Itsetehdyt liharuoat 5kk ikäiselle
Hoi te supermammat jotka olette jaksaneet tehdä lapsillenne itse ruuat.
Millä lihalla olette aloittaneet, ja mitä kaikkea ruokaan olette laittanut?
Jotenkin aivot lyövät täysin tyhjää, kun mietin että kohta pitäisi lisätä kasvissoseiden joukkoon myös lihaa, että mitäs lihaa ja miten paljon ja minkä kanssa.
Laittakaahan reseptejä! :) KIITOS!!
Kommentit (7)
Mä oon aina tehny niin, että oon ostanu paketin esim. broileria, keittäny, soseuttanut ja pakastanut jääpalamuoteissa. Muistaakseni aloitin possunsuikaleilla, koskasen sattuivat olemaan tarjouksessa.:D Sitten broileri, naudanliha ja lohi. Mä edelleen teen sapuskat niistä jääpalakuutioista, tosin nykyään niitä on enemmän per annos:) Meillä suosikki on ollut bataatti-kukkakaali-kesäkurpitsa- pohja, johon olen sitten sekoittanut vaikka broileria:) Toinen kova oli peruna-porkkana-parsakaali + liha.
Possulla meillä aloitettiin, se olikin pitkään sitten ainoa liha, jota lapselle sai antaa.
Mä oon tehnyt niin, että keitän hirvenlihaa/possua/ kanaa (siis yhtä kerrallaan) satsin ja soseutan sauvasekoittimella. Laitan pakkaseen jääpalamuotteihin ja otan sitten yhden kerrallaan sulamaan. Sekoitan lihan kaupan valmiiseen kasvissoseeseen, milloin mihinkäkin - parsakaaleen, kukkakaaleen, porkkanaan, maissiin jne. Eli oon tällainen kauppa-itsetekevä äiti :) Näin lihasoset tulee paljon edullisimmiksi kuin kaupasta ostettuna, mutta työmäärä pysyy aisoissa ;)
Mä tein kerran parissa viikossa ruuanlaittopäivän, jolloin keittelin lihaa (yhtä kerrallaan) ja erilaisia vihanneksia ja soseutin + tein niistä 3-4 erilaista versiota, jotka purkitin vanhoihin pilttipurkkeihin. Kannattaa nimetä selvästi, jos vaikka tuleekin jotain allergiaepäilyjä, niin tietää mitä minäkin päivänä on syöttänyt.
Seuraavan keittelypäivän ajoitin niin, että edellistä satsia oli vielä jäljellä, jolloin pakastimesta löytyi sitten ainakin kahta eri lihaa - tuli enemmän vaihtelua.
Melko nopeasti, kun meillä ei ollut mikään hienokurkku, lisäilin joukkoon myös riisiä ja pätkäspagettia. Mutta tämä riippuu lapsesta, että kuinka pienenä osaa syödä palasia. Kaupan ruuissahan 8kk eteenpäin on paloja, mutta sormiruuan kannattajien lapsethan saa paloja ensimakupaloista lähtien.
Ei sillä periaatteessa ole väliä millä lihalla aloittaa. Kana on ehkä miedoin ja helpoimmin sulava, mutta riista taas puhtainta ja vähiten allergisoivaa. En edes muista millä esikoinen aloitti, mutta kakkoselle keitin ensimmäiseksi kalkkunaa ja toiseksi poroa.
Viitsisikö joku ystävällisesti kirjoittaa reseptin pikkuvauvalle sopivasta, helposta liha- tai kana-ateriasta? Itse lopetin lihan ja kanan syömisen 12-vuotiaana, enkä ole koskaan valmistanut ruokaa kyseisistä aineksista. Vauvalle kuitenkin ajattelin yrittää jotain niistä kokkailla.
Itse aloitin hirvenjauhelihalla kun sitä omasta takaa on. Muutenkin riista on varmasti puhtainta lihaa. Mutta myös kanaa meillä käytettiin alussa paljon. Ja ihan perusruokina, perunan, porkkanan, kukkakaalen yms. kanssa.