Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi riisiä pitää aina keittää vähässä vedessä kun tekee riisipuuroa?

Vierailija
30.10.2007 |

Kiltisti niin teen vaikken teidä miksi.

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
30.10.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos et halua keittää riisiä yhtään ennen maidon lisäämistä, menee hautumiseen paljon kauemmin. Voit tietysti liottaa riisiä vedessä vaikka yön yli, sitten kenties voi suoraan maitoon keittää.



Katsos, sen riisin on kypsyttävä, ettei ole kovaa, siksi keitetään.

Vierailija
2/12 |
30.10.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sitten lisätään maito, pyöräytetään riisejä irti pohjasta puukauhalla ja laitetaan levy pienimmälle teholle kansi raolleen. Kun on paksupohjainen kattila ei puuro pala pohjaan. Pohjan lämpö riittää hauduttamaan puuron kypsäksi ihan miedolla lämmöllä. Älä siis kiehauta maitoa, vaan laita heti pienemmälle, kun lisäät maidon. Sekoita kerran tai kaksi välillä ja puuro on valmista 45-60 min kuluttua. Vettä alussa, jotta ei palaisi pohjaan, kun varastoidaan lämpöä kattilan rakenteisiin.



Kuinkas monella teistä on tällainen hyvä, painavapohjainen puurokattila? Kerroskattilat ovat aivan turhia!!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
30.10.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Entä miksi se pitää kiehauttaa vedessä eikä maidossa? Siksikö että joku kuitenkin polttaisi sen pohjaan?

Vierailija
4/12 |
30.10.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun maito lisätään, kattila on tasaisen kuuma ja lämpöä voidaan pienentää ykköselle. Maito palaa helpommin kuin vesi.

Vierailija
5/12 |
25.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi sitä pitää keittää niin kauan vaikka riisit kypsyy paljon aikaisemmin?

Vierailija
6/12 |
26.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sitten lisätään maito, pyöräytetään riisejä irti pohjasta puukauhalla ja laitetaan levy pienimmälle teholle kansi raolleen. Kun on paksupohjainen kattila ei puuro pala pohjaan. Pohjan lämpö riittää hauduttamaan puuron kypsäksi ihan miedolla lämmöllä. Älä siis kiehauta maitoa, vaan laita heti pienemmälle, kun lisäät maidon. Sekoita kerran tai kaksi välillä ja puuro on valmista 45-60 min kuluttua. Vettä alussa, jotta ei palaisi pohjaan, kun varastoidaan lämpöä kattilan rakenteisiin.



Kuinkas monella teistä on tällainen hyvä, painavapohjainen puurokattila? Kerroskattilat ovat aivan turhia!!!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
26.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kannata uskoa kaikkea. Tuolla ohjeella puuro menee pilalle. Maisttuu vetiselle. Haudekattila on oikea. Siihen maito kuumenemaan. Kun maito höyryää, lisätään riisi ja jatketaan sanomalehden lukemista. Hämmennetään muutama kerta ja tunnin päästä valmis.

Vierailija
8/12 |
26.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riisipuuroa keitetään ensin pienessä määrässä vettä ennen maidon lisäämistä, koska:

1. Riisin esikypsennys: Vesi auttaa pehmentämään riisin pintaa ja nopeuttaa kypsymistä ennen maidon lisäämistä. Riisi alkaa imeä nestettä itseensä ilman, että se palaa helposti kiinni kattilan pohjaan.

2. Palamisen ehkäisy: Vesi kestää korkeampia lämpötiloja ilman palamisriskiä, joten riisi kypsyy alussa turvallisesti. Jos maitoa lisätään heti alussa, se saattaa palaa kiinni kattilan pohjaan, koska maito sisältää rasvaa ja proteiineja, jotka voivat herkästi karamellisoitua.

3. Parempi rakenne: Riisin keittäminen ensin vedessä auttaa saavuttamaan tasaisemman ja pehmeämmän puurokoostumuksen, sillä riisin tärkkelys vapautuu asteittain. Kun maito lisätään, rakenne säilyy tasapainoisena eikä tule kokkareiseksi.

