MIten tehdä makaronilaatikko mahdollisimman kevyesti?
Vähärasvaista jauhelihaa varmaan (vaikka onkin sikakallista), mutta voiko muuten keventää?
Kommentit (6)
Mä olen tehnyt aina lihaliemeen, paitsi joskus miehen mieliksi tuota munamaitoa.
Jauhelihaksi kevyttä jauhelihaa 200 g, makaroniksi jokin hyvä tumma pasta, sekaan paljon sipulia, porkkanaa kuutioituina sekä tomaattia pieninä paloina.
Päälle munamaito rasvattomasta maidosta ja joukkoon vain 2 kananmunaa. Jos määrä on iso, niin sitten lisää munia, vain valkuaisia, ei keltuaista.
Eikä sitten missään nimessä juustoraastetta päälle!
Itse teen vähärasvaiseen paistijauhelihaan, tummaan pastaan ja rasvattomaan maitoon (sekä munat)
Minusta munamaito on paremman makuista kuin teollisesti valmistetusta lihaliemikuutiosta tehtyyn lihaliemeen tehty laatikko. Monen mielestä ihan toisin päin.
Jos haluat ap oikeasti tosi kevyen ja olet valmis tinkimään munamaidosta niin tee kalkkunapastapaistosta ala keventäjät. Siinä siis kalkkunajauhelihasta tehdään purjon ja omenan palojen kanssa tomaattipohjainen kastike. Kastiketta ja tummaa pastaa kerroksittain vuokaan ja 2 rkl kevytjuustoa raasteena päälle. Hyvää!
Ei siis munamaitoa. ja täysjyvämakaroonia.