Apua " kinkun paistoon" ja suolaukseen
En osta perinteistä joulukinkkua koska se on niin suuri.... Haluaisin kuitenkin " kinkun" joulupöytään.
Ostin noin kilon painoisen porsaan ulkofileen. Miten sen suolaisin ja paistaisin jotta saisin siitä perinteisen harmaasuolatun kinkun tapaisen?
Meillä on leivinuuni joten paistaminen onnistuu siinäkin ja tietysti sähköuunissa.
Auttakaa kaikki lihanlaittajat, KIITOS! :)
Kommentit (3)
Enpä tuota tiennytkään että lihatiskiltä saa valmista kinkkua paloina....
mutta mutta kun tässä lähellä ei taida olla sellaista kauppaa josta lihatiski löytyy. Ja kinkkurullaa en halua.
No jos en kinkkua löydä ja laitan fileen niin kertoisiko miten siitä tulee mahdollisimman mehevä. Olen katsos ihan onneton liharuokien valmistuksessa. Kiitos
Tai sitten kannattaa kokeilla kokonaista savustettua kalkkunaa. Se sopii hyvin ihan vaihteluksi.
Tuolla esitellään monta kinkkua: http://www.pirkka.fi/ruoka/kokkaajan-opas/liha/millainen-kinkku-meille…
Ja tuolla vaihtoehdot: http://www.pirkka.fi/ruoka/kokkaajan-opas/liha/kinkku-kalkkuna-vai.aspx
Lähimmästä K-kaupasta tai S-marketista tai vaikka kauppahallista (eli kauppa jossa on lihatiski) saa tilata ihan sen kokoisen kinkun kuin haluaa, eli luuton verkkoon pakattu jossa on se läskikerros ja kamana mukana...... vaikka vain kilon kokoisen jos haluat.
mutta jos nimenomaan et halua syödä kinkkua eli sitä takareittä porsaasta vaan ulkofilettä niin minä en valmistaisi sitä kinkun tapaan ollenkaan koska se on täysin erilaista lihaa ja minusta todella kuivaa enkä sen takia tykkää siitä ollenkaan. Eli ulkofileen valmistaisin ihan kuten yleensä porsaan ulkofile on tapana valmistaa. ja siten siitä tulee parempi kuin jos valmistaisi sen kuten kinkku on tapana valmistaa
Mutta voit myös ostaa ihan 1kg porsaan kinkkua hyvin varustetusta lihatiskistä, mutta se on ilman sitä kamanaa joka joulukinkussa on minusta se " juttu" ja josta hyvin paistuneena lopulta tulee se maku siihen kinkkuun. Mutta sekin on parempi kuin tuo ulkofile kinkun virkaa tekemässä.
T: Possufarmarin vaimo
P.S jos kuitenkin tästä huolimatta haluat sen ulkofileen valmistaa niin kerro vaan niin mietitään sittten miten siitä sais mahdollisimman hyvän =)
maire05: