Miten teette maitopohjaisen puuron?
Lähtötilanne siis se, että tissinpurennan seurauksena imetys on mahdollista vain puolinukuksissa eli yöunille mentäessä (vauva ensin lähes nukahtanut) ja jos hyvä tuuri käy niin aamuyöstä onnistuu kun herään ottamaan vauvan imetettäväksi ja jos onnistuu niin aamulla otan nukkuvan vauvan imetykseen. Mutta jos aamulla vauva havahtuu liikaa, niin imetys ei enää onnistu. Nukuksissa ollessaan ei tietenkään ole kovin tehokasta tuo imeminen. Täysissä tajuissaan ollessaan ei ime, näykkii ilosena tai ihmettelee maailman menoa.
Meidän pian 6,5 kk tyttö vieroksuu äidinmaidonvastiketta. Ei mene tuttipullosta eikä nokkamukista. Väkisin tuputtamalla menee puoli desiä kiinteitten aterioitten yhteydessä. Vellit menee yhtä huonosti. useampaa makua on kokeiltu. Niin ja lypsetty rintamaito menee yhtä huonosti.
Jukurtteja on nyt alettu popsia, niin niistä saa vähäsen kalsiumia.
Eli varsinainen kysymys. Mitä keinoja on tehdä puuro maitoon? Itse en ole keksinyt muuta kuin, että piltti vauvan jauhomaisen puurohiutaleet (kaura) voi tehdä mikrossa maitoon: lämmitetään maitoa vähän mikrossa, sekoitetaan jauhohiutaleet sekaan.
Alkaa olla rasittavaa touhua saada edes jonkinlainen maitoannos vuorokaudessa vauvan kitusista alas. Päivällä tulee vaippaan vain pikku pissa.
BeckM ja maitoa vieroksuva suloinen pikkuneiti 6,5 kk
Kommentit (3)
oli tehdä esim. mikrokaurapuuro vastikkeeseen tai notkistaa veteen tehty valmis puuroannos joko omalla lypsetyllä maidolla tai korvikkeella.
Puurojauhe sekoitetaan lämmitettyyn veteen ja puuro on valmis. Niissä on yleensä maitopohja eli maitokorvikejauhetta joukossa. Valmiita puurojauheita vauvoille on ainakin bonalla, hippolla ja piltillä. Sitte myöhemmin, kun vauva on noin 9kk pystyt siirtymään itse tehtyihin. Aluksi kannattaa laittaa puolet vettä ja puolet tavallista maitoa puuroon ja pikku hiljaa lisätä maidon määrää.
Itse teen niin, että keitän normaalisti puuron veteen ja sitten lisään valmiiseen puuroon maitojauhetta mitallisen tai pari ja tarvittaessa kylmää vettä niin samalla kuuma puuro jääntyykin. KOrvikkeitahan ei kannata keittää kun vitamiinit häviää.