4. Lyhyempi kypsymisaika: Kun riisi on osittain kypsynyt vedessä, maidon lisäämisen jälkeen keittoaika lyhenee, koska riisi on jo imeytynyt osan nesteestä.

 

Tämä vaiheistus parantaa lopputuloksen makua, rakennetta ja helpottaa puuron valmistamista ilman, että se palaa tai kiehuu yli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
26.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riisipuuro on pilalla, kun riisi on imeytetty veteen. Kokeiltu on tämäkin tyhmä ajatus.

Vierailija
10/12 |
26.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Riisipuuroa keitetään ensin pienessä määrässä vettä ennen maidon lisäämistä, koska:

1. Riisin esikypsennys: Vesi auttaa pehmentämään riisin pintaa ja nopeuttaa kypsymistä ennen maidon lisäämistä. Riisi alkaa imeä nestettä itseensä ilman, että se palaa helposti kiinni kattilan pohjaan.

2. Palamisen ehkäisy: Vesi kestää korkeampia lämpötiloja ilman palamisriskiä, joten riisi kypsyy alussa turvallisesti. Jos maitoa lisätään heti alussa, se saattaa palaa kiinni kattilan pohjaan, koska maito sisältää rasvaa ja proteiineja, jotka voivat herkästi karamellisoitua.

3. Parempi rakenne: Riisin keittäminen ensin vedessä auttaa saavuttamaan tasaisemman ja pehmeämmän puurokoostumuksen, sillä riisin tärkkelys vapautuu asteittain. Kun maito lisätään, rakenne säilyy tasapainoisena eikä tule kokkareiseksi.

4. Lyhyempi kypsymisaika: Kun riisi on osittain kypsynyt vedessä, maidon lisäämisen jälkeen keittoaika lyhe

Olipas kerrankin aivan poikkeuksellisen hyvä vastaus, etenkin vauvapalstaksi! Vastattiin kysymykseen, asiallisesti, aiheesta eikä sen vierestä ja vielä perusteltiin vastaus. Kunpa kaikki keskustelu Internetissä olisi tällaista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
26.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Riisipuuroa keitetään ensin pienessä määrässä vettä ennen maidon lisäämistä, koska:

1. Riisin esikypsennys: Vesi auttaa pehmentämään riisin pintaa ja nopeuttaa kypsymistä ennen maidon lisäämistä. Riisi alkaa imeä nestettä itseensä ilman, että se palaa helposti kiinni kattilan pohjaan.

2. Palamisen ehkäisy: Vesi kestää korkeampia lämpötiloja ilman palamisriskiä, joten riisi kypsyy alussa turvallisesti. Jos maitoa lisätään heti alussa, se saattaa palaa kiinni kattilan pohjaan, koska maito sisältää rasvaa ja proteiineja, jotka voivat herkästi karamellisoitua.

3. Parempi rakenne: Riisin keittäminen ensin vedessä auttaa saavuttamaan tasaisemman ja pehmeämmän puurokoostumuksen, sillä riisin tärkkelys vapautuu asteittain. Kun maito lisätään, rakenne säilyy tasapainoisena eikä tule kokkareiseksi.

4. Lyhyempi kypsymisaika: Kun riisi on osittain kypsynyt ve

Tekoälyn kirjoittama vastaus. 

Vierailija
12/12 |
26.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen jo vuosia oikonut tuota riisipuuroreseptiä keittämällä riisiä vedessä mikroaaltouunissa. Välillä aina kauhalla tarkistan, että joko riisit ovat pehmeitä ja turvonneet.

Lopuksi laitan kattilan pohjalle voita ja kaadan sen riisin siihen ja päälle maitoa.

Annan maidon imeytyä ja ei muuta kuin tarjolle.

Ehkä se maidon lisääminen kävisi mikrossakin, kun kaataisi ne vähäiset vedet pois.

Hyvää tulee eikä pala pohjaan eikä tarvitse tuntikausia sitä puuroa kytätä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme neljä yhdeksän