Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kotikokit neuvoja! Mistä halvoista lihan osista (porsas/nauta)

Vierailija
29.03.2009 |

saa tehtyä esim. hyvää lihapataa tai keittoa? Olen ymmätänyt, että tarpeeksi hauduttamalla mistä tahansa lihasta saa mureaa, mutta mitä nämä "halvat" ruhon osat ovat nimeltään?



Ja vielä jos olisi esim. lihapadan ohje näistä lihoista, tulisin iloiseksi!

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
29.03.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valurautapataan kun paloittelee possun kassleria ja juureksia, lorauttaa sekaan vettä ja vähän suolaa, niin hyvää tulee. Uunissa saa olla miedolla lämmöllä monta tuntia, välillä voi kurkata että nestettä riittää jottei kuivu.



Porsaan uunilihankin nimellä myydään jotain ruhonosaa, lapaa kannattaa kokeilla jne.

Vierailija
2/8 |
29.03.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

tuo aina makua

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
29.03.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valurautapataan kun paloittelee possun kassleria ja juureksia, lorauttaa sekaan vettä ja vähän suolaa, niin hyvää tulee. Uunissa saa olla miedolla lämmöllä monta tuntia, välillä voi kurkata että nestettä riittää jottei kuivu.

Porsaan uunilihankin nimellä myydään jotain ruhonosaa, lapaa kannattaa kokeilla jne.

miten pelkkä suola muuten riittää? Toki juureksista tulee itsessään makua, mutta silti.

Paljonko kasslerin kilohinta n. suurinpiirtein on?

Vierailija
4/8 |
29.03.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

esimerkiksi meiramia, se sopii mainiosti. Tai sipuleita, niistäkin saa makua. Itse en yleensä laita kuin suolaa.



Kasslerin kilohinta on ainakin meidän lähikaupassa ihan halvimmasta päästä lihoissa, olisikohan 6,95 €/kg, kun ostaa vähän isomman (>1 kg) palan.

Vierailija
5/8 |
29.03.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kylki ja lapa: niistä saa ihan hyvää lihapataa. Kulmapaisti on esimerkiksi paisteista halvemmasta päästä. Tosin läheskään kaikista kaupoista ei saa näitä "huonompia" osia ollenkaan, kun ilmeisesti haluavat myydä vain jauhelihaa.



Paloittele lihat, kieritä jauhoissa hiukan. Paista pannulla niin, että pinta ruskistuu. Siirrä uunipataan. Pilko sekaan vaikka sipulia, selleriä ja porkkanaa. Mausteeksi muutama laakerinlehti ja mustaa pippuria. Pataan lisäät nesteeksi vettä ja vaikka punaviinipullon jämät. Uuniin muutamaksi tunniksi, vajaa 200 astetta. Tarkista nesteen määrä.

Vierailija
6/8 |
29.03.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikä tarvitse edes paloitella. jos sattuu olemaan savipata, tulee todella hyvää, kun laitat vaan kasslerin sinne, vettä, mausteita (mitä tykkäät, ainakin suolan lisäksi laakerinlehteä ja pippuria) sekä kunnon satsin juurespaloja - siinä muutama tunti ja hyvää on.

Luullisista lihoista saat ainakin lapsille helpommin menevää herkkua, kun kypsennät uunissa vaikka kokonaisena lihaliemessä padassa tuntikaupalla. Sen jälkeen riivit lihat luista niin että jäljelle jää jänteettömiä, läskittömiä ja luuttomia pelkkiä "hyviä" lihoja. Nämä voi käyttää sitten mihin vaan ruokaan - lihakeittoon, kastikkeeseen, uuteen pataan (käytä ihmeessä edellinen liemi!), lihapiiraaseen, sellaisenaan esim. muusin kanssa, wokkiin....

Jos paikkakunnallasi on kauppahalli, mene sinne ja tiedustele edullisia lihoja & reseptejä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
29.03.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

pyydä että kauppias pilkkoo lihan sinulle ruokaan sopiviksi kuutioiksi. Tuossa oli jo yksi hyvä lihapadan ohje. Voit myös mureuttaa lihaa marinoimalla sitä itse: jotakin hapanta (sitruunaa, sopii erityisen hyvin naudalle/ viinietikkaa/ viiniä), jotakin makeaa (sokeria/ hunajaa) ja mausteita: soijaa/ suolaa, pippuria, puristettua valkosipulia, yrttejä (rosmariini + possu = hyvää) ja voit pehmentää marinadia öljyllä tai vedellä. Maistele. Marinadi saa olla tymäkkää. Jos löydät keskellä viikkoa halpaa lihaa, osta ja laita marinadiin jääkaappiin. Se kestää hyvin viikonloppuun, kun teet padan. Muista käännellä silloin tällöin. Kuivaa liha, siivilöi marinadi. Voit käyttää siitä osan padan liemeen jos haluat ja maustaa samoilla mausteilla kuin marinadissa oli.

Pataan voit laittaa juuresten lisäksi vaikka pikku- tai hillosipuleita, sieniä, paprikaa, tomaatteja, oliiveja, esikeitettyä valkoisia tai vihreitä papuja ... Taivas on rajana, mutta ei tietenkään liikaa aineksia yhteen pataan :)

Jos pataa jää yli, rapsuta luista lihat, ja tarjoile nyt luuton lihapata seuraavana päivänä pastan kanssa. Lisää vähän kermaa.

Vierailija
8/8 |
29.03.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meidän perheen mielestä paras tulee saksalaishenkisesti hapankaalin kanssa ja liemeksi olutta. Voi lisätä porkkananpaloja. Tarjoile muusin tai röstiperunan kanssa. Ja aikuisille olutta / pilsneriä ruokajuomaksi. Schön!



t. en taaskaan muista numeroa mutta tähänkin käy marinoitukin kassler

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kolme kaksi