Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onko sima jo valmista?

Vierailija
28.04.2013 |

Teen simaa ensimmäistä kertaa elämässäni. Pullotin simat perjantaina ja jätin huoneen lämpöön. Ohjeen mukaan sima valmistuu huoneen lämmössä kolmessa päivässä. Toisaalta sanotaan, että sima on valmista kun rusinat ovat nousseet pintaan. Kaikki rusinat olivat nousseet pintaan jo eilen illalla. Ei kai sima voi näin nopeasti valmistua?  Pitäisiköhän kuitenkin laittaa sima huoneen lämmöstä jääkaappiin?

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
28.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikö kukaan osaa/jaksa vastata?

Vierailija
2/8 |
28.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pistä ihmeessä jääkaappiin, säilyy sitten vähän pidempään jos ei kaikkea kerralla juoda. Luulisin, että valmista on jos kerta rusinat nousseet.

Ennen jääkaappiin laittamista päästä vähän painetta ulos (avaat korkkia ja takas kiinni). Voi tulla ikäviä yllätyksiä jos korkki on ollut tiukalla ja paine pääsee liian kovaksi. Kerran olen todistanut simapullon räjähdystä, oli tullut tehtyä liikaa ja tarkoituksena oli kaataa viemäriin vaan unohtui tiskipöydälle.

Onnea ensimmäisestä simasta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
28.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole valmista.

Vierailija
4/8 |
28.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei, tein vasta eilen. Pitää laittaa käymään aurinkoon että ehtii.

Vierailija
5/8 |
28.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitoin jääkaappiin siinä vaiheessa kun ei ollut tullut vastauksia ja nyt rusinat ovat painuneet takaisin pohjaan. Pitäisikö sittenkin pitää lämpimässä, että tulee valmista vapuksi? Pirustako sen sitten tietää, koska se sima on valmista jos ei niistä rusinoista?

Vierailija
6/8 |
28.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä sima tehtiin ke ja pullotettiin to. Jo samana iltana osa rusinoista kellui pinnalla. Eli ei ne rusinat kovin luotettava kypsyys mittari ole. Muutaman pullon annoin olla tähän aamuun asti huoneenlämmössä ja suurimman osan laitoin jääkaappiin jo pe. Maistamalla kai se valmius selviää. Mutta ehkä sinuna vielä päivän-pari odottelisin.:) Kyllä se vappuaattona varmasti jo juotavaa on!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
28.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos vastauksista! Ehkä se on vaan pakko luottaa siihen, että se sima tekeytyy  tuolla jääkaapissa vappuun mennessä, rusinoista viis.

Vierailija
8/8 |
28.04.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ohjeen mukaan valmistuu huoneen lämmössä 3 päivässä ja jääkaapissa viikossa. Itse tein tiistaina, pullotin keskiviikkona, annoin olla huoneenlämmössä vielä 1 vrk:n. Nyt on siis ollut jääkaapissa kolme päivää ja rusinat lilluvat puolivälissä pulloa matkalla ylöspäin.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kolme kuusi