glugluteeniton, maidoton ja munaton kakkupohja!
Auttakaa, netistä kyllä löytyy ohjeita, mutta nyt tarvittaisiin isoisän 75v syntymäpäiville ihan kunnollinen, hyväksi havaittu pohjaohje! Suuri kiitos sille, joka auttaa...!
Kommentit (2)
Kakkupohja
1 1/2dl sokeria
2 dl mehua tai vettä
5-6 dl riisi- maissijauhoseosta(Semper)
2 tl vanilliinisokeria
2 1/2tl leivinjauhetta
1/2 banaania soseena
1 dl sulatettua maidotonta marg.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää neste ja banaanisose, sekoita. Lisää sulatettu rasva ja sekoita. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Paista kypsäksi 175 asteessa noin 40min.
huom. vuoan voiteluun maidoton margariini, jauhotukseen sama jauho kuin taikinassakin. Mehulla saa makua taikinaan, mahdollisuuksien mukaan vadelmamehu/appelsiinimehu tms.
On hyvää ja pehmoinen pohja. Ei kovin kookas kakku, mutta yleensä näin erikoisen tarvitsevia ei ole montaa...:)
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl säilykepersikan lientä
100 g rasvaa sulana (kasvis esim. sininen Keiju)
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää persikkaliemi ja rasva kuivien aineiden joukkoon.
3. Kaada massa paistovuokaan ja levitä tasaisesti.
4. Paista 170 asteessa noin 55 min.
5. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja täytä tavalliseen tapaan.
Kun leikkaat leivinpaperista paistovuoan pohjan kokoisen kiekon ja laitat sen vuoan pohjalle ei vuokaa tarvitse leivittää, reunoille voit sipaista halutessasi rasvaa.
Tämä vastaa kooltaan 4 munan kakkupohjaa.
Rakenne on toki erilainen, sellainen hauraampi kuin pohja jossa käytetään kanmunaa.
kondiittori