Lue keskustelun säännöt.
Ruokamäärästä kysymys!!!
28.07.2011 |
Pitäisi tehdä sienisalaattia 20 hengelle. Myös lohi, lihaa ja muuta salaattia.
Miten tiedän mikä määrä on riittävä? Ihanko vaan arvioin silmämääräisesti?
Pottuja varmaan 2 kg, riittääkö puolikas lohi kylmälisäkkeeksi kun on myös lihaa ja kolmenlaista salaattia?
Pitäisikö tehdä 2 vai kolme isoa säilykepurkillista suolasieniä?? En oikein tiedä
Kommentit (1)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Paljonko on paljon? – suolainen noutopöytä
Koko illan kestäviin juhliin kannataa varata 400 – 500 g ruokaa per henkilö. Kylmiä kaloja ja lihoja varataan noin 75 g/hlö, salaatteja hieman enemmän. Huomaa, että myös leivät ovat osa noutopöytää – laske ne yhdeksi ruokalajiksi. Kalliimpien raaka-aineiden kohdalla annoskokoa voi huoletta pienentää.
Jos tarjolla on lämmin ruoka, alkupalasalaattia varataan noin 100 g/hlö. Pääruoalle pari perunaa, 150 – 200 g lihaa tai kalaa ja lisäkekastiketta reilu 0,5 dl/hlö.
Jos vierasjoukkosi on miesvoittoinen, ruokaa kannattaa varata hieman yläkanttiin.
Paljonko on paljon? - kahvinoutopöytä
Alla osviittaa kahvinoutopöydän rakentamiseen:
* voileipäkakku = noin 1 cm/hlö
* voileivät = 3 kpl/hlö
* rengasvuoassa tehty kahvikakku = 30 viipaletta
* 5 dl pullataikina = n. 45 pikkupullaa tai pullaviipaletta
* 4 munan kakku = 12 hengelle; kuuden 20:lle
* pellillinen piirakkaa tai leivospaloja = 30 – 40 palaa
lähteenä: http://plaza.fi/ellit/ideakeittio/ruoka-artikkelit/noutopoyta-paljonko-…