Helppo kalaresepti? Ei kermassa haudutettu lohi.
Kommentit (19)
Niin ja jos teet lohen uunissa, niin paista ensin 15 min nahkapuoli ylöspäin ja ota sitten pois uunista ja ota nahka pois, irtoaa helposti. Laita sitten takaisin uuniin. Näin kaikki uunista tuleva on syötävää eikä se ällötävä nahka lillu siellä pohjalla.
Käytättekö paljon noita valmiiksi marinoituja lohisuikaleita? Kiinnostaisi kokeilla kun ovat niin helppoja, mutta joka kerta kun tuijotan niitä suikaleita siinä paketissa niin jää kyllä kauppaan. Myydäänkö lohisuikaleita marinoimattomina?
Osta mitä tahansa kalaa. Sivele nahaton pinta pullasudilla kauttaaltaan sweet chili -kastikkeella. Paista.
Maailman helpoin resepti ja lisäksi yllättävän hyvä. Kastike paahtuu pannulla ja tekee ihanan pinnan. Sen lisäksi muita mausteita ei välttämättä tarvita.
Mun suosikki on lohifile, joka on sivelty teriyaki-kastikkeella ja paistettu uunissa 200 astetta n. 20 min. Helppoa ja hyvää.
Mun ihan orgasmiruoka: iso, paksu kuhafilee ja sen sisälle paksu siivu cheddaria, ympärille kermaa ja kalan päälle tilliä ja sormisuolaa, uunissa vajaa 20min ja uusien perunoiden kanssa pöytään. Salaatit lisukkeeksi.
Meidän kaupasta saa välillä valmiiksi perattuja muikkuja. Niitä joku ½ kiloa. Syvälle lautaselle ruisjauhoja ja suolaa sekaisin, pyöräytä huuhtaistut muikkuset siinä ja paista voissa. Pikaruokaa parhaimmillaan :-)
(Ja ei kai se perkaaminenkaan mahdotonta ole, mutta olenkin laiska ja saamaton.)
Lohifileen päälle joko punaista tai vihreää pestoa, parmesaania ja uuniin.
Vitsit te ootte mahtavia! Vaikka yleensä tosi ärsyttäviä tyyppejä ;) Kiitos kiitos kiitos!
Lohikeitto, kuhaa pannulla kullanruskeaksi paistettuna, vain suolaa ja kalaneuvos-maustetta päälle. Tai sitten kuhafileitä vierekkäin uuniastiaan, päälle sitruunaa(mehukin käy)tilliä, pilkottua sipulia, päälle ruokakermaa, käännä pyrstö komeuden päälle, eli fileet ovat melkein rullalla ja uuniin. Its etehtys silakkafileet ovat meidän herkkua, uunissa rapsakan kullanruskeiksi paistettuja.
Sitten on vielä lohelle seuraava kokeilemisen arvoinen ohje jos tykkää aasialaisesta ruoasta:
http://www.maku.fi/resepti/lohta-punaisessa-curryssa-chu-chee-pla#axzz2R6ZuCQA3
Osta valmis lohifile, levitä pinnalle pestoa ja laita uuniin, paista kypsäksi. Pestossa on paljon suolaa, ei tarvitse lisätä erikseen.
Helppo ja arkinen: pakastekala, päälle sipulia ja tomaattimurskapurkillinen, mausteet. Uuniin 200 c ja oisko ½ tuntia. Perunat ja salaattia kaveriksi.
Kirkas kalakeitto, jos siitä kermasta ei niin välitä:
Ihan mitä tahansa kalaa
perunoita
porkkanaa
lanttua
purjoa
Suolaa
maustepippuria
tilliä
kalalientä, purkista tai itse keitettyä
Rehut voi ostaa pakkasesta valmiiksi pilkottuina, tai pilkkoa itse. Itse en koe pilkkomista ongelmana, kun tuore on jotenkin paremman makuista. Kaikki kattilaan ja porisemaan. Tai no kalan voi lisätä jonkun 10min ennenkuin keitto on valmista, jotta siitä ei tule ihan mössöä.
