Nyt äkkiä hyvä digestive-juustokakkuohje mulle, kiitos!
Kommentit (5)
# 150 g Digestive keksejä
# 5 rkl voisulaa
# 2 rkl sokeria
Täyte:
# 600 g Philadelphiajuustoa
# 2,5 dl sokeria
# 2 rkl maizenajauhoja
# 3 munaa
# 3 keltuaista
# 1 dl kermaa
# raastettu sitruunan kuori
# 1/2 tl vaniliinisokeria
Murskaa keksit, lisää sulatettu voi ja sokeri ja sekoita tasaiseksi. Voitele irtopohja vuoka (24 cm) ja levitä muroseos pohjalle ja reunoille (n. 3 cm korkeudelle). Pane pohja 175 asteiseen uuniin 6-8 minuutiksi.
Sekoita täyte yleiskoneessa. Kaada täyte vuokaan ja paista 225 asteen lämmössä noin 10 minuuttia. Laske lämpö 160 asteeseen ja jatka paistamista tunnin ajan. Kokeile tikulla, että keskiosa on kiinteytynyt ennen kuin otat kakun uunista. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.
toisiin juustokakkuihinhan ei tule munaa ollenkaan.
t. 4
1 pkt digestive keksejä
100 g voi- tai margariinisulaa
3 prk Piltti mangososetta
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
8 liivatelehteä
Murskaa digestive-keksit hienoksi muruksi ja lisää sula rasva sekaan. Kelmuta irtopohjavuoka ja painele digestivemassa vuoan pohjalle tasaisesti. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri, vaniljasokeri, tuorejuusto ja mangosose. Lisää liotetut liivatteet pieneen tippaan kuumaa vettä ja anna jäähtyä ennen mango-kermaseoksen sekaan lisäystä. Kaada seos vuokaan digestivelevyn päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Karpalo-juustokakku
pohja
150g digestive-, kaura, -suklaa, - tai piparkakkuja
50g voita
Juustotäyte
8 liivatelehteä
200-300g Valkosuklaata
400g maustamatonta tuorejuustoa (esim. philadelfia)
2 1/2 dl sokeria
2tl vaniljasokeria
4 munan valkuaista
4 munan keltuaista
4dl kuohukermaa
Karpalohyytelö
3dl laimentamatonta karpalomehua
2 dl vettä
8 liivatelehteä
Koristeeksi karpaloja tai mustikoita tms. tomusokeria
Pohja: Hienonna keksit. Lisää sulatettu voi. Painele irtopohjavuokaan, laita viileään.
Täyte: Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Sulata suklaa vesihauteessa.
Sekoita tuorejuustoon sokerit, keltuaiset, hieman jäähtynyt suklaa
ja kiehuvaan vesitilkkaan sulatettu liivate. Vaahdota erikseen kerma ja erikseen valkuaiset.
Sekoita vaahdot varovasti nostellen tuorejuustoseokseen.
Levitä seos kakkupohjalle ja hyydytä peitettynä vähintään 6 tuntia.
Hyytelö: Pehmitä taas liivatteet kylmässä vedessä.
Sekoita mehu ja vesi lisää kuumaan veteen sulatettu liivate.
Kaada seos hyytyneen täytteen päälle ja kakku takaisin viileään.
Anna hyytyä mielluiten seuraavaan päivään Koristele