Onko sinulla (ollut) keittiossa kulmassa liesi ja uuni? Mies haluaisi meidan uuteen taloon sellaisen. Tilan puolesta kylla mahtuisi ja on varaa vahan hukkatilallekin, jota siita
väistämättä tulee, mutta onko se käytännöllinen? Onko kulmassa olevasta uunista hankala ottaa pois patoja ja peltejä? Onko kellään kokemuksia? Meille tulee joka tapauksessa uuni alas, eli jos joku suosittelee uunin ylösnostamista, niin se ei ole meille sopiva vaihtoehto.
Kommentit (26)
jotenkin vaan on vähän vanhanaikanen toi kulmaliesi
astioita, siis sellaisia jotka ovat periaatteessa koristeena
Ja en tykkää siitä yhtään. Nurkkaan jää tila, joka kerää rasvaa ja pölyä eikä ole koskaan oikein siisti. Lisäksi kokkaillessa on jotenkin koko ajan selkä muihin päin ja nurkassa, mikä ei ole yhtään kivaa.
yläpuolella oli sitten maustehylly, johon sai hienosti kaikki maustepurkit. samallalailla sieltä tosiaan ruuat ulos saa kun muistakin.
mitä väliä, onko vanhanaikaista vai ei. jos tykkää, niin laittaa... ei mielestäni ollut mikään hankala siivota.
Hankalaa, lieden molemmin puolin pitää olla laskutilaa.
ja toiselta puolelta alkaa taso vai niin että molemmilta puolilta jatkuu taso, niin etä sinne nurkkan jää se " hukkakolmio" ?
uunissa on sellaiset kolmionmalliset tilat " tyhjää" ja matkaa vieresiin kaapin oviin on kait jotain 20 senttiä. Eikö se jotenkin näin mene. Mulla ei oo sellaista vielä koskaan ollut. Pitää mennä keittiöliikeeseen availemaan niitä luukkuja.
Siis eihän kulmaliettä voi MITENKÄÄN laittaa niin, että taakse jää avoin kolmio tyhjää tilaa! Sehän kerää kaiken pölyn, roskan ja rasvaroiskeet!
Meillä on liesi kulmassa ja toimii erittäin hyvin, mutta siinä lieden takana on tietenkin korotettu osa ja sen päällä öljy/maustepulloja, keittokirjatelinettä ja mitä nyt milloinkin tykkään siinä pitää.
Kuvitteletko ihan tosissasi, että kulmauunit ei aukeaisi kunnolla? Kuka semmoisen haluaisi? Ihan tavallinen uuni, joka aukeaa normaalisti, mutta on kulmassa. Onko se nyt niin vaikeata käsittää?
Ei siihen sivulle kyllä 20 senttiä tyhjää tarvitse...
se uunin takaosa juttu nyt on aikas selvä, että tietenkin sielä on jokin taso, ei avonaista tyhjää tilaa!
siinä liedena takana: KAIKKI normaalitkin (ei jääkaappi-) elintarvikkeet tulisi säilyttää huoneenlämmössä ja valolta suojattuna. Eli toi teidän paikka on varmaan yksi huonoimmista: lämmönvaihtelut aivan älyttömiä ja pahimmillaan suoraan auringonpaisteessa. Toivottavasti teillä on noiden ruokatavaroiden kierto aika nopeeta, sillä härskiintyyhän nyt joku öljy jos se siinä hellan vieressä muhii viikkokaupalla.
son korkeudesta riippuen) ja samaten pöytätason yläpuolella on myöskin kattoon saakka ns. hukkaan menevää tilaa, ts. kuutioita, joita ei voi hyödyntää säilytystilaksi. Kyllä tää on ihan yleisesti tiedossa oleva fakta, että kulmalieden kanssa tulee hukkatilaa.
Vierailija:
Siis eihän kulmaliettä voi MITENKÄÄN laittaa niin, että taakse jää avoin kolmio tyhjää tilaa! Sehän kerää kaiken pölyn, roskan ja rasvaroiskeet!Meillä on liesi kulmassa ja toimii erittäin hyvin, mutta siinä lieden takana on tietenkin korotettu osa ja sen päällä öljy/maustepulloja, keittokirjatelinettä ja mitä nyt milloinkin tykkään siinä pitää.
meillä on siellä taka korokkeella mm. sipulipurkki, öljyä + balsamiviinietikkaa.. jotka kyllä kuluu aika nopsaan, tiedoksi vaan edelliselle kirjoittajalle.
lisäksi siellä on koristeesineitä, jotka sopivat keittiön.
ja sinne ei aurinko paista vaikka kuinka katsoisi.
te koskaan tee mitään toimenpiteitä uunin luukun sivusta?
Unohtakaa koko kysymys kun pitää olla noin ilkeitä. Itse ette vaan nyt ymmärrä kysymystä.
siis onko ongelmana hukkatilan määrä, mausteiden ja öljyjen pilaantuminen, mukamas ahdas aukaisu vai mitä helvettiä?
joudutte rakennuttamaan kulmaan seinän. Vaihtoehtoisest hankitte saareketuulettimen, joka on sitten kalliimpi, kuin tavallinen.
en tajua mitä siinä on niin ongelmaa?
Vai etkö kehtaa pyllistellä muille esim miehellesi, siksi kun sinulla on niin iso ahteri vai?????
Kyllähän sieltä uunista ihan normaalisti kaiken ulos saa. Jos ei saa, niin se tarkoittaa sitä, että teillä on ollut ammattitaidoton keittiösuunnittelija, tai keittön asentaja=)