.



Oireesi kuulostavat pähkinäallergialta, meillä oireina on suun ja kurkun limakalvojen kutina, mahakivut ja voimakas oksentaminen sekä suolisto menee verille.



Tokihan voit välttää niitä mistä olet selkeästi saanut oireita, mutta sinulla ei mitään syytä välttää niitä joista et ole saanut oireita. Itseasiassa niitäkin, mistä olet saanut oireita, voit yrittää siedättää (kokeilla pieninä annoksina): meillä allergialääkäri suositteli siedätystä, vaikka oireet ovatkin rajuja (ja toki meillä on epipen varmuuden vuoksi).



Allergioidenhan nykyhoito on nykyään nimenomaan siedätystä: mikäli vain pystyy jotain allergisoivaa nauttimaan niin kannattaa siedättää itseään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
23.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

hasselpähkinästä. Onneksi oireet ovat lieviä, vain suun kutinaa, mutta vältän niitä kuitenkin. Mistäs sitä tietää, milloin allergia iskee oikein kunnolla. Pärjään kyllä helposti ilman hasselpähkinöitäkin :)

Vierailija
8/11 |
23.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

itse tiedän useammankin tapauksen jotka pystyvät syömään joitain pähkinälajeja mutta joitain ei, ja muutaman jotka pystyvät syömään esim. manteleita sellaisenaan, jotain pähkinöitä kunnolla kypsennettynä ja jotain ei ollenkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
23.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

jätskin tai suklaan joukossa. Outoa mutta totta.

Vierailija
10/11 |
23.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi olla niin. Itse siedän cashew- ja makadamiapähkinöitä paahtamattomanakin, mutta muut täytyy olla paahdettuja. Varsinkin saksanpähkinä ja hasselpähkinä saavat suun turpoamaan. Joskus tosin syön niitäkin, koska rrrakastan kaikkia pähkinöitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
23.04.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luulen että mullakin on kyse ristikkäisreaktiosta, sillä olen siitepölyallerginen ja esim en voi syödä omenoita näin keväisin.



Pähkinät ovat kuitenkin herkkuani, joten yritän jatkaa niiden kohtuullista ja säännöllistä nauttimista sen mukaan mikä tuntuu mukavalta.



ap

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan neljä kaksi