Siihen vielä kaveriksi tuoretta ruisleipää juustolla ja kylmällä maidolla, niin jo on herkkua :)
Helppo kalapasta:
0,25-0,5kg lohta - paloiteltuna
Pastaa
1-2prk kuohukermaa
25-50g voita
parsakaali
purkki fetaa
mausteiksi esim: kalamauste, sitruuna/lime, suola, valkosipuli, ruohosipuli, tilli, valkopippuri
Kypsennä pasta ohjeen mukaan, lisää 7min ajaksi parsakaalin nuppuja joukkoon, kun 1-2min kypsennysaikaa on jäljellä, poista vesi, lisää kalapalat joukkoon, lorauta purkki kermaa ja pikkuisen voita ja mausta. Anna tekeytyä 2-4 minuuttia. Kerman pitää siis saostua kastikkeeksi. Lopuksi lisää purkillinen fetakuutioita.
Koska feta on suolaista, käytä suolaa kohtuudella.
Määrät sen vuoksi noin suuripiirteiset, että heitellään niitä kattilaan sen mukaan mitä jääkaapista sattuu löytymään. Kalaakin heitetään joskus enemmän joskus vähemmän.
Kalapata. Ensin pataan vihanneksia, juureksia, mausteita maun mukaan. Lopuksi kalat. Tarjoa kera riisin. Helppo ja nopea ja voit maustaa niiiin monin eri variaatioin. Tärkeää, että kala lisätään vasta loppuvaiheessa (paloina), ettei mene mössöksi. Kalahan kypsyy parissa minuutissa.
Just laitoin lohen, suolaa, sitruunapippuria ja tilliä väliin, myös sipulia voi laittaa jos siitä tykkää, uuniin. En ikinä laita uuniloheen kermaa..
Keitto myös helppo ja kerman sijaan voi laittaa vaikka tomaattimurskaa.
[quote author="Vierailija" time="21.04.2013 klo 12:54"]
Helppo kalapasta:
0,25-0,5kg lohta - paloiteltuna
Pastaa
1-2prk kuohukermaa
25-50g voita
parsakaali
purkki fetaa
mausteiksi esim: kalamauste, sitruuna/lime, suola, valkosipuli, ruohosipuli, tilli, valkopippuri
Kypsennä pasta ohjeen mukaan, lisää 7min ajaksi parsakaalin nuppuja joukkoon, kun 1-2min kypsennysaikaa on jäljellä, poista vesi, lisää kalapalat joukkoon, lorauta purkki kermaa ja pikkuisen voita ja mausta. Anna tekeytyä 2-4 minuuttia. Kerman pitää siis saostua kastikkeeksi. Lopuksi lisää purkillinen fetakuutioita.
Koska feta on suolaista, käytä suolaa kohtuudella.
Määrät sen vuoksi noin suuripiirteiset, että heitellään niitä kattilaan sen mukaan mitä jääkaapista sattuu löytymään. Kalaakin heitetään joskus enemmän joskus vähemmän.
[/quote]
25 - 50 g voita (?!) - mihin tarkoitukseen? Karmea resepti kaiken kaikkiaan, oikein uusavuttoman kokin bravuuri :DD
Vaikka edellä pastareseptiä kauhistellaankin, niin laitan omanikin esiin vinkiksi. Hyvää, helppotekoista ja valmistuu nopeasti. En pidä valmiiden suikaleiden käyttöä mitenkään tuomittavana, jos sen ansiosta meillä on ruokapöydässä kalaa edes hieman useammin...
Lohi-pinaattipasta:
pastaa (mä käytän pirkan gnoccheja, puoli pussia on sopiva määrä)
1 pieni sipuli
pinaattia (tuoretta tai pakastekin käy)
300 g sitruunamarinoituja lohisuikaleita
2 dl ruokakermaa
(parmesania tai pecorinoa)
- Laita vesi kiehumaan pastaa varten. Silppua sipuli ja kuullota pannulla pehmeäksi tilkassa ruokaöljyä. Lisää pannulle lohisuikaleet, ruokakerma ja tilkka vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää pinaatti. Keitä pasta, valuta ja sekoita kastikkeeseen. Halutessasi lisää juusto.
Paista pannulla.
Pistä kalat ensin lautaselle, mausta suolalla ja sitruunapippurilla. Voit puristaa niiden päälle myös vähän sitruunamehua jos haluat. Paista voissa.
Lohi toimii uunissa myös ilman kermaa, mausta suunnilleen kuten edellä ja heitä uuniin.
Kala on maailman helpoin ja nopein valmistaa!