Mitä ruokia teette kesäkurpitsasta?
Laittakaa kaikenlaisia ruokia. Itse olen vain grillannut tai tehnyt uunissa paistosta tomaatin kanssa.
Kommentit (12)
On hyvääleivän päällä.
- Täytettyä kesäkurpitsaa
- Kuutioina erilaisissa kasvishöystöissä (ratatouillen tapaiset kasvisruuat)
- Tuoreena raasteena muiden vihannesten seasssa
- Laatikkoruuissa viipaleina perunan sijaan. Sopii esim. bataatin seuraksi
http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=1552
Toi on tosi hyvää ja suht helppo ja nopea tehdä. :)
Tuolta karppaus.infosta löytyy muutenkin paljon hyviä reseptejä kesäkurpitsalle.
Niin, ja saa niitä reseptejä käyttää, vaikke karppaiskaan, kun kuitenkin joku alkaa kohta nillittämään tosta karppauksesta. :p
Kesäkurpitsa, tuoreita herkkusieniä ja paprika suikaloidaan ja kuullotetaan öljyn ja valkoisen balsamicon kanssa pannulla. Kypsyysaste oman maun ukaan. Vähän mustapippuria lisäksi, ja käy lisukkeesta esim. kanakermakastikkeen ja pastan kanssa.
- 500 gr kesäkurpitsaa
- 1 sipuli
- kasvisliemikuutio
- 0,5 litraa vettä
- neljäsosa pakettia koskenlaskijaa
- 1 desi kermaa
- mustapippuria
- 3/4 tl suolaa
Eli keitä kasvikset, lisää sulatejuusto, soseuta sauvasekoittimella, lisää kerma ja mausteet. Tosi hyvää!
Kesäkurpitsaa voi myös raastaa vaikka sämpylöihin.
paistan pastaa varten (kastikkeeseen, sellaisenaan muiden pannulla paistettujen kasvisten kera), pizzaan, kasvisvuokiin.
Tomaattimurskaa, sipulia, valkosipulia, pekonia, kesäkurpitsaa ja mozzarellaa (lisätään lopuksi niin että vähän sulaa). Lapset tykkäävät tosi paljon. Jos ei halua mozzarellaa, pieni kermatilkkakin on hyvä tässä. Basilikaa tari persiljaa laitan myös.
ratatouillea, hilloketta, moussakaa, keittoa. Täältä tulikin uusia ideoita, kiitos!
Maailman turhin vihannes, mauton ja tylsä.
Mä teen esim. seuraavia:
- pastakastike, johon tulee kesäkurpitsaa, punasipulia, herkkusieniä ja tomaattimurskaa, annoksen päälle paahdettu vuohenjuustokiekko
- etenkin kesällä ruuaksi tai leivän päälle: paistan viipaleita pannulla, mausteeksi mustapippuria valkosipulia ja tuoretta persikkaa
- yhtenä aineksena algerialaistyyppisessä couscousissa
- pannulla paistetut pyörylät, joiden päälle mustapippuria ja parmesania
- osana lasagnea
- nopea pastavuoka, johon tulee keitettyä pastaa, viipaloitua kesäkurpitsaa (jos jaksan panostaa enemmän, kuullotan sen pannulla), kermaa/valkokastiketta, mungopapuja ja päälle juustoraastetta
Parhaillaan valmistuu ruoka, jossa on riisiä, porkkanaa, punaisia linssejä ja kesäkurpitsaa. Kuullotin kattilassa öljyssä ja mausteseoksessa linssit, riisin ja porkkanan ja keitän kypsäksi. Paistan kesäkurpitsakuutiot pannulla, mausteeksi mustapippuria ja tuoretta persiljaa. Kun riisit ja linssit on kypsiä, lisään kesäkurpitsapalaset ruokaan. En ole aiemmin tehnyt tätä, saa nähdä, miltä maistuu.
Kesäkurpitsaa voi käyttää lasagnelevyjen korvaajana, juustohöylällä vedetään ohuita pitkiä siivuja. Ja kesäkurpitsan siemenet on herkullisia paahdettuina ja maustettuina. Kaavitaan siemenet pois ja huuhdellaan ne lävikössä kunnolla. Sitten siemenet heitetään kuivalle pannulle, paahdetaan ja maustetaan maun mukaan. Voi syödä sellaisenaan tai laittaa vaikka salaattiin.
Kesäkurpitsa on kyllä äärettömän monikäyttöinen ja hyvää ruokaa tulee :)
Wokkiin tai pastaan. Joskus teen täytettyjä kesäkurpitsoja.
Soseutettuna muiden kasvisten kanssa saa hyvän keiton.
Kesäkurpitsan voi suikaloida tikuiksi ja paahtaa niitä ensin uunipellillä niin että neste vähenee. Sitten suikaleista voi tehdä kiusauksen (kinkku-/kana-/lohi_ jne.).