Miten tehdään teeleipiä?
Kommentit (2)
Basilika-juustoteeleivät
(2 isoa tai 4 pienempää)
4 dl sämpyläjauhoja
1½ dl täysjyväruisjauhoja
½ rkl leivinjauhetta
1 tl luomumerisuolaa
1 tl intiaanisokeria
kourallinen basilikaa silputtuna
reilu desi kermajuustoa raastettuna
50 g sulatettua voita
2 dl maitoa
Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää basilika, juusto, voi ja maito. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta 4 pientä litteää leipään jauhotetuin käsin. Paista leipiä 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Teeleivät, 2-4 leipää
3 dl hiivaleipävehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2-3 rkl öljyä
1 1/2 dl kylmää maitoa
Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää maito ja öljy. Sekoita sen verran, että taikinasta tulee tasaista. Jaa taikina pellille leivinpaperille kaheksi keoksi ja taputtele jauhotetuilla kädellä reilun sentin paksuisiksi levyiksi. Pistele leivät haarukalla. Paista teeleipiä uunin keskitasossa 13-15 minuuttia.
4 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
sokeria
60 g
pehmeää voita
2 dl
maitoa
Ohjeet
Leivät&muut suolaiset
Pistä uuni lämpeemään 225 astetta.
Sekoita kaikki aineet ja lisää pehmeä voi.
Lisää maito lorauksittain koko ajan sekoittaen hiljalleen, älä sekoita kuitenkaan liikaa, ettei taikina sitkisty.
Taputtele leivinpaperille pellille kaksi pyöreää leipää aika litteäksi.
Leikkaa taikinapyörällä pintaa kuvan tapaan neljään osaan.
Paista n.15min.
(jauhoja, ryynejä jne) keskenään, toisessa kulhossa kosteita aineita (maitoa, voisulaa, vettä, juustoa, tms), nostatusaine (leivinjauhe tai ruokasooda), kaikki sekaisin ja uuniin.