Parhaat vinkit, miten saan täytekakun kermakuorrutuksen onnistumaan?
Huomenna pitäisi tehdä lapsen ristiäisiin kakku. Muuten sujuu hyvin, mutta kerman levityksen kanssa palaa käämit... Ostin pursottimen, jospa sillä saisi reunat nätisti. Vinkkejä kaipaisin :)
Kommentit (5)
pitkään säilyvää hyla-kermaa, tavallisesta kuohukermasta en osaa vatkata sopivaa vaahtoa. Tosin harjoitustakin on vain vähän.
Anoppi kehui Flora vispiä tähän tarkoitukseen. Sekin on yllättävän hyvän makuista eikä lisäaineet haitanne yksittäisessä juhlakäytössä. Tuo ainakin kestää hyvin pursotuksissa eikä valu.
Itse en tykkää pursottimista. Ne ovat hitaita ja lopputulos ei kovinkaan usein tyydytä.
Kokeile levittää kermaa ruokalusikalla siten, että teet siihen vauhdikkaalla otteella "laineita" lusikalla. tulee aika hauska, jos päällä on esim. marjakiille tai kinuski.
noin puoli tuntia ennen vispaamista, niin että kerma on täysin jääkylmää muttei vielä jäätymässä. Vaahdosta tulee kestävää, todella ilmavaa ja helppoa käsitellä. Mä myös suosittelen vispikermaa ja tomusokeria siihen sokeriksi.
Flora on helppo, kun ei voi vatkata voiksi. Kakkublogeista saa hyviä vinkkejä.
Eli ensin vatkaa kerma vaahdoksi, ja lopuksi siihen tomusokeria tarvittava määrä. Tulee kaunis, kiiltävä ja kestävä vaahto, joka ei inhottavasti mene kokkareiseksi vaikka joutuu seisoman huoneenlämmössä pidempäänkin.