Miten sei- kala keitetään perunien kanssa? Viipaloidaanko vai laitetaanko kokonaisena??
Latetaanko suoraan pakastimesta vai sulatetaanko se?? Vinkkejä.. ? =)
Kommentit (21)
Kuorrutat uunissa jollain, eihän tuollaista pelkän perunan kanssa syö susikaan.
palastele, paista voissa pannulla, mausta ja laita kiuhumaan juuresten kanssa.
Mitäs chateubriandia 2 selle pitäis olla, kun ei normi ruoka kelpaa? Ap.
että perunien ei ole mikään oikea sana. Perunoiden olisi. Mutta palastele sinä perunia, vittuakos se mulle kuuluu.
Perunoita tai perunia.. Ihan sama, kun kummiski asia on ymmärretty, kielipoliisin on vaan mukava saada päteä! AP.
keitä vihannesliemi ja lisää perunat ja keitä ne melkein kypsiksi. Lisää sitten sulattettu sei, jonka olet paloitellut ja keitä kypsäksi. Sei vatii tosi lyhyen keittoajan. Jos keität yhtä kauan kuin perunoita, saat siitä seistä vain liemen.
sen saa helpommin palasiks.
Ekaks oon kuullottanu sipuli runsaassa voissa, lisänny perunat ja ehkä vähän porkkanaa ja vettä. Lisäks pippurit ja suolat. Keitelly sen verran että juurekset sekuntia vaille kypsät. Sit kalanpalat ja viimeseks kun ei tarvii enää keittää, niin kerma tai punanen maito.
Puukko luistaa ties minne ja kala luiskahti lattialle.. ; (
AP.
Mutta umpijäistä kalaa on vaikea paloitella.. ei onnistu, kokeilin! Puukko luistaa ties minne ja kala luiskahti lattialle.. ; (
AP.
ja ne palat tosiaan kypsyy ihan hetkessä, joten laitetaan ihan viimeiseksi sinne soppaan.
Mitäs chateubriandia 2 selle pitäis olla, kun ei normi ruoka kelpaa? Ap.
1. Peruna -> perunan -> perunoita -> perunoiden
2. seiti
3. Yksi kysymysmerkki loppuun, sama pätee pisteisiin.
4. Chateaubriand
5. 2:lle
6. normaali
ei aina tarvitse olla hienoa ruokaa, mutta peruna ja sei kuulostaa kyllä todella ankealta. Ihan eri juttu jos siinä on vihanneksia ja muita ainesosia.
Itsekin käytän halpaa pakasteseitä esim. aasialaisissa kalapadoissa.
Mitäs chateubriandia 2 selle pitäis olla, kun ei normi ruoka kelpaa? Ap.
1. Peruna -> perunan -> perunoita -> perunoiden
2. seiti
3. Yksi kysymysmerkki loppuun, sama pätee pisteisiin.
4. Chateaubriand
5. 2:lle
6. normaali
Taas liikkeellä noi ilkeät naiset ja tarttuu vaan kirjoituksiin. Kysyin eilen kans keittiöapua niin mulle vastattiin et LIETTÄ ei LIESTÄ. Ihan et tätä kysyin joo... Kiitos opetuksesta, vaikee puhua oikein ku kotona ei suomee paljo puhuttu ja muu ympäristö toinenkielistä... Välil harmittaa et ees koulussa opiskelin suomee ja miks käyn tääl lukemassa ja kirjoittamassa... Missään muualla ei oo näin ilkeitä kommentteja nähnyt :/
Mä sanon perunia ja kala on sei, niin kauan kuin maanpäällä elän.. Ihan sua ajatellen! =)
Ap.
Ihan oma makunsa silläkin kalalla on, vaikka toisin väitetään. Samoin sopii esim. kananmunakastikkeen kanssa!
Milloin olette nähneet kokonaisen sein?
Minä näin viimeksi norjalaisella kalatehtaalla vuonna kuokka&miekka.
Kala kypsyy nopeasti, joten sulana sitten kun muut keitos on melkein kypsää.
Miksi edes yrittäisit paloitella jäisenä, kun keittoon kuitenkin laitat vähän sulaneena? Kai sitä ruokalistaa voi suunnitella vaikka 3 tuntia ennen aloittamista ja ottaa silloin pakasteen sulamaan.
Seistä tulee ihan hyvää ruokaa. On vaan joko kokin taitamattomuutta tai mielikuvituksen puutetta, jos siitä ei saa kunnollista. Mausteita riittävästi niin kyllä kelpaa.
Perunoita tai perunia.. Ihan sama, kun kummiski asia on ymmärretty, kielipoliisin on vaan mukava saada päteä! AP.
ja olis varmaan melko kätevää, jos osaisi edes tavalliset sanat taivuttaa, jopa monikossa!! Joten on sillä väliä.
Kalakeitto lohesta on kyllä parempi kun seistä, mutta jos nyt haluat siitä tehdä, niin anna sein sulaa ensin. Kuori ja pilko potut pieniksi, keitä vedessä kalaliemikuution ja sipulisilpun kera, sitten kun perunat ovat lähes kypsiä, laitat pilkotun kalan sekaan. Kala kypsyy viidessä minuutissa. Ja lopuksi laita muutama desi maitoa sekaan. Tarkista maku.
muuta en edes vastaa