Apua, miten paistan pihvit??
Kommentit (3)
Ota huoneenlämpöön lihat puolta tuntia ennen paistamista, kuten joku jo edellä kirjoittikin. Voit nyrkillä vähän nuijia pihvejä ennen maustamista. Käytä esim. suolaa, mustapippuria ja vaikkapa grillausmaustetta. Ihan makusi mukaan.
Laita paistinpannu kuumenemaan ja kaada siihen öljyä ja voinokare vielä kehiin. Laita pihvit pannulle ja paista n. 4 min molemmin puolin.
Mieluiten valurautapannu, mutta pinnoitettukin käy. Anna voin sulaa ja muuttua kunnolla ruskeaksi ennenkuin laitat lihan pannulle, pannun on oltava kunnolla kuuma, etteivät lihanesteet valu ulos ja liha vain kiehu pannulla. Käännä muutaman minuutin kuluttua, tai kun "pinta pisaroi" ja ripottele ruskistuneelle puolelle merisuolaa ja mustapippuria myllystä. (Jättäisin grillimausteen pois, mutta se on makuasia.) Tarjoile maustevoin kanssa. Esim sitruunalla maustettu voi on todella hyvää naudanlihan kanssa!
normaalioloissa niin että liha lämpimään puolituntia - tunti ennen paistamista (ei päde jauhelihaan), valmiiksi kuumalla pannulla paistetaan 3-4 min molemmin puolin ja sitten maustetaan.