Miten tehdään makaronilaatikko lihaliemeen?
Kerran kuulin tästä jotain mutta miten siis käytännössä tehdään verrattuna tavalliseen munamaitolaatikkoon?
Kommentit (4)
eli maidon tilalle lihalientä (jäähdytettynä) ja siihen sekaan vatkataan munat ja mausteet.
EN keitä makarooneja enkä käytä munaa.
Teen siis näin:
Jauheliha + sipuli ruskistetaan, halutessa mausteita maun mukaan sekaan. (esim. 400g jauhelihaa, iso sipuli)
Vuokaan kypsentämättömät makaroonit (400g) ja sekaan jauhelihaseos.
Keitetty vesi n.1-1,5l, siihen sekaan lihaliemi-kasvisliemi-broilerikuutio + 200g sulatejuustoa sekaan (maun mukaan maustamaton/koskenlaskija/joku muu - suolan ja lihaliemen määrä sen mukaan!!)
LIemi päälle, reilusti makaroonien pinnan yli, sillä makaroonit paisuu kypsyessään ja tarvii siis nestettä. Oikean nestemäärän oppii käytännössä = voi lisätä paiston aikana ettei kuivu. 175asteen uuni ja siellä vajaa tunti paistumista.
Ja loppupaistovaiheessa sitä juustoraastetta pintaan.
Jauhelihan voi sopivasti korvata myös soijarouheella, niin ei tarvi esikypsennellä mitään ellei halua!
Jos tarkoituksesi on tehdä laktoositon laatikko, niin vinkkinä että muistathan tarkistaa että lihaliemi on laktoositonta. Nykyisin kyllä taitavat melkein kaikki ollakin. Jouduin itse joskus hankalaan tilanteeseen, kun tuttava oli hyvää hyvyyttään tehnyt makaronilaatikon lihaliemeen (tiesi etten voi maitotuotteita käyttää) ja kävi ilmi että käyttämänsä lihaliemi ei ollut laktoositonta...
1 pussi makaronia keitetään vahvassa lihaliemessä (varmaan pari kuutiota ainakin.) Vaikea selittää, minkä verran vettä. Parahultaisesti :) Niin, että lopuksi makaronit " eivät ole kauhean tiiviisti vedessä, mutta eivät myöskään mitenkään älyttömästi lillu vedessä" :) Jauheliha + sipuli ruskistetaan, maustetaan reilusti maustepippurilla.
Sitten vaan kaikki sekaisin, vuokaan ja uuniin! Ei tule munaa eikä maitoa.