Paras reseptisi? Siis ruoka tai jälkiruoka?
Kommentit (3)
Isoon pataan ensin sipulia kuullostumaan.
Kypsä broileri pilkotaan suupaloiksi. Laitetaan lihat sipulin joukkoon, ihan vaan kuumennetaan, lisätään tölkki kookosmaitoa, ananaspaloja+liemi, mausteita ja annetaan kiehahtaa.
Jos haluaa, voi lisätä maitoa ja perunajauhoja, saostaa nopeasti. Jos kaapissa on herkkusieniä, nekin sopii joukkoon, samoin pakastemaisii.
Syödään riisin kanssa.
ettei mitään yhtä parasta tai suosikkireseptiä voi olla olemassa. Mutta yhdet jauhelihapihvit tuli tuosta edellisestä mieleen:
- vastajauhettua naudan paistijauhelihaa,
- jääkylmää vettä, suolaa,
- musta- tai valkopippuria (kumpi sattuu maistumaan).
Laske siinä 100-150 g lihaa / pihvi. Sekoita jääkylmä vesi (esim. 400 g lihaa/ 2 dl vettä) ja mausteet lihaan kunnes saat hyvän seoksen - älä vaivaa liikaa. Muotoile pihvit ja paista joitakuita minuutteja (esim 5) molemmin puolin kuumassa voin ja öljyn seoksessa.
Älä peitä pannua kannella, älä hauduttele. Pihvit saavat jäädä roseiksi sisältä. Tarjoa keitettyjen, marinoitujen papujen tai esim paistettujen sienien kanssa, mukaan vihreää salaattia tai tomaatti-sipulisalaattia.
koskaan en tiedä aloittaessani ruuanlaiton mitä tänään syötäisiin. Viime viikolla ajattelin tehdä jauhelikastiketta, lihatiskillä myyjä laittin jauhelihan muovipussiin ja siitä oli muotoutunut pötkylä, liha oli jo pannulla ruskistumassa kun muutin mieleni ja tein jauhelihapihvejä. Eli leikkasin leikkuulaudalla pötkylästä pihvit ja litistin leikkulautaa vasten, heitin takaisin pannulle ja maustoin pippuriseoksella ja suolalla. Helpompaa ei ole ja tuoreesta paistijauhelihasta tehtynä hyvääkin.