Voiko lasagnen tehdä jääkaappiin odottamaan uuniin laittoa?
Pärjääkö vuokaan ladottu lasagne pari tuntia jääkaapissa ennen uuniin laittoa? Haluaisin lämpimänä pöytään mutten tiedä mihin aikaan mies on tulossa, enkä enää hänen tultuaan haluaisi rueta alusta asti väsäämään.
Kiitos avusta.
Kommentit (13)
Noin vitun uusavuttoman ei pitäisi tehdä ruokaa ollenkaan.. käytä päätäsi ja mieti??
Kyllä onnistuu. Monesti ravintoloissakin ne tehdään edellisenä päivänä valmiiksi ja lämmitetään kun aiotaan tarjota. T. Kokki
Pärjää jääkaapissa, tosin on parempaa jos panet suoraan uuniin.
Lasagnehan pysyy kuumana monta tuntia paistamisen jälkeenkin jos laitat folion päälle? Ja makuhan vaan paranee mitä pitempään odottaa paistamisen jälkeen. Neuvoisin siis paistamaan valmiiksi mutta tosiaan molemmin päin toimii.
[quote author="Vierailija" time="17.12.2014 klo 12:26"]Noin vitun uusavuttoman ei pitäisi tehdä ruokaa ollenkaan.. käytä päätäsi ja mieti??
[/quote]
Mikä sulla on hätänä?
Kiitos asiallisista vastauksista!
T. AP
[quote author="Vierailija" time="17.12.2014 klo 12:28"]
Kyllä onnistuu. Monesti ravintoloissakin ne tehdään edellisenä päivänä valmiiksi ja lämmitetään kun aiotaan tarjota. T. Kokki
[/quote]
Kerropa, missä ravintolassa työskentelet, että osaan pysyä pois.
t. Toinen kokki
Olen tehnyt joskus niin että olen tehnyt jauhelihakastikkeen ja valko/juustokastikkeen valmiiksi edellisenä päivänä, jolloin syöntipäivänä lasagnen saa nopeasti vaan kasattua ja tuikattua uuniin.
Minä tekisin kastikkeet valmiiksi jääkaappiin, aitten h-hetkellä ( miksi se muuten on nimeltään H-hetki?) kuumentaisin ne ja latoisin levyjen kanssa vuokaan ja uuniin. tulee parempaa.
Osta pari purkkia valmista pastakastiketta. Kuumenna kiehuvaksi. Nypi suoraan raa'asta jahelihapaketista nokareita kiehuvaan kastikkeeseen. Keitä viitisen minuuttia. Lisää sekaan paketti Koskenlaskijaa. Ota pyöreä uunivuoka ja paketti tortillakuoria. Vuuan pohjalle kastiketta, sitten kerroksittain tortillakuoria ja kastiketta päällimmäiseksi kastike ja juustoraaste. Nopeaa ja aivan loistavan hyvää.
Ja joka aikoo moittia tuota raakaa jauhelihaa, kokeilkoon itse, ennenkuin alkaa mututuntumalla avautumaan. :)
t. Suurtalouskokki
En ole koskaan tehnyt lassua mutta olen sitä mieltä että voit tehdä sen jääkaappiin odottamaan. Parempaa voisi jopa tulla jos laitat jo nyt uuniin niin ehtii tekeytyä vielä paremmaksi muhiessaan.
[quote author="Vierailija" time="17.12.2014 klo 12:42"]Osta pari purkkia valmista pastakastiketta. Kuumenna kiehuvaksi. Nypi suoraan raa'asta jahelihapaketista nokareita kiehuvaan kastikkeeseen. Keitä viitisen minuuttia. Lisää sekaan paketti Koskenlaskijaa. Ota pyöreä uunivuoka ja paketti tortillakuoria. Vuuan pohjalle kastiketta, sitten kerroksittain tortillakuoria ja kastiketta päällimmäiseksi kastike ja juustoraaste. Nopeaa ja aivan loistavan hyvää.
Ja joka aikoo moittia tuota raakaa jauhelihaa, kokeilkoon itse, ennenkuin alkaa mututuntumalla avautumaan. :)
t. Suurtalouskokki
[/quote]
Miten tämä liittyy ap:n kysymykseen?
Varmasti onnistuu.