Nyt mammat pistetään ruokakauppalaskut kuriin.
Kaikki vinkit tähän.
Tuntuu että hinnat ovat karanneet pilviin, mistä apu? Mitä kannattaa ostaa esim. Lidlistä? Onko muita keinoja pienentää päivittäistavaralaskua?
Kommentit (10)
Olen sitä mieltä että kulutuksen pitää olla kestävää ja ajatella muutakin kuin omaa napaa.. elän minimaalisella äitiyspäivärahalla, mutta tästä huolimatta ostan aina suomalaista jos se vaan on mahdollista. en osta halvempaa jos se ei ole suomalaista. Täytyy tukea suomalaisia tuottajie, että saadaan jatkossakin nauttia suomalsesta ruuasta. (Lidlissäkin on suomalaista)
Tämän lisäksi keskitän kaiki ostono S-ryhmään, bensa, ruuat jne.. tällä tavoin tilille napsahtaa joka kuukausi 50€ tai enemmän takaisin osois´ta, keskittäminen kannattaa oikeasta!!
Kolmantena teen kaikki mahdolliset itse. Lapseni ei ole saanut koskaan kaupan valmisruokaa vaan teen sen itse, hedelmä soseet teen itse ja korvikkeen maitojauheesta, koska se on halvempaa. Tässäkin olisi säästänyt jos rintamaito oolisi riittänyt. Näin meillä säästetään ruuassa.
Ei tarvitse ostaa kaikkein halvinta käikälettä vaan tehdä perustarvikkeista kaikki itse ja pakastaa tähteet. Leivo.
paras vinkki on opetella laittamaan ruokaa.
Lidliä ei ole järkevällä etäisyydellä, ostan lähimmästä K-marketista melkein kaiken. Se on onneksi hyvä kauppa. Lisäksi ostan torilta ja hallista. Stockan Herkussa käyn silloin tällöin täsmäostoksilla.
Teen meillä kaiken ruuan alusta asti. Perheessä 2 työssäkäyvää aikuista, 3 lasta. Kaikki syövät arkena yhden aterian muualla kuin kotona. Meillä ei ole autoa, käymme kaupassa 2-3 krt viikossa.
Syömme vuodenaikojen mukaan, suosin kotimaista, luomuakin. Makeaa syödään meillä kovin vähän (jouluna ja pääsisäisenä?), lapsilla karkkipäivä/ vko.
Suunnittelen ruuat etukäteen ja kokkailen laatikoita, patoja, keittoja, kastikkeita yms pakkaseen viikonloppuisin. Teen "puolivalmisteita", eli esim. liotan ja keitän papuja, linssejä, kikherneitä tulevia ruokia varten ja pakastan.
Mutta tykkään siis kovasti ruuanlaitosta, jonkun padan hauduttaminen tai liemen keittäminen kalanperkeistä tai vaikka uunibroilerin jämistä ei ole minusta mikään hirveä vaiva. Nehän kiehuu siellä itsekseen, käyn välillä vilkaisemassa :)
Keskittymistä se ei vaadi kuin sen verran että ottaa aamulla pakastimesta esim lihapullat ja tomaattikastikkeen jääkaappiin sulamaan. Kun illalla väki on kotona, nuo kaksi yhdistetään, keitetään pasta, raastetaan parmesaani, sekoitetaan salaatti ja voilá!
Ruokaa kannattaa ostaa ja valmistaa vain sen verran, mitä syödään.
Tähteet kannattaa hyödyntää, esim. pakastamalla sellaisia yhdenhengen annoksia, joita voi syödä sitten kun ei jaksa/viitsi/ehdi laittaa kunnolla ruokaa.
Perunaa voi keittää kerralla vähän reilusti, seuraavana päivänä sitten edellisen päivän keitetyistä perunoista paistettuja perunoita tai pyttipannua. Tähteeksi jääneestä muusista esim. perunasosekeittoa tai perunasoselaatikkoa.
Tähän aikaan vuodesta kannattaa käyttää luonnontuotteita. Suorareunaiset voikukanlehdet ovat erinomaista salaattiainesta, ja se ihan tavallinen rikkaruoho, 'vesiheinä' on myös vitamiinipitoista syötävää.
Jos pääsee metsään, kannattaa opetella vähintään yksi syötävä sienilaji, ja myös käyttämään sitä. Tatit ovat siitä hyviä, että mikään niistä ei ole myrkyllinen eikä niitä tarvitse esikäsitellä, vaan suoraan pataan tai paistnpannuun.
Ruokaa kannattaa ostaa ja valmistaa vain sen verran, mitä syödään.
Tähteet kannattaa hyödyntää, esim. pakastamalla sellaisia yhdenhengen annoksia, joita voi syödä sitten kun ei jaksa/viitsi/ehdi laittaa kunnolla ruokaa.
Perunaa voi keittää kerralla vähän reilusti, seuraavana päivänä sitten edellisen päivän keitetyistä perunoista paistettuja perunoita tai pyttipannua. Tähteeksi jääneestä muusista esim. perunasosekeittoa tai perunasoselaatikkoa.
Tähän aikaan vuodesta kannattaa käyttää luonnontuotteita. Suorareunaiset voikukanlehdet ovat erinomaista salaattiainesta, ja se ihan tavallinen rikkaruoho, 'vesiheinä' on myös vitamiinipitoista syötävää.
Jos pääsee metsään, kannattaa opetella vähintään yksi syötävä sienilaji, ja myös käyttämään sitä. Tatit ovat siitä hyviä, että mikään niistä ei ole myrkyllinen eikä niitä tarvitse esikäsitellä, vaan suoraan pataan tai paistnpannuun.
Ainut vaan että s-ryhmän kaupoissa ruoka on aavistuksen kalliimpaa, bensa selvästi kalliimpaa kuin muiden ketjujen liikkeissä.. Eli tuon bonuksesi olet jo hävinnyt kalliimpien hintojen muodossa...
ei kaikki ole s-ryhmässä kalliimpaa. Keskittäessäkin pitää vertailla hintoja.
kuin S ja lähikauppa Mustapekka on kaikkein kallein (mutta tosi hyvä). Alepasta saa meidän perheen perusjutut paaaljon halvemmalla, vain tuore liha, kala ja jotkut vihannekset/hedelmät kannattaa hakea K-kaupasta.
ja osta vain, mitä kauppalapussa lukee. Joka kerta kun käy kaupassa tulee helposti ostettua muuta kuin sitä mitä lähti sinne hakemaan ja jos käy joka päivä, tulee ylimääräisistä pitkä penni. Suunnittele viikon ruoat kerralla valmiiksi, helpottaa myös siinä että ei tarvi joka päivä pähkäillä, että mitähän me tänään syötäis? Kaupassa kannattaa vertailla hintoja eikä pitäytyä siinä tuotteessa/merkissä mitä on aina ennenkin ostanut. Jauhelihoja ym kannattaa ostaa tarjouksesta pakkaseen. Sellaisia nyt ainakin aluksi :)
Tämän lisäksi keskitän kaiki ostono S-ryhmään, bensa, ruuat jne.. tällä tavoin tilille napsahtaa joka kuukausi 50€ tai enemmän takaisin osois´ta, keskittäminen kannattaa oikeasta!!
Ainut vaan että s-ryhmän kaupoissa ruoka on aavistuksen kalliimpaa, bensa selvästi kalliimpaa kuin muiden ketjujen liikkeissä.. Eli tuon bonuksesi olet jo hävinnyt kalliimpien hintojen muodossa...
maito, leivät ja mm. jogurtit mä olen jo pitkään ostanut vain Lidlistä.