Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ruokamäärästä kysymys!!!

Vierailija
28.07.2011 |

Pitäisi tehdä sienisalaattia 20 hengelle. Myös lohi, lihaa ja muuta salaattia.



Miten tiedän mikä määrä on riittävä? Ihanko vaan arvioin silmämääräisesti?

Pottuja varmaan 2 kg, riittääkö puolikas lohi kylmälisäkkeeksi kun on myös lihaa ja kolmenlaista salaattia?



Pitäisikö tehdä 2 vai kolme isoa säilykepurkillista suolasieniä?? En oikein tiedä

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 |
28.07.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paljonko on paljon? – suolainen noutopöytä



Koko illan kestäviin juhliin kannataa varata 400 – 500 g ruokaa per henkilö. Kylmiä kaloja ja lihoja varataan noin 75 g/hlö, salaatteja hieman enemmän. Huomaa, että myös leivät ovat osa noutopöytää – laske ne yhdeksi ruokalajiksi. Kalliimpien raaka-aineiden kohdalla annoskokoa voi huoletta pienentää.



Jos tarjolla on lämmin ruoka, alkupalasalaattia varataan noin 100 g/hlö. Pääruoalle pari perunaa, 150 – 200 g lihaa tai kalaa ja lisäkekastiketta reilu 0,5 dl/hlö.



Jos vierasjoukkosi on miesvoittoinen, ruokaa kannattaa varata hieman yläkanttiin.

Paljonko on paljon? - kahvinoutopöytä



Alla osviittaa kahvinoutopöydän rakentamiseen:



* voileipäkakku = noin 1 cm/hlö

* voileivät = 3 kpl/hlö

* rengasvuoassa tehty kahvikakku = 30 viipaletta

* 5 dl pullataikina = n. 45 pikkupullaa tai pullaviipaletta

* 4 munan kakku = 12 hengelle; kuuden 20:lle

* pellillinen piirakkaa tai leivospaloja = 30 – 40 palaa



lähteenä: http://plaza.fi/ellit/ideakeittio/ruoka-artikkelit/noutopoyta-paljonko-…

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän viisi kolme